Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ερίκ Καντονά: “Ελεύθερη Παλαιστίνη” σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή

“Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” σημαί­νει ελεύ­θε­ροι Παλαι­στί­νιοι από την ισραη­λι­νή κατο­χή, ανα­φέ­ρει σε ανάρ­τη­ση του στα κοι­νω­νι­κά δίκτυα ο παλαί­μα­χος ποδο­σφαι­ρι­στής Ερίκ Καντονά.

Ανα­φέ­ρει «η υπε­ρά­σπι­ση των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των των Παλαι­στι­νί­ων δεν σημαί­νει ότι είστε υπέρ της Χαμάς. Το να λες “Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” δεν σημαί­νει ότι είσαι αντι­ση­μί­της ή “θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι”».

Και προ­σθέ­τει: «“Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” σημαί­νει ελεύ­θε­ροι Παλαι­στί­νιοι από την ισραη­λι­νή κατο­χή που τους κλέ­βει τα βασι­κά ανθρώ­πι­να δικαιώ­μα­τα τους εδώ και 75 χρό­νια. “Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” σημαί­νει να στα­μα­τή­σει να εγκλω­βί­ζει 2,3 εκα­τομ­μύ­ρια Παλαι­στί­νιους στη μεγα­λύ­τε­ρη υπαί­θρια φυλα­κή του κόσμου, εκ των οποί­ων οι μισοί είναι παι­διά. “Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” σημαί­νει τέλος στο απαρτ­χάιντ που επέ­βα­λε η ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση. “Ελεύ­θε­ρη Παλαι­στί­νη” σημαί­νει να δώσει στους Παλαι­στί­νιους τον έλεγ­χο των βασι­κών υπο­δο­μών στη γη τους».

 

Ο Βασι­λιάς κι Εγώ: Η Ζωή μου με τον Ερίκ Καντονά

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο