Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ: Ξανά στους δρόμους για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους

Σήμερα Τετάρτη
η κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών

Νέα κάθο­δο στην Αθή­να και μαζι­κή κινη­το­ποί­η­ση στο υπουρ­γείο Οικο­νο­μι­κών πραγ­μα­το­ποιούν σήμε­ρα Τετάρ­τη στις 12.30 μ.μ. οι εργα­ζό­με­νοι της ΛΑΡΚΟ και τα Σωμα­τεία τους, κλι­μα­κώ­νο­ντας τον αγώ­να για την ενιαία επα­να­λει­τουρ­γία της επι­χεί­ρη­σης, τη δια­σφά­λι­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας και των δικαιω­μά­των τους.

Η σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση απο­τε­λεί απά­ντη­ση των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και των Σωμα­τεί­ων τους στον συνε­χι­ζό­με­νο εμπαιγ­μό της κυβέρ­νη­σης, στις συνε­χείς ανα­βο­λές και ακυ­ρώ­σεις των ραντε­βού που προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται με τα συναρ­μό­δια υπουργεία.

Ούτε ψύλ­λος στον κόρ­φο τους…

Οι εργα­ζό­με­νοι ζητούν απά­ντη­ση για το τι θα γίνει με τις συμ­βά­σεις εργα­σί­ας τους, που λήγουν στο τέλος του έτους, και απαι­τούν να δια­σφα­λι­στούν οι θέσεις εργα­σί­ας τους, με τη μετα­τρο­πή των συμ­βά­σε­ων από ορι­σμέ­νου χρό­νου σε αορί­στου. Ανα­δει­κνύ­ουν τη μεγά­λη ζήτη­ση που παρου­σιά­ζουν σε παγκό­σμιο επί­πε­δο το νικέ­λιο και το κοβάλ­τιο, με υψη­λές τιμές πώλη­σης, και τονί­ζουν την ανά­γκη άμε­σης συντή­ρη­σης και ενιαί­ας επα­να­λει­τουρ­γί­ας της ΛΑΡΚΟ.

«Από τις εργα­σί­ες και τα σπί­τια μας δεν πρό­κει­ται να βγού­με», είναι το ξεκά­θα­ρο μήνυ­μα που στέλ­νουν, θέτο­ντας ουσια­στι­κά ως πρω­ταρ­χι­κό ζήτη­μα την παρα­μο­νή στην εργα­σία τους και απευ­θύ­νο­ντας κάλε­σμα στους εργα­ζό­με­νους και στα συν­δι­κά­τα της Αττι­κής και της Στε­ρε­άς Ελλά­δας να δεί­ξουν για άλλη μια φορά την πλα­τιά αλλη­λεγ­γύη τους στον αγώ­να που δίνουν εδώ και σχε­δόν τέσ­σε­ρα χρό­νια, ενά­ντια στους εγκλη­μα­τι­κούς σχε­δια­σμούς της κυβέρνησης.

Ηδη Εργα­τι­κά Κέντρα από τη Στε­ρεά Ελλά­δα, Ομο­σπον­δί­ες και δεκά­δες συν­δι­κά­τα από ολό­κλη­ρη χώρα έχουν εκφρά­σει την στή­ρι­ξή τους στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και στη σημε­ρι­νή κινητοποίηση.

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής:
Να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση

Στο πλαί­σιο αυτό, χθες Τρί­τη στο εργο­στά­σιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυ­μνα βρέ­θη­κε ο Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας, ο οποί­ος συνο­δευό­με­νος από τον Πανα­γιώ­τη Πολί­τη, πρό­ε­δρο του επι­χει­ρη­σια­κού Σωμα­τεί­ου, και άλλα μέλη της διοί­κη­σης, πραγ­μα­το­ποί­η­σε περιο­δεία στα πόστα των εργαζομένων.

Ο Σ. Που­λι­κό­γιαν­νης μετέ­φε­ρε σε εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ την αλλη­λεγ­γύη των συνα­δέλ­φων τους από τη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη, σημειώ­νο­ντας ότι γίνο­νται προ­σπά­θειες η αλλη­λεγ­γύη αυτή να εκφρα­στεί και μέσα από τη συμ­με­το­χή στην κινη­το­ποί­η­ση στο υπουρ­γείο Οικονομικών.

Μιλώ­ντας σε εργα­ζό­με­νους στα διά­φο­ρα πόστα του εργο­στα­σί­ου, τόνι­σε ότι ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ απο­τέ­λε­σε και συνε­χί­ζει να απο­τε­λεί πυξί­δα για πολ­λούς ακό­μα εργα­σια­κούς χώρους. Στά­θη­κε ιδιαί­τε­ρα στη μεγά­λη έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης και στο γεγο­νός ότι ο αγώ­νας της ΛΑΡΚΟ έγι­νε υπό­θε­ση της τοπι­κής κοι­νω­νί­ας, του λαού της περιοχής.

Κάλε­σε τους εργα­ζό­με­νους να παρα­μεί­νουν συσπει­ρω­μέ­νοι στο Σωμα­τείο τους και στα­θε­ροί στις θέσεις και τις διεκ­δι­κή­σεις τους. Ανα­φέρ­θη­κε μάλι­στα στην περί­πτω­ση των εργα­ζο­μέ­νων και του Σωμα­τεί­ου τους στη Ζώνη του Περά­μα­τος, που παρά τις επι­θέ­σεις τις οποί­ες δέχτη­καν όχι μόνο άντε­ξαν, αλλά με τον αγώ­να τους υπέ­γρα­ψαν και Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας κατο­χυ­ρώ­νο­ντας δικαιώματα.

Συνε­χί­ζο­ντας υπο­γράμ­μι­σε ότι στις προ­θέ­σεις της κυβέρ­νη­σης και των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων είναι να επε­κτα­θούν παντού τα διά­φο­ρα μοντέ­λα εργο­λα­βι­κής εργα­σί­ας, καθώς και ότι στην κατεύ­θυν­ση αυτή εντάσ­σο­νται όλα τα αντερ­γα­τι­κά νομο­σχέ­δια που ψηφί­στη­καν τα προη­γού­με­να χρό­νια, αλλά και το τελευ­ταίο νομο­σχέ­διο — τερα­τούρ­γη­μα, που ανοί­γει τον δρό­μο για τις «συμ­βά­σεις μηδε­νι­κών ωρών» και τη νομι­μο­ποί­η­ση του σύγ­χρο­νου δουλεμπορίου.

Στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και των Σωμα­τεί­ων τους στέ­κο­νται, στη­ρί­ζο­ντας την κινη­το­ποί­η­σή τους, τα Εργα­τι­κά Κέντρα Εύβοιας, Λαμί­ας, Φωκί­δας, Θήβας και Λιβα­δειάς, η Ομο­σπον­δία Μεταλ­λω­ρύ­χων και δεκά­δες ακό­μα σωμα­τεία από την Αττι­κή και άλλες περιο­χές της χώρας. Επι­πλέ­ον, η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας, που καλεί και στη σημε­ρι­νή συγκέντρωση.

Για την κινη­το­ποί­η­ση θα ανα­χω­ρή­σουν λεω­φο­ρεία:

  • Από την πύλη του εργο­στα­σί­ου στη Λάρυ­μνα, στις 10 π.μ.
  • Από τη Μαλε­σί­να, στις 10 π.μ.
  • Από το Μαρ­τί­νο, στις 10.15 π.μ.
  • Από την ΠΑΘΕ, στά­ση «Κάστρο», στις 10.20 π.μ., και
  • από τη δια­σταύ­ρω­ση Ακραιφ­νί­ου στην ΠΑΘΕ, στις 10.25 π.μ.

Επί­σης:

  • Από τη Λαμία στις 8.30 π.μ., από οδό Στουρ­νά­ρα (δημο­τι­κό πάρκινγκ).
  • Από τα Ψαχνά στις 10 π.μ. στο δημαρχείο.
  • Από την Αρτά­κη στις 10.15 π.μ. στην κεντρι­κή πλατεία.
  • Από τη Χαλ­κί­δα στις 10.30 π.μ. στο Πάρ­κο Βούρκου.

Πηγή Ριζο­σπά­στης

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο