Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργοδοτική αλητεία στο Ηράκλειο: Και απολύθηκαν και χλευάστηκαν εργαζόμενοι του εργοστασίου Ανακύκλωσης

«Δεν έχει πάτο ο κατή­φο­ρος και η ασυ­δο­σία της εργο­δο­σί­ας με την ανο­χή κυβέρ­νη­σης και της Δημο­τι­κής Αρχής Ηρα­κλεί­ου. Ξανά πρω­τα­γω­νι­στής του εργα­σια­κού μεσαί­ω­να στο νομό μας βρί­σκε­ται το εργο­στά­σιο Ανα­κύ­κλω­σης στη ΒΙΠΕΗ, συμ­φε­ρό­ντων Στεια­κά­κη Δευ­κα­λί­ω­να», τονί­ζει η Ένω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ν. Ηρα­κλεί­ου, καταγ­γέλ­λο­ντας απο­λύ­σεις και χλευα­σμό σε βάρος των απο­λυ­μέ­νων του εργο­στα­σί­ου Ανακύκλωσης.

Συγκε­κρι­μέ­να όπως ανα­φέ­ρει η Ένω­ση, «αυτές τις ημέ­ρες των γιορ­τών που κάθε οικο­γέ­νεια δοκι­μά­ζε­ται από το κύμα ακρί­βειας και ανα­σφά­λειας, επέ­λε­ξε η εται­ρεία να περά­σει σε κύμα απο­λύ­σε­ων συνα­δέλ­φων. Δεν τους ένοια­ξε ούτε αν θα γεμί­σουν το τρα­πέ­ζι τους τα Χρι­στού­γεν­να, ούτε αν θα πάρουν ένα παι­χνί­δι στα παι­διά τους, ούτε καν αν θα έχουν ένα ξύλο να ζεστα­θούν καθώς για πετρέ­λαιο ούτε κουβέντα».

Σύμ­φω­να με την Ένω­ση, «μάλι­στα όχι μόνο δεν τους ένοια­ξε, αλλά φαί­νε­ται να το απο­λαμ­βά­νουν καθώς ο γιος και ο γαμπρός του ιδιο­κτή­τη της επι­χεί­ρη­σης δημο­σί­ευ­σαν “instagram story” που καυ­χιού­νται τις απο­λύ­σεις και χλευά­ζουν τους εργαζόμενους!!!».

«Τέτοια θλι­βε­ρά περι­στα­τι­κά δυστυ­χώς δεν είναι μεμο­νω­μέ­να, συμ­βαί­νουν με την ανο­χή της κυβέρ­νη­σης και της Τοπι­κής Διοί­κη­σης και είναι πασι­φα­νές ότι το αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα Χατζη­δά­κη και τα υπό­λοι­πα αντερ­γα­τι­κά νομο­θε­τή­μα­τα όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων ΠΑΣΟΚ — ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ έχουν δώσει αέρα στα πανιά της εργο­δο­σί­ας να δεί­ξει το πραγ­μα­τι­κό της πρό­σω­πο. Οι εργα­ζό­με­νοι και το σωμα­τείο τους δεν θα ανε­χτούν τέτοιες συμπε­ρι­φο­ρές», επι­ση­μαί­νει η Ένω­ση, διεκδικώντας:

Να κατα­βλη­θεί άμε­σα το δώρο Χρι­στου­γέν­νων στο σύνο­λο των εργα­ζο­μέ­νων της επι­χεί­ρη­σης και να εφαρ­μο­στεί ο νόμος της αυτό­φω­ρης διαδικασίας.

Να ανα­κλη­θούν άμε­σα οι απο­λύ­σεις καθώς από τις δημο­σιεύ­σεις και μόνο φαί­νε­ται ότι είναι εκδικητικές.

Να παρ­θούν όλα τα μέτρα υγιει­νής και ασφά­λειας στο χώρο του εργοστασίου.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο