Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργοδότης χτύπησε εργαζόμενο που ήθελε να σταματήσει να δουλεύει – Παρέμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού

«Εργο­δό­της έδει­ρε εργα­ζό­με­νο επει­δή ήθε­λε να στα­μα­τή­σει να δου­λεύ­ει στο μαγα­ζί του» καταγ­γέλ­λει το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού – Του­ρι­σμού – Ξενο­δο­χεί­ων ν. Αττικής.

Ο εργα­ζό­με­νος μην αντέ­χο­ντας τη μαύ­ρη εργα­σία που κυριαρ­χεί στην επι­χεί­ρη­ση, ζήτη­σε να φύγει από τη δου­λειά και ο εργο­δό­της τον χτύπησε.

Το Συν­δι­κά­το πραγ­μα­το­ποί­η­σε το πρωί του Σαβ­βά­του παρέμ­βα­ση στην επι­χεί­ρη­ση, στο Γου­δί τονί­ζο­ντας «Κάτω τα ξερά σας από τους εργα­ζό­με­νους – Να στα­μα­τή­σει η μαύ­ρη εργασία».

Σε ανα­κοί­νω­σή του το Συν­δι­κά­το σημειώνει:

«Ανα­σφά­λι­στη εργα­σία, χαμη­λοί μισθοί, εντα­τι­κο­ποί­η­ση της δου­λειάς λόγω της έλλει­ψης προ­σω­πι­κού και της πολύ­ω­ρης εργα­σί­ας, η μη εφαρ­μο­γή έστω και των ελά­χι­στων δικαιω­μά­των που έχουν μεί­νει από την εργα­τι­κή νομο­θε­σία, η μη χορή­γη­ση των ΜΑΠ στους δια­νο­μείς. Αυτή είναι η κατά­στα­ση στα περισ­σό­τε­ρα επι­σι­τι­στι­κά μαγα­ζιά. Όμως η εργο­δο­σία στο “ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ” προ­χω­ρά­ει ένα ακό­μα βήμα και ξυλο­φορ­τώ­νει εργα­ζό­με­νο επει­δή θέλει να φύγει από αυτή την κατάσταση.

Όλα αυτά έρχο­νται να επι­βε­βαιώ­σουν την σαπί­λα, την εργο­δο­τι­κή βία και τρο­μο­κρα­τία που επι­κρα­τεί στους χώρους δου­λειάς, καθώς οι συνα­δέλ­φισ­σες και οι συνά­δελ­φοι για να βγά­λουν ένα μερο­κά­μα­το βρί­σκο­νται καθη­με­ρι­νά αντι­μέ­τω­ποι με κακο­ποι­η­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές τύπου “ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ”.

Όπως φαί­νε­ται οι εργα­ζό­με­νοι στα μάτια των εργο­δο­τών είναι σκου­πί­δια, καθώς τους απει­λούν, τους βρί­ζουν, και χει­ρο­δι­κούν στο τέλος.

Όλα τα παρα­πά­νω μεγα­λώ­νουν την οργή μας απέ­να­ντι στην εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και εκμετάλλευση».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο