Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού: «Να τι σημαίνει όταν λέει “όλα υπό έλεγχο” η κυβέρνηση!»

«Να τι σημαί­νει όταν λέει “όλα υπό έλεγ­χο” η κυβέρ­νη­ση!», τονί­ζει η ΕΣΑΚ Ευαγ­γε­λι­σμού, σχο­λιά­ζο­ντας την κατά­στα­ση με τα τεστ από ιδιω­τι­κό εργα­στή­ριο, καθώς όπως υπο­γραμ­μί­ζει, «από τα 120 δείγ­μα­τα για Covid-19 που έστει­λε τελι­κά η διοί­κη­ση σε ιδιω­τι­κό εργα­στή­ριο, απά­ντη­ση δόθη­κε στο νοσο­κο­μείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγ­μα­τα άλλου νοσο­κο­μεί­ου!!!».

Δηλα­δή, συνε­χί­ζει η ΕΣΑΚ, «75 (από τις λήψεις της Πέμ­πτης 3/9) εκκρε­μούν ακό­μη, με απο­τέ­λε­σμα, δεκά­δες προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να χει­ρουρ­γεία να ανα­βάλ­λο­νται σε ανα­μο­νή των απο­τε­λε­σμά­των και εκα­το­ντά­δες άλλοι συμπο­λί­τες μας μαζί και υγειο­νο­μι­κοί να κάθο­νται σε …αναμ­μέ­να κάρ­βου­να ή και πολ­λοί από αυτούς να βρί­σκο­νται στα πόστα τους!».

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της ΕΣΑΚ Ευαγ­γε­λι­σμού έχει ως εξής:

  • «Πριν τρεις μέρες (1/9) τα μέλη της ΔΗΠΑΚ στην ΕΙΝΑΠ κατήγ­γει­λαν ότι η διοί­κη­ση του Εθνι­κού Κέντρου Αιμο­δο­σί­ας προ­χώ­ρη­σε σε επιει­κώς απα­ρά­δε­κτες δηλώ­σεις ότι τάχα λόγω “αλό­γι­στης χρή­σης των εξε­τά­σε­ων” ξεπε­ρά­στη­κε το όριο της δυνα­τό­τη­τας προ­μή­θειας αντι­δρα­στη­ρί­ων από το ΕΚΕΑ και το “κέντρο δεν δύνα­ται να πραγ­μα­το­ποιεί μορια­κό έλεγ­χο για τις δομές των Υγειο­νο­μι­κών Περιφερειών”.

ΔΗΛΑΔΗ: χαρα­κτή­ρι­σαν ως αλό­γι­στη χρή­ση την ανά­γκη για μαζι­κά test, ενώ την ίδια στιγ­μή στα περισ­σό­τε­ρα νοσο­κο­μεία του λεκα­νο­πε­δί­ου αλλά και πανελ­λα­δι­κά, εκκρε­μούν απα­ντή­σεις εκα­το­ντά­δων test!

  • Την επο­μέ­νη κιό­λας (2/9) με εντο­λή της η διοί­κη­ση της 1ης Υ.ΠΕ. Αττι­κής κάλε­σε τις διοι­κή­σεις όλων των νοσο­κο­μεί­ων να “διε­ρευ­νή­σουν” τη “σύνα­ψη σύμ­βα­σης για μορια­κούς δια­γνω­στι­κούς ελέγ­χους για Covid-19″, με το δια­γνω­στι­κό κέντρο “CENTRAL LAB ΑΕ/ Όμι­λος Ιατρι­κή Διάγνωση”.
  • Σήμε­ρα, μόλις δυο μέρες μετά, ανα­βρα­σμός έχει προ­κλη­θεί στο νοσο­κο­μείο μας (το μεγα­λύ­τε­ρο της χώρας και ανα­φο­ράς για Covid-19) καθώς από τα 120 δείγ­μα­τα που έστει­λε τελι­κά η διοί­κη­ση στο ανα­φε­ρό­με­νο ιδιω­τι­κό εργα­στή­ριο, απά­ντη­ση δόθη­κε στο νοσο­κο­μείο μόλις για 70 κι από αυτά τα 25 ήταν δείγ­μα­τα άλλου νοσο­κο­μεί­ου!!! ΔΗΛΑΔΗ, 75 (από τις λήψεις της Πέμ­πτης 3/9) εκκρε­μούν ακό­μη, με απο­τέ­λε­σμα, δεκά­δες προ­γραμ­μα­τι­σμέ­να χει­ρουρ­γεία να ανα­βάλ­λο­νται σε ανα­μο­νή των απο­τε­λε­σμά­των και εκα­το­ντά­δες άλλοι συμπο­λί­τες μας μαζί και υγειο­νο­μι­κοί να κάθο­νται σε …αναμ­μέ­να κάρ­βου­να ή και πολ­λοί από αυτούς να βρί­σκο­νται στα πόστα τους! Τέτοια είναι η αργυ­ρώ­νη­τη αξιο­πι­στία και φερεγ­γυό­τη­τά τους.

Την ίδια ώρα, τα όρια των συνα­δέλ­φων όλων των εμπλε­κό­με­νων ειδι­κο­τή­των (και όχι μόνο) έχουν ξεπε­ρα­στεί προ πολ­λού, μονά­δες — τμή­μα­τα — εργα­στή­ρια στε­νά­ζουν από έλλει­ψη προ­σω­πι­κού και εξοπλισμού.

Κι επι­πλέ­ον, απέ­να­ντι σ’αυτή τη δρα­μα­τι­κή κατά­στα­ση η κυβέρ­νη­ση και το υπουρ­γείο Υγεί­ας συνε­χί­ζουν να θριαμ­βο­λο­γούν προ­σπα­θώ­ντας να δια­ψεύ­σουν την ίδια την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και η διοί­κη­ση του νοσο­κο­μεί­ου με αυταρ­χι­σμό κι αυθαι­ρε­σία προ­σπα­θεί να κρύ­ψει τα εκρη­κτι­κά προ­βλή­μα­τα “κάτω από το χαλί”.

Σε κάθε περί­πτω­ση, 6 ολό­κλη­ρους μήνες μετά το ξέσπα­σμα της παν­δη­μί­ας στη χώρα, οι εξε­λί­ξεις επι­βε­βαιώ­νουν για άλλη μια φορά τις συνέ­πειες από τη χρό­νια πολι­τι­κή εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­σης της Υγεί­ας, όπως και τη μόνη επι­λο­γή που έχου­με εμείς οι υγειο­νο­μι­κοί μαζί με όλο το λαό να δυνα­μώ­σου­με τη πάλη για να δια­σφα­λι­στούν εδώ και τώρα δωρε­άν τεστ για όλους, με ενί­σχυ­ση του ΕΚΕΑ, των νοσο­κο­μεί­ων και των εργα­στη­ρί­ων τους, της Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας και όλων των δημό­σιων δομών, καθώς και με άμε­ση επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών δια­γνω­στι­κών κέντρων χωρίς “ενοί­κια” και κάτω από των έλεγ­χο του δημο­σί­ου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο