Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024: Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι… #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Παρα­θέ­του­με φυλ­λά­διο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές:

Στις 9 Ιουνίου, κάνε αυτό που σκέφτεσαι…
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Για­τί και την επό­με­νη ημέ­ρα των εκλο­γών θα είναι η αξιό­πι­στη, μαχη­τι­κή, λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη και την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, ενά­ντια στη συναί­νε­ση που δίνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμ­μα­τα της Ευρω­παϊ­κής Ένωσης!

Για­τί:

  • Η ψήφος δεν πρέ­πει να αξιο­ποι­η­θεί σαν άλλο­θι από τη ΝΔ για επι­τά­χυν­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, δεν πρέ­πει να δώσει «πρά­σι­νο φως» στην υλο­ποί­η­ση των αντι­λαϊ­κών Οδη­γιών της ΕΕ. Δεν πρέ­πει να γίνει άλλο­θι ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ που με κάθε τρό­πο δια­βε­βαιώ­νει ότι στη­ρί­ζει αυτήν την πολι­τι­κή παίρ­νο­ντας εύση­μα από υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σης, ούτε ξέπλυ­μα για το ΠΑΣΟΚ με τις μεγά­λες ευθύ­νες του για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση, για τα στε­λέ­χη του ΣΥΡΙΖΑ 2, που αφού κυβέρ­νη­σαν υλο­ποιώ­ντας αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές (π.χ. μνη­μό­νια), σήμε­ρα προ­σπα­θούν να σερ­βί­ρουν την ξανα­ζε­στα­μέ­νη σού­πα των αυτα­πα­τών και των ψευδαισθήσεων.

Για­τί:

  • Το ΚΚΕ στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο κάνει ό,τι κάνει κι έξω από αυτό. Ανα­δει­κνύ­ει και υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, ξεσκε­πά­ζει την ΕΕ που δεν είναι «σπί­τι» αλλά φυλα­κή των λαών. Χρεια­ζό­μα­στε πιο δυνα­τό ΚΚΕ και εκεί που ψηφί­ζο­νται οι αντι­λαϊ­κές απο­φά­σεις και εκεί που ανα­τρέ­πο­νται, στους δρό­μους του αγώνα.

Για­τί:

  • Όταν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αρι­στε­ρά ψήφι­ζαν μαζί νομο­σχέ­δια της ΝΔ επι­κα­λού­με­νοι «ευρω­παϊ­κές Οδη­γί­ες» ‑κολ­λώ­ντας στη ΝΔ ακό­μα και «προ­ο­δευ­τι­κά» ένση­μα- το ΚΚΕ μπή­κε μπρο­στά για να οργα­νω­θούν μεγά­λες εργα­τι­κές, φοι­τη­τι­κές και αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις κόντρα στην πολι­τι­κή της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Για­τί:

  • Δεν έχει δεσμεύ­σεις στην ΕΕ, στους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους και τα λόμπι, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για­τί παλεύ­ει για την απο­δέ­σμευ­ση της χώρας από την ΕΕ και με τον εργα­ζό­με­νο λαό να κάνει κουμάντο.

Για­τί:

  • Απο­κα­λύ­πτει ότι πίσω από κάθε έγκλη­μα που ζει ο λαός μας βρί­σκε­ται η ΕΕ και η πολι­τι­κή της υπέρ των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που τη συν­δια­μορ­φώ­νουν οι κυβερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που υπε­ρα­σπί­ζο­νται την ΕΕ.

Για­τί:

  • Λέει την αλή­θεια για την ΕΕ: Γίνε­ται μόνο χει­ρό­τε­ρη για τους λαούς. Για­τί είναι ένω­ση των καπι­τα­λι­στών, λει­τουρ­γεί για τα δικά τους συμ­φέ­ρο­ντα που είναι εκ δια­μέ­τρου αντί­θε­τα με τα συμ­φέ­ρο­ντα των πολ­λών. Η ΕΕ της κατα­στο­λής και των παρα­κο­λου­θή­σε­ων, της απα­γό­ρευ­σης των απερ­γιών και του συν­δι­κα­λι­σμού σε κρά­τη-μέλη της, των λόμπι και των ματω­μέ­νων πλε­ο­να­σμά­των, το μόνο δίκαιο που υπε­ρα­σπί­ζε­ται είναι την αδι­κία: Οι λίγοι να βγά­ζουν αμύ­θη­τα κέρ­δη από την εκμε­τάλ­λευ­ση των λαών!

Για­τί:

  • Όλα τα άλλα κόμ­μα­τα εξω­ρα­ΐ­ζουν την ΕΕ. Η ΝΔ καλεί τον λαό να την ψηφί­σει «ώστε η Ελλά­δα να γίνει Ευρώ­πη», ενώ τον ίδιο λόγο επι­στρα­τεύ­ουν ως κρι­τή­ριο ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ κλπ. Όλοι τους κρύ­βουν πως η ΕΕ είναι: Ο κίν­δυ­νος γενι­κευ­μέ­νου ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου, το τσά­κι­σμα των εργα­σια­κών δικαιω­μά­των, τα ναυά­για ξενι­τε­μέ­νων, η Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή, η ακρί­βεια, οι καθη­λω­μέ­νοι μισθοί, η εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση κρί­σι­μων τομέ­ων (π.χ. σιδη­ρό­δρο­μοι), τα απο­γευ­μα­τι­νά επί πλη­ρω­μή χει­ρουρ­γεία! Η ΕΕ είναι τα λόμπι και η δια­φθο­ρά, τα ιδιω­τι­κά Πανε­πι­στή­μια, η δου­λειά ως τα 70.

Για­τί ήδη όλοι τους έχουν φορ­τώ­σει στον λαό ένα δυσβά­στα­χτο λογα­ρια­σμό να πλη­ρώ­σει. Πρό­κει­ται για τα 600 προ­α­παι­τού­με­να αντι­λαϊ­κά μέτρα του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης της ΕΕ και για την τερά­στια αύξη­ση των στρα­τιω­τι­κών δαπα­νών που έχει ήδη απο­φα­σί­σει η ΕΕ. Κάθε εργα­ζό­με­νος στην ΕΕ πλη­ρώ­νει ήδη 530 ευρώ για τις πολε­μι­κές δαπά­νες. Στα σχέ­διά τους καμιά υπο­τα­γή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή! 

Για να δυνα­μώ­σει κι άλλο μέσα στον ελλη­νι­κό λαό το ρεύ­μα αμφι­σβή­τη­σης της βάρ­βα­ρης πολι­τι­κής της ΕΕ, του κρά­τους και του κεφα­λαί­ου. Το σημα­ντι­κό που τώρα κρί­νε­ται είναι να ενι­σχυ­θεί ο πραγ­μα­τι­κός, πολι­τι­κός και ιδε­ο­λο­γι­κός αντί­πα­λός τους: Το ΚΚΕ.

Για να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας ενά­ντια στη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας σε δύο πολέ­μους, στη ρωσο­ΝΑ­ΤΟι­κή σύγκρου­ση στην Ουκρα­νία και στον πόλε­μο στη Μέση Ανα­το­λή. Δεν θέλου­με η Ελλά­δα να γίνε­ται ορμη­τή­ριο και στρα­τη­γείο πολέ­μων, δεν θέλου­με η χώρα να γίνε­ται στό­χος πολύ­μορ­φων αντιποίνων!

Πιο δυνα­τό ΚΚΕ για να βγει από την κάλ­πη… μήνυ­μα αλλη­λεγ­γύ­ης του ελλη­νι­κού λαού στον λαό της Παλαι­στί­νης που ματώ­νει από το κρά­τος του Ισρα­ήλ με τη στή­ρι­ξη της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ! Η κυβέρ­νη­ση ΝΔ και τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα που έχουν κυβερ­νή­σει την τελευ­ταία 15ετία έστη­σαν… καριέ­ρα πάνω στη συνερ­γα­σία με το κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισρα­ήλ. Γι’ αυτό η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ (και τα στε­λέ­χη που τώρα είναι «Νέα Αρι­στε­ρά») έχουν μπλο­κά­ρει την ενερ­γο­ποί­η­ση της ομό­φω­νης από­φα­σης της Βου­λής ‑από το 2015- για την ανα­γνώ­ρι­ση του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους. Η Ιστο­ρία έχει μία σωστή πλευ­ρά, με την Παλαι­στί­νη ως τη λευτεριά!

Για­τί:

  • Είναι η μόνη αντι­συ­στη­μι­κή ψήφος, για­τί δεν πρέ­πει η ψήφος να σκορ­πί­σει δεξιά κι αρι­στε­ρά, ούτε να εγκλω­βι­στεί σε βολι­κά ακρο­δε­ξιά μορ­φώ­μα­τα. Πραγ­μα­τι­κός αντί­πα­λος είναι το ΚΚΕ που παλεύ­ει ενά­ντια στο σύστη­μα που γεν­νά την ακρο­δε­ξιά και τον φασι­σμό. Εξάλ­λου αντί­πα­λοι της ακρο­δε­ξιάς δεν είναι όσοι υπε­ρα­σπί­ζο­νται την ΕΕ του αντι­κομ­μου­νι­σμού και των ακρο­δε­ξιών κυβερ­νή­σε­ων, όσοι κυβερ­νούν ή συγκυ­βέρ­νη­σαν με την ακρο­δε­ξιά, όσοι «κλεί­νουν τα μάτια» στην κατα­σκευα­σμέ­νη, ανι­στό­ρη­τη θεω­ρία των δύο άκρων, που ταυ­τί­ζει τον φασι­σμό με αυτόν που τον συνέ­τρι­ψε, τον κομμουνισμό.

Για­τί:

  • Το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ εκφρά­ζει την εργα­τι­κή — λαϊ­κή αντι­πο­λί­τευ­ση. Οι υπο­ψή­φιοί του έγι­ναν γνω­στοί από τη δρά­ση για την υπε­ρά­σπι­ση του λαού και της νεο­λαί­ας και όχι από το lifestyle…

Για­τί:

  • Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει ΚΚΕ, μένει στο πλευ­ρό του λαού και των δικαιω­μά­των του. Η ψήφος στα άλλα κόμ­μα­τα θα μετα­τρα­πεί σε στή­ρι­ξη στην πολι­τι­κή της ΕΕ. Αυτό έκα­ναν, αυτό θα ξανα­κά­νουν, γι’ αυτό τα στε­λέ­χη τους και οι ευρω­βου­λευ­τές τους αλλά­ζουν κόμ­μα­τα σαν τα πουκάμισα…

Για­τί:

  • Είναι το Κόμ­μα που υπε­ρα­σπί­ζε­ται τους λαούς της Ευρώ­πης και την προ­ο­πτι­κή μιας πραγ­μα­τι­κής Ευρώ­πης των εργα­ζο­μέ­νων και των λαών. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για να δυνα­μώ­σει η Ευρώ­πη των λαών:

- Των εργα­τών που οργά­νω­σαν μεγά­λες απερ­γί­ες σε πολ­λές χώρες της ΕΕ τα τελευ­ταία χρόνια.

- Των αγρο­τών που έβγα­λαν στη σέντρα την Κοι­νή Αγρο­τι­κή Πολι­τι­κή της ΕΕ, που ξεκλη­ρί­ζει τους μικρούς αγρό­τες και εκτο­ξεύ­ει το κόστος για τους παρα­γω­γούς και τους καταναλωτές.

Για­τί:

  •  Έχει πρό­τα­ση διε­ξό­δου που συμ­φέ­ρει τη λαϊ­κή πλειο­ψη­φία και όχι την κοι­νω­νι­κή μειο­ψη­φία που ζει με αμύ­θη­το πλού­το από την εκμε­τάλ­λευ­ση των πολ­λών. Το ΚΚΕ έχει πρό­τα­ση σύγκρου­σης με τις αιτί­ες που γεν­νούν τα βάσα­να του λαού. Για­τί οι παρα­γω­γι­κές δυνα­τό­τη­τες της χώρας σε όλους τους τομείς μπο­ρούν να απο­γειω­θούν σπά­ζο­ντας τα δεσμά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της καπι­τα­λι­στι­κής εξου­σί­ας και οικο­νο­μί­ας. Για­τί σήμε­ρα ο λαός μας είναι «απο­μο­νω­μέ­νος», κατα­δι­κα­σμέ­νος στην ακρί­βεια και την ανα­σφά­λεια από την ΕΕ και το σύστη­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης. Οι λαοί θα πουν την τελευ­ταία λέξη και θα νική­σουν σε κάθε χώρα κατα­κτώ­ντας τη δική τους εξουσία.

PDF Logo

Φυλλάδιο Ευρωεκλογές #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ

Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ.

Για την Ελλάδα και την Ευρώπη
του Σοσιαλισμού,
την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών,
των λαών!

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ
για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο