Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Η ΕΕ των μονοπωλίων δεν διορθώνεται!

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση με την πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν, για την «κατά­στα­ση της Ενω­σης» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου στο Στρα­σβούρ­γο έκα­νε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου — Αλα­βά­νος, ανέ­φε­ρε τα εξής:

«Ως “επί­τευγ­μα” παρου­σί­α­σε η Κομι­σιόν την κλι­μά­κω­ση του πολέ­μου στην Ουκρα­νία, με χιλιά­δες νεκρούς και σακα­τε­μέ­νους, θύμα­τα στην ενδοϊ­μπε­ρια­λι­στι­κή σύγκρου­ση μετα­ξύ ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ και της καπι­τα­λι­στι­κής Ρωσί­ας, ενώ οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί και με την Κίνα, για τον έλεγ­χο αγο­ρών και πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών.

Η τρο­φο­δό­τη­ση του πολέ­μου με δεκά­δες δισ. εξο­πλι­σμών από τη ληστεία των εργα­ζο­μέ­νων στε­ρεί ανα­γκαί­ους πόρους για την προ­στα­σία της ζωής, της περιου­σί­ας του λαού, από πυρ­κα­γιές και πλημ­μύ­ρες που μετα­τρέ­πο­νται σε τρα­γω­δί­ες, αφού οι ευρω­ε­νω­σια­κές κατευ­θύν­σεις θεω­ρούν υπερ­βο­λι­κό το κόστος των απα­ραί­τη­των μέτρων προστασίας.

Η χρη­μα­το­δό­τη­ση — μαμούθ “πρά­σι­νων και ψηφια­κών” ομί­λων αύξη­σε τον πλη­θω­ρι­σμό, τις τιμές που ροκα­νί­ζουν το εργα­τι­κό εισόδημα.

Με την Οδη­γία “δια­φα­νών όρων εργα­σί­ας” επι­τα­χύν­θη­καν σκλη­ρά αντερ­γα­τι­κά μέτρα υπέρ των μεγα­λο­ερ­γο­δο­τών: 13 ώρες δου­λειάς για ψίχου­λα σε πολ­λα­πλούς εργο­δό­τες, απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες μέσω “διευ­θέ­τη­σης” χρό­νου εργα­σί­ας, αύξη­ση ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης. Αυτή είναι η ΕΕ και δεν διορθώνεται.

Οι λαοί μπο­ρούν να κάνουν παρελ­θόν τον πόλε­μο, τη φτώ­χεια, την προ­σφυ­γιά, την αβε­βαιό­τη­τα, με την εξου­σία και την οικο­νο­μία στα δικά τους χέρια και απο­δέ­σμευ­ση από κάθε ληστρι­κή ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία, όπως η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, για την Ευρώ­πη των δικών τους συμφερόντων».

Ανταγωνιστική “γεωπολιτική Ένωση” __εχθρική προς τους λαούς
Ομιλία της προέδρου της Κομισιόν για την Κατάσταση της Ένωσης

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο