Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει τις ανιστόρητες και αντικομμουνιστικές φιέστες της ΕΕ

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τις ανι­στό­ρη­τες και αντι­κομ­μου­νι­στι­κές φιέ­στες της ΕΕ. Με αφορ­μή την 23η Αυγού­στου, που γίνε­ται προ­σπά­θεια να καθιε­ρω­θεί από την ΕΕ ως «Ευρω­παϊ­κή Μέρα μνή­μης στα θύμα­τα του ολο­κλη­ρω­τι­σμού και των αυταρ­χι­κών καθε­στώ­των», ανα­πα­ρά­γε­ται από τη λυκο­συμ­μα­χία και κυβερ­νή­σεις των χωρών της Βαλ­τι­κής η ανι­στό­ρη­τη και επι­κίν­δυ­νη εξί­σω­ση του κομ­μου­νι­σμού με το φασισμό.

Ανα­λυ­τι­κά η ανα­κοί­νω­ση της Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του ΚΚΕ:

«Για μια ακό­μα χρό­νια, με προ­κλη­τι­κές και ανι­στό­ρη­τες δηλώ­σεις επι­τρό­πων (του αντι­πρό­ε­δρου της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, σοσιαλ­δη­μο­κρά­τη Φ. Τίμερ­μανς, και της επι­τρό­που Δικαιο­σύ­νης Β. Γιού­ρο­βα), με φιέ­στες και κοι­νές ανα­κοι­νώ­σεις κυβερ­νή­σε­ων των χωρών της Βαλ­τι­κής, επι­χει­ρεί­ται η απα­ρά­δε­κτη ταύ­τι­ση του κομ­μου­νι­σμού με το τέρας του φασι­σμού. Επι­δί­ω­ξη της ΕΕ απο­τε­λεί να καθιε­ρω­θεί η 23η Αυγού­στου ως “Ευρω­παϊ­κή Μέρα μνή­μης στα θύμα­τα του ολο­κλη­ρω­τι­σμού και των αυταρ­χι­κών καθεστώτων”.

Ματαιο­πο­νούν κι είναι γελα­σμέ­νοι ότι μπο­ρούν να ξανα­γρά­ψουν την Ιστο­ρία που σφρα­γί­στη­κε από τη Μεγά­λη Αντι­φα­σι­στι­κή Νίκη των Λαών. Ανη­συ­χούν για­τί με κάθε ευκαι­ρία οι λαοί των χωρών που γνώ­ρι­σαν το σοσια­λι­σμό, σε έρευ­νες με μεγά­λα ποσο­στά νοσταλ­γούν, ανα­λο­γί­ζο­νται τι είχαν και τι έχα­σαν, συγκρί­νο­ντάς τα με τη σημε­ρι­νή καπι­τα­λι­στι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα που βιώ­νουν στο πετσί τους. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους λάσπης και αντι­κομ­μου­νι­σμού, τις διώ­ξεις και απα­γο­ρεύ­σεις Κομ­μου­νι­στι­κών Κομ­μά­των, την προ­κλη­τι­κή δια­στρέ­βλω­ση της Ιστο­ρί­ας με ειδι­κή στό­χευ­ση τη νεολαία.

Παρα­μέ­νει όμως ασβέ­στη, φωτει­νή ιστο­ρι­κή αλή­θεια ότι ο σοσια­λι­σμός και η πρω­το­πό­ρα πάλη των κομ­μου­νι­στών μαζί με τους λαούς, στον απε­λευ­θε­ρω­τι­κό αγώ­να, νίκη­σε το φασισμό.

Η Σοβιε­τι­κή Ενω­ση έδω­σε στον αγώ­να 20 εκατ. νεκρούς, εκα­τομ­μύ­ρια τραυ­μα­τί­ες, ανυ­πο­λό­γι­στες υλι­κές κατα­στρο­φές. Ο Κόκ­κι­νος Στρα­τός απε­λευ­θέ­ρω­σε πολ­λές χώρες από τον ναζι­στι­κό ζυγό και ύψω­σε την κόκ­κι­νη σημαία με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο στο Ράιχ­σταγκ, ενώ οι ΗΠΑ, η Γαλ­λία και η Βρε­τα­νία με τους μεγά­λους ομί­λους τους πρω­τα­γω­νί­στη­σαν στην ενί­σχυ­ση της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας τόσο πριν, με τη Συμ­φω­νία του Μονά­χου, όσο και στη διάρ­κεια του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου, με στό­χο να ηττη­θεί η Σοβιε­τι­κή Ένωση.

Κατα­δι­κά­ζου­με την κλι­μά­κω­ση του αντι­κομ­μου­νι­σμού, τους νέους αντι­δρα­στι­κούς νόμους και διώ­ξεις σε βάρος του ΚΚ Πολω­νί­ας, του ΚΚ Ουκρα­νί­ας και των εφη­με­ρί­δων τους, την απα­γό­ρευ­ση της δρά­σης των κομ­μου­νι­στών στις Βαλ­τι­κές χώρες, τις τιμές που απο­λαμ­βά­νουν σε αυτές τις χώρες οι συνερ­γά­τες των Ες-Ες, την κατα­στρο­φή ιστο­ρι­κών μνη­μεί­ων της Αντι­φα­σι­στι­κής Νίκης.

Η ανα­γκαιό­τη­τα και επι­και­ρό­τη­τα του σοσια­λι­σμού απο­δει­κνύ­ε­ται από το γεγο­νός ότι αυτός μόνο έλυ­σε και πριν πολ­λές δεκα­ε­τί­ες σημε­ρι­νά άλυ­τα προ­βλή­μα­τα που βασα­νί­ζουν εκα­τομ­μύ­ρια εργα­τι­κές — λαϊ­κές οικογένειες.

Οι λαοί έχουν τη δύνα­μη και μπο­ρούν αν το απο­φα­σί­σουν να ανα­τρέ­ψουν το σάπιο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, που γεν­νά και θρέ­φει το ναζι­σμό — φασι­σμό, φέρ­νει φτώ­χεια, πολέ­μους και προ­σφυ­γιά για τους λαούς, σε όφε­λος της κερ­δο­φο­ρί­ας των μεγά­λων ομίλων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο