Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

“Εφυγε” ο σύντροφος Γιώργος Αντωνακάκης

«Έφυ­γε» από τη ζωή χτες ο σύντρο­φος Γιώρ­γος Αντω­να­κά­κης, μετά από πολύ­χρο­νη μάχη με προ­βλή­μα­τα υγείας.

Γεν­νη­μέ­νος στα Χανιά της Κρή­της, ο Γ. Αντω­να­κά­κης υπη­ρέ­τη­σε το ΚΚΕ από διά­φο­ρες χρε­ώ­σεις και διέ­γρα­ψε μια σπου­δαία δια­δρο­μή στον χώρο της τέχνης και του πολι­τι­σμού. Φοί­τη­σε στη δρα­μα­τι­κή σχο­λή του Πέλου Κατσέ­λη, εργά­στη­κε ως βοη­θός σκη­νο­θέ­τη και ως σκη­νο­θέ­της, με παρα­στά­σεις του να ανε­βαί­νουν σε μεγά­λα θέα­τρα της Αθήνας.

Διε­τέ­λε­σε αντι­δή­μαρ­χος πολι­τι­σμού στον δήμο Καλ­λι­θέ­ας για οκτώ έτη, ενώ ήταν δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Καλ­λι­θέ­ας από το 1982 έως σήμε­ρα. Εργά­στη­κε ως διευ­θυ­ντής στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό 93,1 και είχε μεγά­λη προ­σφο­ρά σε πολι­τι­στι­κούς φορείς, θεα­τρι­κές σκη­νές κ.λπ., ενώ ήταν ανά­με­σα στους ιδρυ­τές της θεα­τρι­κής σκη­νής «Αλέ­κα Παΐ­ζη». Τα τελευ­ταία χρό­νια ήταν και διευ­θυ­ντής στο Κέντρο Αθλη­τι­κού Ρεπορτάζ.

Με ανεί­πω­τη θλί­ψη και οδύ­νη απο­χαι­ρε­τά τον σ. Γιώρ­γο Αντω­να­κά­κη η ΤΕ Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ.

Όπως ανα­φέ­ρει η Οργά­νω­ση, «ο σύντρο­φος Γιώρ­γος υπήρ­ξε στέ­λε­χος του Κόμ­μα­τος μέσα από διά­φο­ρες χρε­ώ­σεις, και τα τελευ­ταία χρό­νια της ζωής του έδρα­σε μέσα από τις Οργα­νώ­σεις της Καλ­λι­θέ­ας. Από το 1982 έως σήμε­ρα διε­τέ­λε­σε δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Καλ­λι­θέ­ας. Ηταν σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός και τα τελευ­ταία χρό­νια διευ­θυ­ντής σπου­δών σε εργα­στή­ρι αθλη­τι­κού ρεπορ­τάζ και δημο­σιο­γρα­φί­ας».

Η ΤΕ Νότιου Τομέα και οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Καλ­λι­θέ­ας του ΚΚΕ εκφρά­ζουν τα συλ­λυ­πη­τή­ρια και τη συμπα­ρά­στα­σή τους στην σύζυ­γό του Κατε­ρί­να, στα παι­διά του Γιώρ­γο, Πηνε­λό­πη και Αλέ­ξαν­δρο, και σε όλη την οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο