Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζητάει και τα ρέστα η Κωνσταντοπούλου από το ΚΚΕ που την κατήγγειλε επειδή ξέπλενε τους ναζί βουλευτές (VIDEO)

Την παροι­μία «όποιος έχει τη μύγα μυγιά­ζε­ται» θύμι­σε με τη στά­ση της σήμε­ρα στη Βου­λή η πρό­ε­δρος της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου «ενο­χλή­θη­κε» από την πρό­σφα­τη ανα­φο­ρά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, στην συζή­τη­ση της πρό­τα­σης δυσπι­στί­ας ότι οι πολι­τι­κοί αρχη­γοί πρέ­πει να τηρούν τον προ­βλε­πό­με­νο χρό­νο, για να ισχυ­ρι­στεί τάχα ότι το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα έχει πέσει «κατα­πά­νω» στην Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας «μαζί με τους άλλους εκπρο­σώ­πους του συστήματος».

Είναι δε τόση η …αντι­συ­στη­μι­κό­τη­τα αυτού του κόμ­μα­τος και της προ­έ­δρου του, που η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου έχει πιά­σει στα­σί­δι στο βήμα της Βου­λής και μιλά­ει με τις ώρες, επι­κα­λού­με­νη το επι­χεί­ρη­μα πως έχει δια­τε­λέ­σει πρό­ε­δρος του κοι­νο­βου­λί­ου και έχει αυτό το δικαί­ω­μα βάση του κανονισμού.

Είχε δε το θρά­σος να εγκα­λέ­σει το ΚΚΕ πως προ­ε­κλο­γι­κά κατη­γο­ρού­σε την Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας πως παίρ­νει τις ψήφους των φασι­στών, ενώ το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα δεν έλε­γε «τσι­μου­διά για τους Σπαρ­τιά­τες, τίπο­τα για αυτό το μόρ­φω­μα που πέρα­σε και μπή­κε στη Βουλή»!!!

Προ­σπερ­νώ­ντας τις αθλιό­τη­τες πως το ΚΚΕ δεν έλε­γε τίπο­τα για τους Σπαρ­τιά­τες που στε­ρού­νται κάθε λογι­κής, αφού ήταν το μόνο κόμ­μα που προει­δο­ποιού­σε για τον φασι­στι­κό χαρα­κτή­ρα των «μπρο­στι­νών του Κασι­διά­ρη», θα πρέ­πει να θυμί­σου­με τα προ­ε­κλο­γι­κά καλέ­σμα­τα πρώ­ην στε­λε­χών της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης προς τα ορφα­νά της Χρυ­σής Αυγής να ψηφί­σουν Πλεύ­ση Ελευ­θε­ρί­ας. Τότε η κ. Κων­στα­ντο­πού­λου δεν είχε απο­κη­ρύ­ξει αυτά τα καλέ­σμα­τα, το αντίθετο…

Άλλω­στε, η ίδια η στά­ση της ως προ­έ­δρου της Βου­λής, είχε δώσει κάλυ­ψη στους χρυ­σαυ­γί­τες βου­λευ­τές. Για παρά­δειγ­μα, τον Μάρ­τη του 2015, είχε θέση ζήτη­μα μη νόμι­μης λει­τουρ­γί­ας του Κοι­νο­βου­λί­ου λόγω της απου­σί­ας των προ­φυ­λα­κι­σμέ­νων βου­λευ­τών της Χρυ­σής Αυγής! Εννο­εί­ται βέβαια ότι η Χρυ­σή Αυγή υπο­δέ­χτη­κε πανη­γυ­ρι­κά τις δηλώ­σεις της. Λίγους μήνες μετά, τον Μάη του 2015, αρνή­θη­κε να συζη­τη­θεί και να κατα­δι­κα­στεί περι­στα­τι­κό επί­θε­σης του ναζί βου­λευ­τή Γ. Λαγού ενα­ντί­ον της Λιά­νας Κανέλ­λη στους δια­δρό­μους της Βου­λής, επει­δή ήταν μάρ­τυ­ρας κατη­γο­ρί­ας στη δίκη της ναζι­στι­κής οργάνωσης.

Πάει πολύ να κάνει μάθημα για τη Χρυσή Αυγή η κ. Κωνσταντοπούλου

Ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ, Νίκος Καρα­θα­σό­που­λος, της απά­ντη­σε πως «όποιος έχει τη μύγα μυγιά­ζε­ται», καθώς η ανα­φο­ρά του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον χρό­νο ομι­λί­ας αφο­ρού­σε τον Κυρ. Βελό­που­λο ο οποί­ος για μια παρέμ­βα­ση 10 λεπτών είχε μιλή­σει 25.

«Το να μας κάνει μάθη­μα η κ. Κων­στα­ντο­πού­λου για την Χρυ­σή Αυγή και τους Σπαρ­τιά­τες πάει πολύ», πρό­σθε­σε, υπεν­θυ­μί­ζο­ντας πως ως πρό­ε­δρος της Βου­λής «επέ­μει­νε να έρχο­νται σιδη­ρο­δέ­σμιοι οι βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής για να ψηφί­ζουν». Για όλα αυτά, την παρέ­πεμ­ψε στα ίδια τα πρα­κτι­κά της Βουλής.

Η πρό­ε­δρος της Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας, αφού απά­ντη­σε πως είναι «χυδαία συκο­φα­ντία» όλα αυτά για τους βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής, φρό­ντι­σε να επι­βε­βαιώ­σει μέχρι κεραί­ας τις καταγ­γε­λί­ες του ΚΚΕ.

Έτσι, ανέ­φε­ρε πως όταν συζη­τιό­ταν η αίτη­ση άρσης της ασυ­λί­ας του Αδ. Γεωρ­γιά­δη, ο εισαγ­γε­λέ­ας των φυλα­κών έδω­σε άδεια στους έγκλει­στους βου­λευ­τές της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης για να πάμε στην βιβλιο­θή­κη της Βου­λής και όχι στην Ολο­μέ­λεια να ψηφί­σουν, αλλά αυτό «συνι­στά παρέμ­βα­ση στη σύστα­ση της Βου­λής». Τόση …αντι­συ­στη­μι­κό­τη­τα με τα μαντρό­σκυ­λα του συστήματος!!!

Η ίδια, σε μια από τις πρώ­τες συνε­ντεύ­ξεις που είχε δώσει ως πρό­ε­δρος της Βου­λής, το 2015, είχε επι­μεί­νει πως πρέ­πει να παρί­στα­νται όλοι οι βου­λευ­τές — και οι φυλα­κι­σμέ­νοι χρυ­σαυ­γί­τες, επι­κα­λού­με­νη τον κανο­νι­σμό της Βου­λής. Μάλι­στα, τότε είχε αφή­σει ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο να επα­νε­ξε­τα­στούν απο­φά­σεις που ελή­φθη­σαν από την προη­γού­με­νη βου­λή με λιγό­τε­ρες από 151 ψήφους, καθώς δεν δόθη­κε ειδι­κή άδεια στους φυλα­κι­σμέ­νους βου­λευ­τές της ναζι­στι­κής συμμορίας.

H κ. Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να ανοίξει η Βουλή για το τρίτο μνημόνιο

Η Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου εξέ­φρα­σε επί­σης τον καη­μό της επει­δή το ΚΚΕ δεν συντά­χθη­κε με τους θεα­τρι­νι­σμούς της όταν ψηφι­ζό­ταν το τρί­το μνη­μό­νιο, με τον Νίκο Καρα­θα­να­σό­που­λο να της υπεν­θυ­μί­ζει πως τότε η Βου­λή άνοι­ξε εν μέσω θερι­νών δια­κο­πών με την δική της ψήφο, κάτι που μόνο οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ δεν δέχθηκαν.

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο