Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ηλιούπολη: Νέα καταγγελία κατά του μαστροπού αστυνομικού — «Με πίεζε να εκδίδομαι έναντι αμοιβής»

Σημα­ντι­κές είναι εξε­λί­ξεις στην υπό­θε­ση της Ηλιού­πο­λης η οποία φαί­νε­ται ότι ουσια­στι­κά πρό­κει­ται περί κυκλώ­μα­τος μαστρο­πεί­ας με πρω­τα­γω­νι­στή τον επί­ορ­κο αστυ­νο­μι­κό ο οποί­ος ασκού­σε βία σε γυναί­κες για να εκδί­δο­νται. Άλλη μία γυναί­κα κατέ­θε­σε επί­ση­μα στις Αρχές και κατήγ­γει­λε τον αστυ­νο­μι­κό πως την πίε­ζε για να εκδί­δε­ται ένα­ντι αμοιβής.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, πρό­κει­ται για μία άγνω­στη μέχρι τώρα περί­πτω­ση, που δεν σχε­τί­ζε­ται με τις γυναί­κες που έχουν μιλή­σει με τη συνή­γο­ρο της 19χρονης και φέρε­ται να έχουν στοι­χεία σε βάρος του 39χρονου.

Η γυναί­κα που εμφα­νί­στη­κε στην Αστυ­νο­μία κατέ­θε­σε επί­ση­μα ότι ο αστυ­νο­μι­κός την είχε προ­σεγ­γί­σει και άρχι­σε να την πιέ­ζει, προ­κει­μέ­νου να αρχί­σει να εκδί­δε­ται ένα­ντι αμοιβής.

Ο 39χρονος, σύμ­φω­να πάντα με την καταγ­γε­λία, την πολιορ­κού­σε για και­ρό, της υπο­σχό­ταν χρή­μα­τα και προ­σπα­θού­σε να τη δελε­ά­σει, προ­κει­μέ­νου να την εκμε­ταλ­λευ­τεί. Η ίδια υπο­στή­ρι­ξε ότι δεν ενέ­δω­σε και βρή­κε τρό­πο να ξεφύγει.

Το αδί­κη­μα που προ­κύ­πτει από την περί­πτω­σή αυτή σε βάρος του αστυ­νο­μι­κού είναι – κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες – η από­πει­ρα εμπο­ρί­ας ανθρώπου.

Η κατά­θε­ση χαρα­κτη­ρί­ζε­ται «δεμέ­νη», με τις Αρχές να έχουν στην κατο­χή τους ντο­κου­μέ­ντα που στοι­χειο­θε­τούν όλα όσα περιέ­γρα­ψε η γυναί­κα. Η κατά­θε­ση θα υπο­βλη­θεί συμπλη­ρω­μα­τι­κά από την Αστυ­νο­μία στη Δικαιο­σύ­νη για να συμπε­ρι­λη­φθεί στη δικο­γρα­φία που έχει σχη­μα­τι­στεί για την πολύ­κρο­τη υπόθεση.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο