Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ημέρα μνήμης για τον ΠΑΟΚ: 20 χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη

Είκο­σι χρό­νια πέρα­σαν από το μοι­ραίο εκεί­νο ξημέ­ρω­μα της 4ης Οκτώ­βρη 1999, όταν ένα από τα λεω­φο­ρεία που μετέ­φε­ρε μέλη του Συν­δέ­σμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορ­δε­λιού, από την Αθή­να στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, συγκρού­στη­κε με φορ­τη­γό που ερχό­ταν από το αντί­θε­το ρεύ­μα, με απο­τέ­λε­σμα να πέσει σε χαρά­δρα οκτώ μέτρων. 

Από τα συντρίμ­μια ανα­σύρ­θη­καν νεκροί 6 φίλα­θλοι, όλοι τους κάτω των 25 ετών, καθώς και ο οδη­γός του φορ­τη­γού. Ήταν οι οι Χαρά­λα­μπος Ζαπου­νί­δης (20 ετών), Δημή­τριος Ανδρε­α­δά­κης (25 ετών), Χρι­στί­να Τζιό­βα (18 ετών), Ανα­στά­σιος Θέμε­λης (22 ετών), Γεώρ­γιος Γκα­νά­τσιος (22 ετών), Κυριά­κος Λαζα­ρί­δης (17 ετών) και ο οδη­γός του φορ­τη­γού, Αστέ­ριος Αγκ­ζιώ­της (68 ετών).

Οι οπα­δοί του ΠΑΟΚ επέ­στρε­φαν στη Θεσ­σα­λο­νί­κη έπει­τα από το ντέρ­μπι με τον Πανα­θη­ναϊ­κό που είχε διε­ξα­χθεί στο ΟΑΚΑ. Σε μια αδέ­ξια προ­σπέ­ρα­ση δύο μόλις χιλιό­με­τρα από τα διό­δια των Τεμπών, ο έλεγ­χος χάθη­κε και το λεω­φο­ρείο του συν­δέ­σμου Κορ­δε­λιού βρέ­θη­κε στο κενό. 

Στο σημείο του ατυ­χή­μα­τος έχει στη­θεί ένα μικρό μνη­μείο, για να θυμί­ζει τους αδι­κο­χα­μέ­νους οπα­δούς, που έφυ­γαν τόσο νωρίς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο