Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους ο Μπομπ Μενέντεζ

Η δικα­στής του Μαν­χά­ταν όρι­σε προ­σω­πι­κή εγγύ­η­ση 100.000 δολα­ρί­ων για τον γερου­σια­στή Μπομπ Μενέ­ντεζ ο οποί­ος αφέ­θη­κε προ­σω­ρι­νά ελεύθερος.

Μαζί δόθη­κε η εντο­λή, ο Μενέ­ντεζ, ο οποί­ος δήλω­σε αθώ­ος για την κατη­γο­ρία της δωρο­δο­κί­ας, να επι­τη­ρεί­ται έως τη δίκη και να παρα­δώ­σει όλα τα προ­σω­πι­κά του διαβατήρια.

Στον γερου­σια­στή Μπομπ Μενέ­ντεζ, η δικα­στής Όνα Γουάνγκ του ομο­σπον­δια­κού δικα­στη­ρί­ου του Μαν­χά­ταν επέ­τρε­ψε, ωστό­σο, να δια­τη­ρή­σει το επί­ση­μο δια­βα­τή­ριό του και να ταξι­δέ­ψει διε­θνώς στο πλαί­σιο της ιδιό­τη­τάς του.

Η δικα­στής όρι­σε, επί­σης, και μία προ­σω­πι­κή εγγύ­η­ση 250.000 δολα­ρί­ων για τη σύζυ­γό του, Ναντίν Μενέ­ντεζ, σύμ­φω­να με το Upi.com.

Το Σάβ­βα­το, ο Μενέ­ντεζ απο­μα­κρύν­θη­κε από τη θέση του προ­ε­δρεύ­ο­ντος της Επι­τρο­πής Διε­θνών Σχέ­σε­ων της αμε­ρι­κα­νι­κής Γερου­σί­ας, ενώ πλη­θαί­νουν παράλ­λη­λα οι φωνές από μέλη του κόμ­μα­τός του να παραιτηθεί.

Οι εισαγ­γε­λείς κατη­γο­ρούν τον Μενέ­ντεζ ότι έκα­νε κατά­χρη­ση της εξου­σί­ας του για να επη­ρε­ά­σει τις πωλή­σεις όπλων στην Αίγυ­πτο και να προ­σπα­θή­σει να παρέμ­βει σε ποι­νι­κές έρευ­νες για το δίκτυο επι­χει­ρη­μα­τι­κών συνερ­γα­τών του Αιγυ­πτιώ­τη — Κόπτη Αμε­ρι­κα­νού επι­χει­ρη­μα­τία στο Νιου Τζέρ­σεϊ, Ουά­ελ Χάνα, ο οποί­ος φέρε­ται ότι χάρη στις προ­νο­μια­κές σχέ­σεις με τον Μενέ­ντεζ κατά­φε­ρε να έχει την απο­κλει­στι­κό­τη­τα εξα­γω­γών αμε­ρι­κα­νι­κού κρέ­α­τος χαλάλ στην Αίγυπτο.

Σε περ­σι­νή έρευ­να του FBI στο σπί­τι του ζεύ­γους Μενέ­ντεζ, οι πρά­κτο­ρες βρή­καν περισ­σό­τε­ρα από 480.000 δολά­ρια σε μετρη­τά, μέσα σε φακέ­λους και στις τσέ­πες σακα­κιών που είχαν κεντη­μέ­νο το όνο­μα του γερου­σια­στή, ενώ σε άλλα μέρη του σπι­τιού βρή­καν ράβδους χρυ­σού αξί­ας άνω των 100.000 δολα­ρί­ων, μερι­κές εκ των οποί­ων είχαν μονα­δι­κούς σει­ρια­κούς αριθ­μούς που οδη­γού­σαν στον Χάνα. Στο γκα­ράζ βρέ­θη­κε επί­σης ένα πολυ­τε­λές αυτο­κί­νη­το που θεω­ρού­νταν «δώρο» των Αιγυ­πτιω­τών επι­χει­ρη­μα­τιών του Νιου Τζέρ­σεϊ στη σύζυ­γο του Μενέντεζ.

Ο Μενέ­ντεζ δηλώ­νει ότι η δίω­ξη είναι πολι­τι­κή και ότι από πίσω κρύ­βο­νται συμφέροντα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο