Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ελεύθερος ο δολοφόνος αστυνομικός του Τζορτζ Φλόιντ!

Ο πρώ­ην αστυ­νο­μι­κός Ντέ­ρεκ Σόβιν, που δολο­φό­νη­σε τον Αφρο­α­με­ρι­κα­νό Τζορτζ Φλόιντ, πατώ­ντας με το γόνα­τό του, τον σβέρ­κο του Φλοιντ αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος σήμε­ρα από τη φυλα­κή όπου κρα­τεί­το, αφού κατέ­θε­σε εγγύ­η­ση ύψους 1 εκα­τομ­μυ­ρί­ου δολαρίων.

Ο Σόβιν κατη­γο­ρεί­ται για φόνο δευ­τέ­ρου και τρί­του βαθ­μού και για ανθρω­πο­κτο­νία εξ αμε­λεί­ας για τον θάνα­το του Φλόιντ, στις 25 Μαΐ­ου στη Μινε­ά­πο­λη. Η υπό­θε­ση αυτή στά­θη­κε αφορ­μή για ένα κύμα κινη­το­ποι­ή­σε­ων σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυ­νο­μι­κής βίας και του ρατσισμού.

Το δικα­στή­ριο είχε θέσει ως όρο για την απο­φυ­λά­κι­σή να κατα­βά­λει εγγύ­η­ση ύψους 1,25 εκατ. Κατέ­βα­λε 1 εκατ., κάτι που σημαί­νει ότι απο­φυ­λα­κί­στη­κε υπό όρους, στους οποί­ους περι­λαμ­βά­νε­ται η απα­γό­ρευ­ση να εργα­στεί σε υπη­ρε­σί­ες επι­βο­λής του νόμου και να έρθει σε επα­φή με την οικο­γέ­νεια του Φλόιντ. Επί­σης, θα πρέ­πει να παρα­δώ­σει τυχόν άδειες οπλο­φο­ρί­ας που διαθέτει.

Η απο­φυ­λά­κι­ση του Σόβιν, προ­κά­λε­σε νέο κύκλο δια­δη­λώ­σε­ων, τόσο στη Μινε­ά­πο­λη, όσο και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο