Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: Αστυνομικοί υποδύονται τους φωτογράφους και καταγράφουν διαδηλωτές

Με αφορ­μή δημο­σιεύ­μα­τα ότι άνδρες της Ασφά­λειας υπο­δυό­με­νοι τους εικο­νο­λή­πτες και τους τεχνι­κούς ΜΜΕ κατέ­γρα­φαν δια­δη­λω­τές σε δημό­σιες συγκε­ντρώ­σεις, η Ένω­ση Φωτο­ρε­πόρ­τερ Ελλά­δος καταγ­γέλ­λει την ασφα­λί­τι­κη πρα­κτι­κή «από τους θεσμούς που τάχα προ­στα­τεύ­ουν το πολί­τευ­μα αλλά και την ζωή πολι­τών», η οποία «θέτει σε κίν­δυ­νο τη σωμα­τι­κή μας ακε­ραιό­τη­τα αλλά και την ίδια μας την ζωή».

Πρό­σφα­τα υπήρ­χε δημο­σί­ευ­μα ότι άντρες της Ασφά­λειας, παρα­κο­λου­θού­σαν τον Πανα­γιώ­τη Λαφα­ζά­νη παρι­στά­νο­ντας τους εικο­νο­λή­πτες, όμως δεν είναι λίγες οι περι­πτώ­σεις που ασφα­λί­τες εντο­πί­στη­καν σε συγκε­ντρώ­σεις και πορείες.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της Ε.Φ.Ε

Η Ένω­ση Φωτο­ρε­πόρ­τερ Ελλά­δος κατα­δι­κά­ζει την πρα­κτι­κή της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας. Πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι αστυ­νο­μι­κοί του τμή­μα­τος Προ­στα­σί­ας του Κρά­τους και του Δημο­κρα­τι­κού Πολι­τεύ­μα­τος υπο­δυό­με­νοι τους εικο­νο­λή­πτες και τους τεχνι­κούς ΜΜΕ κατέ­γρα­φαν δια­δη­λω­τές σε δημό­σιες συγκεντρώσεις.

Η αντι­ποί­η­ση δημο­σιο­γρα­φι­κής επαγ­γελ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας και της επαγ­γελ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας φωτο­ρε­πόρ­τερ, προς εξα­πά­τη­ση πολι­τών και σχη­μα­τι­σμό ποι­νι­κής δικο­γρα­φί­ας σε βάρος τους, οδη­γεί τους εξα­πα­τη­θέ­ντες πολί­τες, μετα­ξύ των οποί­ων βρί­σκο­νται και ηγε­τι­κά στε­λέ­χη νόμι­μων κομ­μά­των και κινή­σε­ων, σε συμπε­ρά­σμα­τα για ανύ­παρ­κτη δια­σύν­δε­σή μας με τις αστυ­νο­μι­κές αρχές.

Πρό­κει­ται για κίνη­ση σε βάρος της ελευ­θε­ρο­τυ­πί­ας και συνε­πα­γό­με­να θέτει σε κίν­δυ­νο τη σωμα­τι­κή μας ακε­ραιό­τη­τα αλλά και την ίδια μας την ζωή όταν θα κλη­θού­με να κάνου­με και πάλι τη δου­λειά μας. Για­τί εμείς όταν κάνου­με τη δου­λειά μας και καλύ­πτου­με δημό­σιες συγκε­ντρώ­σεις, σε αντί­θε­ση προ­φα­νώς με τις αρχές της χώρας, δηλώ­νου­με αμέ­σως το όνο­μα και την ιδιό­τη­τά μας.

Προ­κα­λεί θλί­ψη και οργή εν έτει 2018 σε δημο­κρα­τι­κή χώρα της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης να τελού­νται τέτοιες αντι­δη­μο­κρα­τι­κές και επι­κίν­δυ­νες πρα­κτι­κές από τους θεσμούς που τάχα προ­στα­τεύ­ουν το πολί­τευ­μα αλλά και την ζωή πολι­τών. Καλού­με την πολι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη να πρά­ξει τα δέοντα.

Αθή­να 30 Σεπτεμ­βρί­ου 2018

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                  ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο