Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αντζελίνα Τζολί θα ενσαρκώσει τη Μαρία Κάλλας σε νέα χολιγουντιανή παραγωγή

Την θρυ­λι­κή Ελλη­νί­δα υψί­φω­νο Μαρία Κάλ­λας θα υπο­δυ­θεί η Αντζε­λί­να Τζο­λί σε μια νέα βιο­γρα­φι­κή ται­νία που θα σκη­νο­θε­τή­σει ο Χιλια­νός Πάμπλο Λερέν.

Η ται­νία ανα­μέ­νε­ται να επι­κε­ντρω­θεί στα τελευ­ταία χρό­νια της Κάλ­λας στο Παρί­σι της δεκα­ε­τί­ας του 1970.

Το σενά­ριο υπο­γρά­φει ο δημιουρ­γός της σει­ράς «Peaky Blinders» και του «Spencer», Στί­βεν Νάιτ.

Σε δήλω­σή της, η βρα­βευ­μέ­νη με Όσκαρ Τζο­λί σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Παίρ­νω πολύ σοβα­ρά την ευθύ­νη που έχω να παρου­σιά­σω τη ζωή και την κλη­ρο­νο­μιά της. Θα δώσω ό,τι μπο­ρώ για να αντα­πο­κρι­θώ στην πρό­κλη­ση. Ο Πάμπλο είναι ένας σκη­νο­θέ­της που θαύ­μα­ζα εδώ και και­ρό. Το να σου δοθεί η ευκαι­ρία να πεις περισ­σό­τε­ρα για την ιστο­ρία της Μαρί­ας Κάλ­λας μαζί του, σε σενά­ριο του Στί­βεν Νάιτ, είναι ένα όνει­ρο που έγι­νε πραγματικότητα».

Γεν­νη­μέ­νη το 1923 στη Νέα Υόρ­κη από Έλλη­νες γονείς, η Μαρία Καλο­γε­ρο­πού­λου (Κάλ­λας) υπήρ­ξε, κατά γενι­κή ομο­λο­γία, η κορυ­φαία υψί­φω­νος του 20ου αιώ­να. Πέραν των σπου­δαί­ων καλ­λι­τε­χνι­κών της δυνα­το­τή­των, η Κάλ­λας απα­σχό­λη­σε τον διε­θνή Τύπο με την προ­σω­πι­κή της ζωή, ιδιαί­τε­ρα εξαι­τί­ας της σχέ­σης της με τον εφο­πλι­στή Αρι­στο­τέ­λη Ωνά­ση. Τα τελευ­ταία της χρό­νια τα πέρα­σε μόνη και απο­μο­νω­μέ­νη από τους περισ­σό­τε­ρους φίλους της στο Παρί­σι. Πέθα­νε από καρ­δια­κή προ­σβο­λή στο δια­μέ­ρι­σμά της στις 16 Σεπτεμ­βρί­ου 1977 σε ηλι­κία 53 ετών.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο