Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΕΕ ετοιμάζει τον στρατό της μέσα σε απόλυτη προεκλογική σιωπή

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Κανέ­να από τα κόμ­μα­τα εξου­σί­ας στην Ευρώ­πη δεν μιλά στην προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο για την στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΕΕ. Ούτε καν οι τάχα αντι­συ­στη­μι­κοί. Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα όμως είναι πως ο νέος στρα­τός ετοι­μά­ζε­ται με γορ­γούς ρυθμούς.

Η ΕΕ είναι η Ένω­ση των Ευρω­παι­κών μονο­πω­λί­ων. Αισθά­νε­ται πως πρέ­πει να ενι­σχύ­σει τον δικό της στρα­τό, για να απο­κτή­σει μεγα­λύ­τε­ρη δύνα­μη ένα­ντι των αντα­γω­νι­στών, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα.

Η ίδρυ­ση της Pesco από τις μέχρι τώρα 25 χώρες της ΕΕ, παίρ­νει ραγδαία την μορ­φή κοι­νού στρα­τού για να υπε­ρα­σπί­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα της ΕΕ.

Η πίε­ση ασκεί­ται από την Γερ­μα­νία και την Γαλ­λία προς τις υπό­λοι­πες χώρες να επεν­δύ­σουν στην δημιουρ­γία κανο­νι­κού ευρω­παι­κού στρα­τού και μάλι­στα μισθο­φο­ρι­κού με αυξη­μέ­νες αρμο­διό­τη­τες. Θα μπο­ρεί να παρεμ­βαί­νει σε θέμα­τα προ­σφύ­γων και θα έχει την υπο­χρέ­ω­ση, κατά το πρό­τυ­πο του ΝΑΤΟ, άσχε­τα αν δεν ισχύ­ει, να υπε­ρα­σπί­ζε­ται την χώρα μέλος που θα δεχτεί επί­θε­ση! Θα συμ­με­τέ­χει και σε εκστρα­τί­ες όπου έτσι κρί­νουν τα συμ­φε­ρο­ντά της.

Την διε­τία 2019–2020 θα δια­τε­θούν 500 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ για την εξέ­λι­ξη δολο­φό­νων drones καθώς και ρομπότ δολο­φό­νους και στρα­τιω­τι­κά οχή­μα­τα χωρίς οδηγό.

Τα 500 εκ είναι στην διά­θε­ση των πολε­μι­κών βιο­μη­χα­νιών για να εξε­λί­ξουν τα οπλι­κά συστή­μα­τα της ΕΕ σε 30 επι­μέ­ρους προγράμματα.

Ο Jorge Domecq διευ­θυ­ντής της Υπη­ρε­σί­ας Άμυ­νας της ΕΕ δια­πι­στώ­νει ότι η ΕΕ δεν δια­θέ­τει τα όπλα που χρειά­ζο­νται στην στε­ριά, στην θάλασ­σα και στον αέρα για να συντο­νί­σει και να βελ­τιώ­σει την αμυ­ντι­κή της ικανότητα.

Η Pesco είναι ο γάμος μετα­ξύ των χωρών για την αμυ­ντι­κή τους προ­στα­σία. Και­ρός να απο­κτή­σουν και τα παι­διά τους. Ο καλύ­τε­ρος τρό­πος για να έχου­με ειρή­νη ειναι να την προ­στα­τέ­ψου­με, δηλώνει

Δεν υπάρ­χει πια η έννοια ουδε­τε­ρό­τη­τα στην πολι­τι­κή της ΕΕ. Όλες οι χώρες και οι λαοί τους είναι μέσα στα επι­κίν­δυ­να παι­χνί­δια της ΕΕ.

Ετοι­μά­ζο­νται και­νούρ­γιοι κατα­σταλ­τι­κοί μηχα­νι­σμοί όπου θα συμ­με­τέ­χουν τα παι­διά μας για να εισβάλ­λουν σε ξένες χώρες, μαζί με το ΝΑΤΟ τις περισ­σό­τε­ρες φορές, για να γίνουν βορά των κανο­νιών για τα συμ­φέ­ρο­ντα των μονο­πω­λί­ων. Από αυτή την άπο­ψη γίνε­ται κατα­νοη­τή η σιω­πή που περι­βάλ­λει τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια στην προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο. Μόνο οι κομ­μου­νι­στές της Ευρώ­πης ανα­δει­κνύ­ουν και αυτή την πλευ­ρά της επι­θε­τι­κής και επι­κίν­δυ­νης πολι­τι­κής των Ευρω­παι­κών μονο­πω­λί­ων. Αυτή η πολι­τι­κή είναι ένας ακό­μη λόγος για την απο­δέ­σμευ­ση των λαών από το επι­κίν­δυ­νο αυτό πεί­ρα­μα που λέγε­ται ΕΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο