Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η «Ελληνικός Χρυσός» αναστέλλει την επένδυση σε Χαλκιδική και Σάππες

Την ανα­στο­λή των επεν­δύ­σε­ων της στην Ελλά­δα ανα­κοί­νω­σε, σήμε­ρα, η Eldorado Gold. Η ανα­στο­λή αφο­ρά τις επεν­δύ­σεις στα ενερ­γά μεταλ­λεία, τα έργα ανά­πτυ­ξης και τα ερευ­νη­τι­κά έργα της στην Ελλά­δα και οι απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες προ­κει­μέ­νου να τεθούν τα Μεταλ­λεία Σκου­ριών, Ολυ­μπιά­δας και Στρα­τω­νί­ου σε καθε­στώς συντή­ρη­σης θα ξεκι­νή­σουν στις 22 Σεπτεμ­βρί­ου, σύμ­φω­να, όπως τονί­ζε­ται, με την ελλη­νι­κή νομο­θε­σία (εργα­τι­κή, περιβαλλοντική).

«Παρά τις επα­νει­λημ­μέ­νες προ­σπά­θειες της Eldorado και της ελλη­νι­κής θυγα­τρι­κής της, Ελλη­νι­κός Χρυ­σός, για εποι­κο­δο­μη­τι­κή συνερ­γα­σία με την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, το Υπουρ­γείο Ενέρ­γειας και Περι­βάλ­λο­ντος (Υπουρ­γείο) και άλλες κυβερ­νη­τι­κές υπη­ρε­σί­ες, οι καθυ­στε­ρή­σεις στην έκδο­ση αδειών ρου­τί­νας για την κατα­σκευή και την ανά­πτυ­ξη των έργων Σκου­ριών και Ολυ­μπιά­δας στη Χαλ­κι­δι­κή, Β. Ελλά­δα, συνε­χί­ζο­νται» υπο­στη­ρί­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η εταιρεία.

Ανα­φέ­ρει ότι ανα­μέ­νει λεπτο­μέ­ρειες από την κυβέρ­νη­ση σχε­τι­κά με την εκκρε­μού­σα δια­δι­κα­σία διαι­τη­σί­ας και σημειώ­νει ότι αυτή «θα απο­δεί­ξει και πάλι ότι τηρεί όλους τους ισχύ­ο­ντες νόμους και κανο­νι­σμούς», καθώς το Συμ­βού­λιο της Επι­κρα­τεί­ας έχει εκδώ­σει 18 θετι­κές για την Εται­ρεία απο­φά­σεις μέχρι σήμερα.

Στην ανα­κοί­νω­σή της η εται­ρία προ­σθέ­τει, επί­σης, ότι «θα επα­νε­κτι­μή­σει τις επεν­δυ­τι­κές επι­λο­γές της στην Ελλά­δα κατό­πιν έγκρι­σης και έκδο­σης των απαι­τού­με­νων αδειών, σε συνερ­γα­σία με μια υπο­στη­ρι­κτι­κή κυβέρ­νη­ση, ανοι­κτή σε συζη­τή­σεις γύρω από τη χρή­ση και εφαρ­μο­γή των βέλ­τι­στων δια­θέ­σι­μων τεχνολογιών».

Σε δηλώ­σεις του ο George Burns, πρό­ε­δρος και διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της Eldorado Gold, ανα­φέ­ρει ότι «είναι εξαι­ρε­τι­κά ατυ­χές να βρι­σκό­μα­στε σε αυτό το αδιέ­ξο­δο όταν θα έπρε­πε να υλο­ποιού­με ένα σημα­ντι­κό επι­χει­ρη­μα­τι­κό σχέ­διο και να προ­σθέ­του­με άλλες 1.200 θέσεις εργα­σί­ας στο σημε­ρι­νό εργα­τι­κό δυνα­μι­κό μας, περί­που 2.400 ατό­μων, στην Ελλά­δα», ενώ υπεν­θυ­μί­ζει ότι από την εξα­γο­ρά των Μεταλ­λεί­ων Κασ­σάν­δρας με αντί­τι­μο 2 δισ. δολά­ρια το 2012, η Eldorado έχει επεν­δύ­σει επι­πλέ­ον 1 δισ. δολά­ρια, ποσό που θα διπλα­σια­ζό­ταν αν η εται­ρεία ήταν σε θέση να ανα­πτύ­ξει πλή­ρως τα έργα της σε Ολυ­μπιά­δα, Σκου­ριές και Πέραμα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο