Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η εφημερίδα της «καθώς πρέπει» ακροδεξιάς στις επάλξεις του αντικομμουνισμού

Στα­θε­ρά στις επάλ­ξεις της συντή­ρη­σης και του αντι­κομ­μου­νι­σμού η «ΕΣΤΙΑ» με τα δια­χρο­νι­κά ψεύ­δη, τις τερα­το­λο­γί­ες και τις χαλ­κευ­μέ­νες ιστο­ρί­ες σε βάρος του ΚΚΕ. Βλέ­πε­τε και μόνο η ύπαρ­ξη του ΚΚΕ δεν επι­τρέ­πει χαλά­ρω­ση και εφη­συ­χα­σμό στην «ΕΣΤΙΑ».

Σήμε­ρα λοι­πόν, ανή­με­ρα της μαύ­ρης επε­τεί­ου του δολο­φο­νι­κού χτυ­πή­μα­τος από τα τσι­ρά­κια των Βρε­τα­νών ιμπε­ρια­λι­στών και τους δωσί­λο­γους  — όργα­νά τους πλέ­ον, η εφη­με­ρί­δα των καθώς πρέ­πει ακρο­δε­ξιών κυκλο­φό­ρη­σε με πηχυαίο τίτλο στην πρώ­τη σελί­δα της «Ετσι “πρό­δω­σε” ο Στά­λιν το ΚΚΕ».

Καθό­λου τυχαία. Έτσι κρύ­βο­νται οι ευθύ­νες όλων αυτών που ματο­κύ­λι­σαν το λαό που μόνος του έδιω­ξε τους ναζί, προ­κει­μέ­νου ακυ­ρώ­σουν την προ­ο­πτι­κή να είναι ο λαός κυρί­αρ­χος στον τόπο του. Ο Σκό­μπι και τα τσι­ρά­κια του, εν ονό­μα­τι των βρε­τα­νι­κών συμ­φε­ρό­ντων και των συμ­φε­ρό­ντων της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης, δεν δίστα­σαν ν’ αξιο­ποι­ή­σουν δωσί­λο­γους και ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες προ­κει­μέ­νου να δια­φυ­λά­ξουν την εξου­σία τους. Ματο­κύ­λι­σαν το λαό. Βία­σαν, βασά­νι­σαν, σκό­τω­σαν, εκτέ­λε­σαν, στεί­λαν χιλιά­δες σε τόπους μαρ­τυ­ρί­ου. Οδή­γη­σαν στον εμφύ­λιο, όπου με τον Βαν Φλιτ πλέ­ον στη θέση του Σκό­μπι, χρη­σι­μο­ποί­η­σαν μέχρι και ναπάλμ για να νική­σουν και να απο­τρέ­ψουν από το να γίνου­με Σοβιετία.

Αν δεν ήταν η ωμή επέμ­βα­ση των Βρε­τα­νών και η αμε­ρι­κα­νι­κή βοή­θεια στη συνέ­χεια, θα ήμα­σταν Σοβιε­τία. Αυτή είναι η αλή­θεια. Τα παρα­μύ­θια περί προ­δο­σία του Στά­λιν κρύ­βουν τα ποτά­μια αίμα­τος και τα εγκλή­μα­τα που διέ­πρα­ξαν. Κρύ­βουν τις ευθύ­νες ου χασά­πη του ελλη­νι­κού λαού Τσόρ­τσιλ ο οποί­ος μετά την απε­λευ­θέ­ρω­ση από τους Γερ­μα­νούς, συνέ­λα­βε και έθε­σε σε εφαρ­μο­γή το σχέ­διο για την εξό­ντω­ση του κινή­μα­τος της Εθνι­κής Αντί­στα­σης προ­κα­λώ­ντας τη σφα­γή του Δεκέμ­βρη του ’44.

Όσο για τον Στά­λιν, όσο υπάρ­χουν άνθρω­ποι που θυμού­νται το πρώ­το σοσια­λι­στι­κό κρά­τος, που θυμού­νται την προ­σφο­ρά της ΕΣΣΔ και του Στά­λιν στην αντι­φα­σι­στι­κή νίκη, θα στοι­χειώ­νει τον ύπνο τους και θα τους προ­κα­λεί πανι­κό κάθε φορά που θα αντι­λαμ­βά­νο­νται ότι το ΚΚΕ στο μόνο που πει­θαρ­χεί είναι το δίκιο του εργά­τη, οι ανά­γκες του λαού.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο