Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Καισαριανή έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστική, ανυπότακτη δημοτική αρχή, αμετακίνητη στο πλευρό του λαού!

Το μήνυ­μα της συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ, της απο­φα­σι­στι­κής στρά­τευ­σης για τη νικη­φό­ρα έκβα­ση της μάχης των εκλο­γών για την Τοπι­κή Διοί­κη­ση, για ανα­νέ­ω­ση της θητεί­ας της αγω­νι­στι­κής δημο­τι­κής αρχής Και­σα­ρια­νής, της μάχης των ευρω­ε­κλο­γών και των βου­λευ­τι­κών εκλο­γών όπο­τε κι αν αυτές προ­κη­ρυ­χτούν, εξέ­πεμ­ψε η συγκέ­ντρω­ση που οργά­νω­σε χτες,  Δευ­τέ­ρα 18 Μάρ­τη η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Ανα­το­λι­κών Συνοι­κιών του ΚΚΕ στην Και­σα­ρια­νή, στο κλει­στό γήπε­δο της «Near East», με ομι­λη­τές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα, και τον δήμαρ­χο και εκ νέου υπο­ψή­φιο με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Ηλία Στα­μέ­λο.

Παράλ­λη­λα, στην εκδή­λω­ση παρου­σιά­στη­κε και ένα μεγά­λο μέρος του ψηφο­δελ­τί­ου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Δήμο, που περι­λαμ­βά­νει αγω­νι­στές από όλα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, που πρω­το­στα­τούν στην πάλη ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, εργα­ζό­με­νους του χεριού και του πνεύ­μα­τος, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους της πόλης, συντα­ξιού­χους, γυναί­κες, επιστήμονες.

Με συν­θή­μα­τα όπως «Ισχυ­ρό ΚΚΕ — Αντε­πί­θε­ση λαέ» και «Ένας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία», οι συγκε­ντρω­μέ­νοι στο κατά­με­στο γήπε­δο, νέοι και μεγα­λύ­τε­ροι, άντρες και γυναί­κες, εργα­ζό­με­νοι και επαγ­γελ­μα­τί­ες, έδω­σαν το στίγ­μα για την ανα­γκαία ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, ώστε ισχυ­ρή να είναι η υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων την επό­με­νη μέρα της κάλπης!

Το «παρών» έδω­σαν μετα­ξύ πολ­λών άλλων και ανε­ξάρ­τη­τοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι, η σύμ­βου­λος στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής Άννα Βασι­λά­κη, η Αγλα­ΐα Κυρί­τση, υπο­ψή­φια περι­φε­ρεια­κή σύμ­βου­λος με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο Βόρειο Αιγαίο, ο μου­σι­κο­συν­θέ­της Βαγ­γέ­λης Κορα­κά­κης, ο ποι­η­τής Γιώρ­γος Κακου­λί­δης, ο αντι­πρό­ε­δρος της ΠΕΚΑΜ Λάζα­ρος Κυρί­τσης, ο συγ­γρα­φέ­ας Βαγ­γέ­λης Σακ­κά­τος, οι υπο­ψή­φιοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» δήμαρ­χοι Ζωγρά­φου, Ανδρέ­ας Καρα­βί­δας, Βύρω­να, Βαγ­γέ­λης Γεί­το­νας, Δάφ­νης — Υμητ­τού, Ναυ­σι­κά Κηπου­ρού — Τόλια και πολ­λοί άλλοι

Την ομι­λία του σ.φου ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κου­τσού­μπα, που μετα­δό­θη­κε και ζωντα­νά από τον 902, μπο­ρεί­τε να δεί­τε εδώ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

Ο λαός της Καισαριανής έχει πολλές αποδείξεις για τη στάση των κομμουνιστών όταν ανέλαβαν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου 

Παρα­θέ­του­με ολό­κλη­ρη την ομι­λία, σαν μια ακό­μη από­δει­ξη αυτού που επα­νει­λημ­μέ­να είπα­με πως δηλ. Οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι κάνουν την διαφορά

«Και­σα­ρια­νιώ­τες — Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Χαι­ρε­τί­ζου­με τη συμ­με­το­χή σας στη μεγα­λειώ­δη σημε­ρι­νή μας συγκέ­ντρω­ση. Δίνει μήνυ­μα ότι η Και­σα­ρια­νή θα συνε­χί­σει την ηρω­ι­κή της παρά­δο­ση. Θα συνε­χί­σει να έχει δημο­τι­κή αρχή που θα παλεύ­ει για το δίκιο του λαού, θα στέ­κε­ται δυνα­μι­κά δίπλα του, στους αγώ­νες, αλλά και τις αγω­νί­ες του.

Απο­τε­λεί έμπρα­κτη ανα­γνώ­ρι­ση της προ­σπά­θειας που κάνα­με αυτά τα χρό­νια για να στη­ρί­ξου­με τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα, να μπού­με μπρο­στά στις διεκ­δι­κή­σεις για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού.

Απο­τε­λεί μήνυ­μα συστρά­τευ­σης για την εκλο­γή της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» ξανά στη διοί­κη­ση του Δήμου Και­σα­ρια­νής, αλλά και για το δυνά­μω­μα της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Περι­φέ­ρεια, το δυνά­μω­μα του ΚΚΕ παντού στις ευρω­ε­κλο­γές και τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, όπο­τε αυτές και αν γίνουν.

Ιδιαί­τε­ρα θέλου­με να χαι­ρε­τί­σου­με τους εκπρο­σώ­πους των συλ­λο­γι­κών φορέ­ων του λαϊ­κού κινή­μα­τος στην πόλη μας, τους εργα­ζό­με­νους και τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους γονείς των παι­δι­κών σταθ­μών και των σχο­λεί­ων, τους εθε­λο­ντές της Δασο­προ­στα­σί­ας του Δήμου και όλους όσους συμπο­ρεύ­τη­καν μαζί μας στους αγώ­νες και τις διεκ­δι­κή­σεις. Σχε­δόν κάθε θετι­κό βήμα που έγι­νε στην πόλη μας τα χρό­νια αυτά, είναι απο­τέ­λε­σμα της ανα­ντι­κα­τά­στα­της αυτής σχέσης.

Χαι­ρε­τί­ζου­με επί­σης τους εργα­ζό­με­νους του Δήμου Και­σα­ρια­νής που είναι σήμε­ρα μαζί μας, που με την καθη­με­ρι­νή τους προ­σφο­ρά, υπη­ρε­τούν τις λαϊ­κές ανά­γκες και προ­τε­ραιό­τη­τες. Απο­τέ­λε­σαν στή­ριγ­μά μας τα χρό­νια αυτά, αγω­νι­στή­κα­με μαζί κόντρα στη μεθο­δευ­μέ­νη απα­ξί­ω­ση των δημο­τι­κών υπη­ρε­σιών που προ­ω­θεί η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, για να στρω­θεί ευκο­λό­τε­ρα ο δρό­μος των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και της εμπορευματοποίησης.

Και­σα­ρια­νιώ­τες — Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Στις 26 Μάη καλού­με το λαό της πόλης μας να υπε­ρα­σπι­στεί μια πορεία κοντά 5 χρόνων.

Το διά­στη­μα αυτό, από τη θέση της διοί­κη­σης του Δήμου Καισαριανής:

  • Στα­θή­κα­με στον αντί­πο­δα της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής. Βρε­θή­κα­με, όπως είχα­με από την αρχή ξεκα­θα­ρί­σει, στην αντι­πο­λί­τευ­ση.

Δεν υπο­τα­χθή­κα­με στο ρόλο που καθο­ρί­ζουν για τους Δήμους και τις Περι­φέ­ρειες εδώ και 2 δεκα­ε­τί­ες, όλες οι διοι­κη­τι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις του αστι­κού κρά­τους ‑από τον “Καπο­δί­στρια” στον “Καλ­λι­κρά­τη” και σήμε­ρα τον “Κλει­σθέ­νη”. Δηλα­δή, Δήμους και Περι­φέ­ρειες που θα εξει­δι­κεύ­ουν τοπι­κά την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, θα συμ­βά­λουν στον περιο­ρι­σμό των κοι­νω­νι­κών και εργα­σια­κών δικαιω­μά­των για να εξα­σφα­λί­ζο­νται τα κέρ­δη των λίγων.

  • Στη­ρί­ξα­με τις διεκ­δι­κή­σεις και τη πάλη του λαϊ­κού κινή­μα­τος, τις αγω­νι­στι­κές του κινη­το­ποι­ή­σεις, κόντρα στη μοι­ρο­λα­τρία και τη λογι­κή των χαμη­λών απαιτήσεων.
  • Πήρα­με θέση ενά­ντια σε όλα τα αντι­λαϊ­κά μέτρα που προ­ω­θή­θη­καν, στην πολι­τι­κή της ΕΕ, στο διαρ­κές μνη­μό­νιο, στη φορο­λη­στεία και τις μειώ­σεις των συντά­ξε­ων. Κατα­δι­κά­σα­με με συνέ­πεια τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και τις επεμ­βά­σεις στην περιο­χή μας, που γεν­νούν τη σύγ­χρο­νη προ­σφυ­γιά. Τη βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύ­νη της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεν είπα­με ποτέ ότι αυτή δεν είναι αρμο­διό­τη­τά μας και ότι εμείς είμα­στε για τα τοπι­κά προ­βλή­μα­τα μόνο. Ό,τι αφο­ρά τη ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των μάς αφο­ρά, αφο­ρά κάθε δημο­τι­κή αρχή που θέλει να υπη­ρε­τεί το λαό.
  • Διεκ­δι­κή­σα­με μέτρα ανα­κού­φι­σης των πιο φτω­χών λαϊ­κών στρω­μά­των και των ανέρ­γων. Πήρα­με μέρος στη μεγά­λη πορεία από την Πάτρα, την άνοι­ξη του 2016, απαι­τώ­ντας μέτρα προ­στα­σί­ας για τους ανέρ­γους. Ενα­ντιω­θή­κα­με στη νέα μεί­ω­ση της χρη­μα­το­δό­τη­σης Δήμων και Περιφερειών.
  • Δεν συμ­μορ­φω­θή­κα­με στους νόμους που θεσπί­ζουν την αρπα­γή όσων με κόπους και θυσί­ες κατά­φε­ρε να χτί­σει ο εργα­ζό­με­νος. Κανέ­νας πλει­στη­ρια­σμός, καμία κατά­σχε­ση λογα­ρια­σμού δεν προ­χώ­ρη­σε από το Δήμο Και­σα­ρια­νής και τις υπη­ρε­σί­ες του.
  • Αρνη­θή­κα­με τη διά­θε­ση των απο­θε­μα­τι­κών του Δήμου για τις ανά­γκες των τρα­πε­ζών και την εκχώ­ρη­ση της δημο­τι­κής περιου­σί­ας στο Υπερταμείο.
  • Στη­ρί­ξα­με τους αγώ­νες των εργα­ζό­με­νων των Δήμων (ανε­ξάρ­τη­τα από την εργα­σια­κή τους σχέ­ση) και βρε­θή­κα­με δίπλα τους σε όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις που ανα­πτύ­χθη­καν, απαι­τώ­ντας την ανα­γνώ­ρι­ση των δικαιω­μά­των τους και την άρση της απα­γό­ρευ­σης προ­σλή­ψε­ων μόνι­μου προσωπικού.
  • Απο­κα­λύ­ψα­με τον επι­κίν­δυ­νο ρόλο της κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια συνε­χί­ζει να τσα­κί­ζει τη ζωή των εργα­ζό­με­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των, τα “δίνει όλα” για την ανά­πτυ­ξη του κεφα­λαί­ου, έχει γίνει ντί­λερ του αμε­ρι­κα­νι­κού ιμπε­ρια­λι­σμού στην περιο­χή και από την άλλη, θέλει να εμφα­νί­ζε­ται ως προ­ο­δευ­τι­κή δύνα­μη, ως τιμη­τής των αγώ­νων του λαού και ειδι­κά των εκτε­λε­σμέ­νων αγω­νι­στών στο Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής, που έχυ­σαν το αίμα τους για την υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, ενά­ντια στους ιμπε­ρια­λι­στές και τις επι­διώ­ξεις τους.

Τους μπήκαμε βέβαια στο μάτι! 

Δεν είναι τυχαίο ότι η στά­ση μας αυτή συγκέ­ντρω­σε την πολε­μι­κή ‑φανε­ρή, αλλά και αθέ­α­τη- των κυβερ­νη­τι­κών δυνά­με­ων και του μηχα­νι­σμού τους όλα αυτά τα χρόνια. 

Δυστυ­χώς για αυτούς, βρή­καν απέ­να­ντί τους ανθρώ­πους που δεν λυγά­νε σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

  • Ασπί­δα μας απέ­να­ντι σε όλες τις δυσκο­λί­ες, υπήρ­ξε η επα­φή μας με το λαό της πόλης.

Η επι­μο­νή μας να βρι­σκό­μα­στε δίπλα του με κάθε αφορ­μή, στις συγκε­ντρώ­σεις απο­λο­γι­σμού της δημο­τι­κής αρχής, τις συνε­λεύ­σεις κατοί­κων στις γει­το­νιές, τα μαζέ­μα­τα των γονιών στους παι­δι­κούς σταθ­μούς και τα σχο­λεία, τις εκδη­λώ­σεις των ΚΑΠΗ.

Η αντί­λη­ψή μας να μην κρύ­βου­με τα προ­βλή­μα­τα και να δεί­χνου­με την πραγ­μα­τι­κή τους αιτία, ως προ­ϋ­πό­θε­ση για την ανά­πτυ­ξη της λαϊ­κής πάλης που μπο­ρεί να ανα­τρέ­ψει τη σημε­ρι­νή κατάσταση.

Η πορεία μας αυτά τα 5 χρό­νια απέ­δει­ξε ότι τίπο­τα δεν χαρί­ζε­ται. Μόνο ο αγώ­νας και η διεκ­δί­κη­ση μπο­ρούν να φέρουν αποτελέσματα. 

Στη­ρί­ζο­ντας την πάλη του λαού, όπως είχα­με εξαρ­χής δεσμευτεί:

  • Ολο­κλη­ρώ­σα­με τον αγώ­να δεκα­ε­τιών των κατοί­κων της πόλης μας, που, με επι­κε­φα­λής αρχι­κά τον αεί­μνη­στο δήμαρ­χο Π. Μακρή, πάλε­ψαν για να περιέλ­θει ορι­στι­κά το Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής στο λαό και τις ανά­γκες του.

Από το Σεπτέμ­βρη του 2017, η περιώ­νυ­μη Σκο­πευ­τι­κή Εται­ρεία έχει πάψει να μολύ­νει το ιερό αυτό χώμα. Ταυ­τό­χρο­να, δεν επι­τρέ­ψα­με η πρά­ξη της παρα­χώ­ρη­σης να γίνει άλλο­θι στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, μη παίρ­νο­ντας μέρος στη φιέ­στα εξι­λέ­ω­σης που ετοί­μα­σε η κυβέρ­νη­ση το Σεπτέμ­βρη του 2016.

  • Υπε­ρα­σπι­ζό­με­νοι την ιστο­ρι­κή αλή­θεια και την ιστο­ρία της πόλης μας, εγκαι­νιά­σα­με στις 9 Μάη του 2016, το Μου­σείο ΕΑΜι­κής Εθνι­κής Αντί­στα­σης, κάνο­ντας πρά­ξη το όνει­ρο χιλιά­δων αγω­νι­στών. Από την ημέ­ρα εκεί­νη, το Μου­σείο της Και­σα­ρια­νής έχουν επι­σκε­φτεί πάνω από 35.000 επι­σκέ­πτες. Εκα­το­ντά­δες σχο­λεία περι­η­γή­θη­καν στους χώρους του, όπου εκτί­θε­νται σπά­νια ντο­κου­μέ­ντα που φυλάσ­σο­νταν για χρό­νια με μεγά­λους κίν­δυ­νους από τους Καισαριανιώτες.
  • Έπει­τα από σχε­δόν τρία χρό­νια αγω­νι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων της Δημο­τι­κής Αρχής και των φορέ­ων της σχο­λι­κής κοι­νό­τη­τας της πόλης, εξα­σφα­λί­στη­κε για πρώ­τη φορά μετά από κοντά είκο­σι χρό­νια, χρη­μα­το­δό­τη­ση για εκτε­τα­μέ­νες παρεμ­βά­σεις συντή­ρη­σης των σχο­λι­κών συγκρο­τη­μά­των του Δήμου μας (συνο­λι­κά προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 1.300.000 ευρώ). Με την ολο­κλή­ρω­σή τους, οι μαθη­τές της πόλης μας στε­γά­ζο­νται πλέ­ον σε πιο ασφα­λή και λει­τουρ­γι­κά σχολεία.
  • Στη­ρί­ζο­ντας τους αγώ­νες των συμ­βα­σιού­χων εργα­ζό­με­νων στους Δήμους, βρι­σκό­με­νοι καθη­με­ρι­νά δίπλα τους στις πολυ­ή­με­ρες κινη­το­ποι­ή­σεις το καλο­καί­ρι του 2017, άνοι­ξε ο δρό­μος, έστω και περιο­ρι­σμέ­να, για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού στις υπη­ρε­σί­ες καθα­ριό­τη­τας, έπει­τα από κοντά μια δεκα­ε­τία απαγορεύσεων.

συγκέντρωση 1

Και­σα­ρια­νιώ­τες, Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Τα 5 αυτά χρόνια δεν ακολουθήσαμε τους εύκολους δρόμους. Βρεθήκαμε στην «άλλη όχθη» από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί.

Στο Δήμο Καισαριανής:

  • Εξα­σφα­λί­σα­με την πρό­σβα­ση όλων των παι­διών στους Παι­δι­κούς Σταθ­μούς της πόλης μας, χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις, όταν στους γει­το­νι­κούς Δήμους, με διοί­κη­ση στις δυνά­μεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ, εκα­το­ντά­δες παι­διά μένουν εκτός κάθε χρόνο.

Με την ολο­κλή­ρω­ση του νέου Βιο­κλι­μα­τι­κού Παι­δι­κού Σταθ­μού και τη νέα πτέ­ρυ­γα στο Β’ Βρε­φο­νη­πια­κό Σταθ­μό, καλύ­φθη­καν σε αυτή τη φάση όλες οι ανά­γκες σε κτι­ρια­κές εγκα­τα­στά­σεις με ποιο­τι­κό τρό­πο. Προ­σλή­φθη­κε το ανα­γκαίο εκπαι­δευ­τι­κό και βοη­θη­τι­κό προσωπικό.

  • Δεν έγι­νε καμία αύξη­ση στα δημο­τι­κά τέλη, ενώ προ­χω­ρή­σα­με σε μειώ­σεις και απαλ­λα­γές σε ευπα­θείς κοι­νω­νι­κές ομά­δες. Καταρ­γή­θη­καν τα τρο­φεία στους Παι­δι­κούς Σταθ­μούς σε οικο­γέ­νειες με εισό­δη­μα μέχρι 25.000 ευρώ.
  • Ανα­βαθ­μί­σα­με τις κοι­νω­νι­κές δομές του Δήμου, (το κοι­νω­νι­κό φαρ­μα­κείο, παντο­πω­λείο και συσ­σί­τιο). Λει­τουρ­γή­σα­με Λαϊ­κό Φρο­ντι­στή­ριο, ώστε κανέ­νας μαθη­τής να μη μεί­νει χωρίς στή­ρι­ξη στη μάχη που δίνει για τη μόρ­φω­σή του.
  • Ανοί­ξα­με πόλε­μο με τα ναρ­κω­τι­κά και τη ναρ­κω­κουλ­τού­ρα που προ­ω­θεί η κυβέρ­νη­ση, με ένα πρω­τό­τυ­πο πρό­γραμ­μα συνερ­γα­σί­ας με το ΚΕΘΕΑ, που αγκα­λιά­στη­κε από όλους τους φορείς της πόλης μας.
  • Μέσα από τα προ­γράμ­μα­τα αθλη­τι­σμού του Δήμου, δώσα­με τη δυνα­τό­τη­τα άθλη­σης σε εκα­το­ντά­δες παι­διά. Ταυ­τό­χρο­να, διεκ­δι­κή­σα­με σοβα­ρές παρεμ­βά­σεις για τη βελ­τί­ω­ση των δημο­τι­κών αθλη­τι­κών υπο­δο­μών, όπως αυτές που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στο κλει­στό γήπε­δο μπά­σκετ «ΜΕΛΙΣΙΝΟΣ» και στο δημο­τι­κό γήπε­δο ποδο­σφαί­ρου “Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ”, στα οποία έχουν δωρε­άν πρό­σβα­ση τα αθλη­τι­κά σωμα­τεία της πόλης μας.
  • Με τη λει­τουρ­γία του Πολι­τι­στι­κού Κέντρου του Δήμου, το Θερι­νό Κινη­μα­το­γρά­φο “Αιο­λία”, τις εκδη­λώ­σεις του Κέντρου Μικρα­σια­τι­κού Πολι­τι­σμού, το Απο­κριά­τι­κο Καρ­να­βά­λι και τόσα άλλα, στη­ρί­ξα­με τη διέ­ξο­δο στον Πολι­τι­σμό που έχει λαϊ­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά και συμ­με­το­χή, αλλά και περιεχόμενο.
  • Διεκ­δι­κή­σα­με και εξα­σφα­λί­σα­με έργα υπο­δο­μής και όχι «βιτρί­νας» για την πόλη, όπως είναι:

- Η ολο­κλή­ρω­ση του δικτύ­ου απο­χέ­τευ­σης (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 3.000.000 ευρώ).

- Η ανα­κα­τα­σκευή του συνό­λου των παι­δι­κών χαρών του Δήμου, που θα ολο­κλη­ρω­θεί μέσα στο έτος.

- Η δεύ­τε­ρη, μέσα σε 3 χρό­νια, φάση ασφαλ­τό­στρω­σης δρό­μων της πόλης μας, που ξεκι­νά­ει αυτές τις ημέρες.

- Η αντι­κα­τά­στα­ση του συνό­λου του οδο­φω­τι­σμού με σύγ­χρο­να σώμα­τα LED, που είναι στη φάση της δημοπράτησης.

- Η κατα­σκευή του Κέντρου Ημε­ρή­σιας Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων που ξεκι­νά­ει μέσα στο έτος (προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού 2.000.000 ευρώ).

- Η ανα­νέ­ω­ση του στό­λου οχη­μά­των και του μηχα­νο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού της Υπη­ρε­σί­ας Καθα­ριό­τη­τας του Δήμου, που βελ­τιώ­νει τις δυνα­τό­τη­τες απο­κο­μι­δής και την ασφά­λεια του εργα­ζό­με­νου προσωπικού.

- Η ανά­πλα­ση του πρα­σί­νου και το “Πάρ­κο Σκύ­λων” στο Σκοπευτήριο.

Και άλλα πολ­λά, που θα απαι­τού­σε πολύ χρό­νο να ανα­φέ­ρου­με και που εξάλ­λου πολ­λοί ήδη γνω­ρί­ζε­τε ανα­λυ­τι­κά από τις συγκε­ντρώ­σεις, τις συνε­λεύ­σεις, τις συνε­ντεύ­ξεις της δημο­τι­κής αρχής.

Τέλος, εκπο­νεί­ται ήδη η μελέ­τη για τη συνο­λι­κή ανα­βάθ­μι­ση του χώρου του πάρ­κου του Σκο­πευ­τη­ρί­ου, που θα ανοί­ξει το δρό­μο για το κυρί­ως έργο, που θα περι­λαμ­βά­νει τη μετα­τρο­πή του ιστο­ρι­κού Κέντρου “Χάρα­μα” σε πολι­τι­στι­κό Κέντρο, τη δια­μόρ­φω­ση ανοι­χτού θεά­τρου και χώρου βιβλιο­θή­κης, την ανά­πλα­ση του πάρ­κου και τη βελ­τί­ω­ση των αθλη­τι­κών του εγκαταστάσεων.

Συνο­λι­κά, το κόστος των έργων που ολο­κλη­ρώ­θη­καν ή βρί­σκο­νται στη φάση της ολο­κλή­ρω­σης ξεπερ­νούν τα 10 εκατ. ευρώ.

Με τα παρα­πά­νω απο­δει­κνύ­ε­ται στην πρά­ξη πως μια δημο­τι­κή αρχή που διεκ­δι­κεί με κρι­τή­ριο της ανά­γκες του λαού, μπο­ρεί να έχει κατα­κτή­σεις, να ανα­γνω­ρί­ζει και να αντα­πο­κρί­νε­ται στις λαϊ­κές προτεραιότητες. 

Δεν πιστεύ­ου­με ότι η Και­σα­ρια­νή μπο­ρεί να γίνει όαση όταν κυριαρ­χεί η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, όταν την κοι­νω­νία μας την κινεί το κέρ­δος και όχι η ικα­νο­ποί­η­ση των ανθρώ­πι­νων αναγκών. 

Δώσα­με όμως και δίνου­με ανά­σες, αυτο­πε­ποί­θη­ση και ελπί­δα. Δεν υπο­τι­μά­με το παρα­μι­κρό που αφο­ρά την καθη­με­ρι­νή ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του κάθε συμπο­λί­τη μας. Βοη­θά­με να στα­θούν όρθιοι οι πιο αδύ­να­μοι και ταυ­τό­χρο­να, να δυνα­μώ­σει ο αγώ­νας του λαού για τα δίκια του.

anigif

Και­σα­ρια­νιώ­τες, Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Κοι­νή αφή­γη­ση όλων των άλλων πολι­τι­κών δυνά­με­ων, σε κεντρι­κό επί­πε­δο, αλλά και στους Δήμους και τις Περι­φέ­ρειες, είναι ότι η “ανά­πτυ­ξη” που στη­ρί­ζε­ται στην κερ­δο­φο­ρία και την αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων, θα βελ­τιώ­σει τάχα τη ζωή των λαϊ­κών στρω­μά­των, θα βάλει τέλος στην επο­χή των μνη­μο­νί­ων, θα επα­να­φέ­ρει ότι χάσα­με την περί­ο­δο της κρί­σης, κλπ.

Σε αυτή τη βάση, θα έχε­τε ακού­σει ‑πιθα­νά- ήδη τους αντι­πά­λους μας να κλεί­νουν σε κάθε πτώ­ση τη λεγό­με­νη “Τοπι­κή Ανά­πτυ­ξη”, την “Οικο­νο­μι­κή Αυτο­τέ­λεια”, να τάζουν “τοπι­κές μπίζ­νες” που θα λύσουν όλα τα προ­βλή­μα­τα, να μας κατη­γο­ρούν για “αντια­να­πτυ­ξια­κούς”, κ.ά

Πρό­κει­ται για στό­χο που δεν έχει σε τίπο­τα να κάνει με τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα. Που έρχε­ται από πολύ παλιά και στέ­κε­ται απο­δε­δειγ­μέ­να απέ­να­ντι στις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του λαού. 

Οι “ρυθ­μοί ανά­καμ­ψης” και οι “επεν­δύ­σεις” δεν εξα­σφα­λί­ζουν την απο­κα­τά­στα­ση των απω­λειών λόγω της κρί­σης και την ανα­χαί­τι­ση της αντι­λαϊ­κής επί­θε­σης. Δεν φτιά­χνουν “τοπι­κούς παραδείσους”.

Αντι­θέ­τως, απαι­τούν τη συμ­φι­λί­ω­ση του λαού με τη φτώ­χεια, την ανερ­γία, τους μισθούς πεί­νας, τους πλει­στη­ρια­σμούς και τις κατα­σχέ­σεις. Απαι­τούν το ξεπού­λη­μα της λαϊ­κής περιου­σί­ας και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση βασι­κών κοι­νω­νι­κών ανα­γκών. Πάνω σε αυτά θα ευδο­κι­μή­σει η “ανά­πτυ­ξη’ που μας σερβίρουν.

Όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια, στους στό­χους και τις ανά­γκες αυτής της ανά­πτυ­ξης, προ­σαρ­μό­στη­κε η λει­τουρ­γία των Δήμων και των Περι­φε­ρειών, με τις απα­νω­τές μεταρ­ρυθ­μί­σεις που προη­γή­θη­καν. Σε αυτό το δρό­μο οδη­γη­θή­κα­με σταθερά:

  • Στις δρα­μα­τι­κές περι­κο­πές στην κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση των Δήμων και των Περι­φε­ρειών και στο τοπι­κό χαρά­τσω­μα για όλα (με τα τέλη, τα πρό­στι­μα, τα τρο­φεία, τα δίδα­κτρα, την αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα σε όλες τις δημο­τι­κές υπηρεσίες).
  • Οδη­γη­θή­κα­με στη μετα­φο­ρά αρμο­διο­τή­των που απο­σά­θρω­σαν τις κοι­νω­νι­κές δομές.
  • Οδη­γη­θή­κα­με στην αντι­κα­τά­στα­ση του προ­σω­πι­κού με φτη­νούς και ανα­νε­ώ­σι­μους εργα­ζό­με­νους, με συμ­βα­σιού­χους, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, κ.ά.
  • Προ­χώ­ρη­σαν οι ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, οι συμπρά­ξεις, η παρα­χώ­ρη­ση στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες ‑με ληστρι­κούς μάλι­στα όρους- της δημο­τι­κής περιου­σί­ας, δόθη­κε πακτω­λός χρη­μά­των για έργα που δεν αντα­πο­κρί­νο­νται στις λαϊ­κές προτεραιότητες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι εμάς, σε αυτούς τους σχεδιασμούς, συνεργούς και συνένοχους δεν θα μας βρουν. Θα μας βρουν, όπως μας έβρισκαν πάντοτε, απέναντι.

  • Να παλεύ­ου­με μαζί με τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, ενά­ντια στα αντι­λαϊ­κά μέτρα που συνεχίζονται.
  • Να διεκ­δι­κή­σου­με την αύξη­ση της κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης, που θα καλύ­πτει το σύνο­λο των ανα­γκών των δήμων.
  • Την ανα­κού­φι­ση της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας από τη βαριά φορολογία.
  • Την υπε­ρά­σπι­ση και τη διεύ­ρυν­ση των δημό­σιων κοι­νω­νι­κών δομών στην Προ­σχο­λι­κή Αγω­γή, την Παι­δεία, την Υγεία, την Άθληση.
  • Να διεκ­δι­κού­με την πρό­σλη­ψη του απα­ραί­τη­του μόνι­μου προ­σω­πι­κού σε όλους τους τομείς, με χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό και όχι από τις τσέ­πες των δημοτών.
  • Την προ­στα­σία των ελεύ­θε­ρων χώρων και των δασών από την εμπορευματοποίηση.
  • Την επί­λυ­ση μεγά­λων προ­βλη­μά­των της πόλης, όπως το κυκλο­φο­ρι­κό και το συγκοι­νω­νια­κό, μακριά από τη λογι­κή της αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τας και με σεβα­σμό στην προ­στα­σία του περιβάλλοντος.
  • Να διεκ­δι­κού­με έργα και υπο­δο­μές που έχει πραγ­μα­τι­κά ανά­γκη ο λαός και βελ­τιώ­νουν την καθη­με­ρι­νό­τη­τά του.

Και­σα­ρια­νιώ­τες, Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά ότι η στά­ση μας αυτά τα χρό­νια, οι πρω­το­βου­λί­ες και οι παρεμ­βά­σεις μας ενό­χλη­σαν πολ­λούς. Τους χαλά­σα­με τη σούπα! 

Ήδη, το διά­στη­μα αυτό ξεδι­πλώ­νε­ται η προ­σπά­θεια δια­στρέ­βλω­σης και υπο­τί­μη­σης της προ­σφο­ράς της δημο­τι­κής αρχής της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο Δήμο μας, από τις παρα­τά­ξεις που διεκ­δι­κούν την ψήφο των Καισαριανιωτών. 

Περισ­σεύ­ει “το όρα­μα” και η “αγά­πη για την πόλη”, η επί­κλη­ση της Και­σα­ρια­νιώ­τι­κης …κατα­γω­γής, ενώ στα κρυ­φά προ­χω­ρά­νε τα “ταξί­μα­τα” που παί­ζουν με την αγω­νία ενός κόσμου για επι­βί­ω­ση, μοι­ρά­ζο­νται καρέ­κλες και τίτλοι στη βάση του νέου εκλο­γι­κού νόμου, χαλά­νε οι μοι­ρα­σιές, ξανα­γί­νο­νται οι μοι­ρα­σιές, κ.ά.

  • Η κυβερ­νη­τι­κή παρά­τα­ξη “Συνερ­γα­σία Πολι­τών”, κάνει κάθε προ­σπά­θεια να απο­προ­σα­να­το­λί­σει από τις ευθύ­νες που έχει η κυβέρ­νη­ση για τη συνέ­χι­ση και τα απο­τε­λέ­σμα­τα της αντι­λαϊ­κής της πολι­τι­κής στους Δήμους (για τη μεί­ω­ση κρα­τι­κής χρη­μα­το­δό­τη­σης, την απα­γό­ρευ­ση των προ­σλή­ψε­ων, κλπ.) και να ρίξει γι’ αυτά ευθύ­νες στη διοί­κη­ση του ΚΚΕ. Προ­σπα­θούν να υπο­βαθ­μί­σουν το έργο της Δημο­τι­κής Αρχής και ό,τι έχου­με κατα­φέ­ρει με τερά­στια προ­σπά­θεια και σχέ­διο διεκ­δί­κη­σης το διά­στη­μα αυτό.

Αντί αυτού, παρου­σιά­ζουν την περι­φέ­ρεια ως ευερ­γέ­τη της πόλης, κρύ­βο­ντας τη στά­ση που αυτή κρά­τη­σε απέ­να­ντι στο Δήμο και τις ανά­γκες του τα προη­γού­με­να χρό­νια, σε αντί­θε­ση με την προ­νο­μια­κή αντι­με­τώ­πι­ση των όμο­ρων Δήμων.

Προ­χω­ρούν σε περιο­δεί­ες με κυβερ­νη­τι­κά στε­λέ­χη στις γει­το­νιές, για να κρα­τή­σουν εγκλω­βι­σμέ­νο λαϊ­κό κόσμο που εξα­πά­τη­σαν τα προη­γού­με­να χρόνια.

Δεν λένε βέβαια κου­βέ­ντα για τις ευθύ­νες τους ως Διοί­κη­ση του Δήμου, που σε 8 χρό­νια τον έφτα­σαν κυριο­λε­κτι­κά στη χρε­ο­κο­πία, με τερά­στιες οφει­λές σε τρί­τους (που μόλις φέτος απο­πλη­ρώ­σα­με) και με ληστρι­κά δάνεια που θα βαραί­νουν ως το 2023.

Κάνουν “βρώ­μι­κη” δου­λειά μέσα από το δια­δί­κτυο, όπου ανα­πα­ρά­γο­νται συκο­φα­ντί­ες και πολε­μι­κή απέ­να­ντι στη δημο­τι­κή αρχή.

Έχουν μίσος για το Μου­σείο και τη λει­τουρ­γία του. Δώσα­νε μάχη ενά­ντια στο χαρα­κτη­ρι­σμό του ως ΕΑΜι­κό και στον πολι­τι­κό του προ­σα­να­το­λι­σμό. Η επι­κε­φα­λής της δεν διστά­ζει να μιλά­ει ανοι­χτά για ρεβάνς και ανα­τρο­πή, να λοι­δο­ρεί μιλώ­ντας για “φολ­κλο­ρι­κού τύπου” μου­σείο, χωρίς δήθεν ιστο­ρι­κή τεκ­μη­ρί­ω­ση, κ.ά.

  • Οι άλλοι δύο συν­δυα­σμοί, ο συν­δυα­σμός του κ. Βοσκό­που­λου (στη­ρί­ζε­ται επί­ση­μα από το ΚΙΝΑΛ) και της κ. Γρα­φί­δου, εμφα­νί­ζο­νται σήμε­ρα ως ανε­ξάρ­τη­τοι, αν και έχουν μακρά και γνω­στή “εξαρ­τη­μέ­νη” πορεία και πολι­τι­κά φλερτ με όλους τους δια­θέ­σι­μους. Παρό­ντες αμφό­τε­ροι στα πολι­τι­κά τρα­πε­ζώ­μα­τα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Πατού­λη και του Καμί­νη και έχο­ντας στα ψηφο­δέλ­τιά τους υπο­ψή­φιους που έχουν υπη­ρε­τή­σει “κάθε σημαί­ας τον ιστό”.

Και οι δύο δεν βγά­ζουν άχνα για τα τερά­στια προ­βλή­μα­τα που ζει ο λαός, την ανερ­γία, τη φτώ­χεια, τους μισθούς πεί­νας, για­τί είναι απο­φα­σι­σμέ­νοι να μη διεκ­δι­κή­σουν, να μην αντι­πα­λέ­ψουν την πολι­τι­κή που προ­ω­θεί η εκά­στο­τε κυβέρ­νη­ση και η ΕΕ. Πίσω από τις ωραί­ες εκφρά­σεις και το επι­κοι­νω­νια­κό λεξι­λό­γιο, οι θέσεις τους είναι πραγ­μα­τι­κό φαρ­μά­κι για τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της συνοικίας.

Η κ. Γρα­φί­δου νομι­μο­ποιεί το χαρά­τσι του ΕΝΦΙΑ και θέλει, λέει, να το μετα­φέ­ρει στο Δήμο, κάνο­ντας τις δημο­τι­κές υπη­ρε­σί­ες άλλον ένα μηχα­νι­σμό που θα κυνη­γά­ει το λαό που υπο­φέ­ρει. Για τους εργα­ζό­με­νους ορα­μα­τί­ζε­ται ΚΟΙΝΣΕΠ και μικτές επι­χει­ρή­σεις με ιδιώ­τες, όπου θα δια­γω­νί­ζο­νται οι άνερ­γοι για το ποιος θα είναι πιο φτη­νός και θα κυριαρ­χούν η αδια­φά­νεια και οι πελα­τεια­κές σχέσεις.

Ο κ. Βοσκό­που­λος μιλά­ει και αυτός για αύξη­ση των παρα­γω­γι­κών εσό­δων του Δήμου, δηλα­δή παρα­πέ­ρα τοπι­κή φορο­λο­γία και επέ­κτα­ση της αντα­πό­δο­σης. Βλέ­πει τη δημο­τι­κή περιου­σία, που κατα­κτή­θη­κε με αγώ­νες δεκα­ε­τιών, ως φιλέ­το για τοπι­κές μπίζ­νες με επι­χει­ρη­μα­τί­ες. Απέ­δει­ξε με τη στά­ση του στο ζήτη­μα του μετρό, ότι για τις ανά­γκες της επι­χει­ρη­μα­τι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας δεν διστά­ζει να θυσιά­σει μόνι­μα την ποιό­τη­τα ζωής των κατοί­κων της πόλης.

  • Η δημο­τι­κή παρά­τα­ξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τη μικρή εκλο­γι­κή της δύνα­μη, όλο το προη­γού­με­νο διά­στη­μα έπαι­ξε με ανά­θε­ση το βρώ­μι­κο ρόλο του χτυ­πή­μα­τος της δημο­τι­κής αρχής του ΚΚΕ, με ψέμα­τα και συκο­φα­ντί­ες που δεν μπο­ρού­σαν να υπο­στη­ρί­ξουν οι υπό­λοι­ποι, την ίδια στιγ­μή που γίνε­ται ουρά στις επι­λο­γές του ΣΥΡΙΖΑ (δημο­ψή­φι­σμα).

Στο σύνο­λό τους, άλλοι περισ­σό­τε­ρο και άλλοι λιγό­τε­ρο ανοι­χτά, θα επι­διώ­ξουν να εμφα­νί­σουν την πολι­τι­κή μας τοπο­θέ­τη­ση, το γεγο­νός ότι η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” είναι το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ, ως δήθεν μειο­νέ­κτη­μα, ως δογ­μα­τι­σμό και στε­νό­τη­τα, σε μια επο­χή ‑μάλι­στα(!)- που δίνο­νται δυνα­τό­τη­τες για ευρεί­ες τάχα συνερ­γα­σί­ες, από το νέο εκλο­γι­κό νόμο.

Δυστυχώς για αυτούς, ο λαός της πόλης έχει και γνώση και εμπειρία. 

Γνω­ρί­ζει ότι στη διοί­κη­ση του Δήμου, δεν ξεχω­ρί­σα­με τους εργα­ζό­με­νους, το λαό της Και­σα­ρια­νής από το κόμ­μα που ψήφι­σε στις εκλο­γές, από το εάν συμ­φω­νούν ή όχι σε όλα μαζί μας.

Ήμα­σταν δημο­τι­κή αρχή όλων των Και­σα­ρια­νω­τών, βρε­θή­κα­με πρω­τί­στως δίπλα στα φτω­χά λαϊ­κά στρώ­μα­τα, στους πιο ταλαι­πω­ρη­μέ­νους, στη νέα γενιά που πρέ­πει να πάρει όσα εφό­δια μπο­ρεί για να χτί­σει ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον. Η πολι­τι­κή μας τοπο­θέ­τη­ση ενί­σχυ­σε τους κοι­νούς αγώ­νες των Και­σα­ρια­νω­τών, δεν τους αδυνάτισε.

Ο λαός της Και­σα­ρια­νής έχει πολ­λές απο­δεί­ξεις για τη στά­ση των κομ­μου­νι­στών και των λαϊ­κών αγω­νι­στών, που συνερ­γά­στη­καν μαζί τους όταν ανέ­λα­βαν την ευθύ­νη της διοί­κη­σης του Δήμου Καισαριανής.

Σημαία post

Έχουν μεί­νει στα χεί­λη και στο θυμι­κό του λαού ο Λεω­νί­δας Μανω­λί­δης, ο Πανα­γιώ­της Μακρής, ο Γιώρ­γος Κατη­μερ­τζής ως αγω­νι­στές, που στή­ρι­ξαν ‑συνέβαλαν‑, οργά­νω­σαν τη λαϊ­κή διεκ­δί­κη­ση και κινη­το­ποί­η­ση. Οι κομ­μου­νι­στές δήμαρ­χοι απο­τε­λούν σημείο ανα­φο­ράς, για­τί έβα­ζαν πάντα το κοι­νω­νι­κό, το λαϊ­κό συμ­φέ­ρον πάνω απ’ όλα. Πίσω από κάθε κατά­κτη­ση, πίσω από κάθε ουσια­στι­κό έργο που αντι­με­τώ­πι­σε λαϊ­κές ανά­γκες στην πόλη μας, βρί­σκο­νται αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις στις οποί­ες πρωτοστάτησαν.

Με αυτήν την παρα­κα­τα­θή­κη και ευθύ­νη και σε αυτό το δρό­μο πορεύ­τη­κε τα 5 αυτά χρό­νια. Σε αυτόν θα προ­χω­ρή­σου­με με απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα και στη νέα θητεία της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στο Δήμο Καισαριανής.

Για τον κόσμο που νιώ­θει ότι θα συνα­ντή­σου­με δυσκο­λί­ες, που μπο­ρεί ακό­μα να κρα­τά­ει τις επι­φυ­λά­ξεις του, αλλά εκτι­μά­ει, σέβε­ται την προ­σφο­ρά και τη στά­ση μας, του ζητά­με χωρίς δισταγ­μό, να μας στη­ρί­ξει από τον πρώ­το γύρο των εκλο­γών και να δώσει την από­λυ­τη πλειο­ψη­φία στο ψηφο­δέλ­τιο της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” από την πρώ­τη Κυριακή.

Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού, στις ευρω­ε­κλο­γές, στις βου­λευ­τι­κές, στις εκλο­γές για την Τοπι­κή και Περι­φε­ρεια­κή Διοί­κη­ση, θα κάνει την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά υπέρ του λαού!

Δίνου­με την μάχη να συνε­χί­σου­με αυτή την πορεία με μεγα­λύ­τε­ρη ορμή και αποφασιστικότητα

Και­σα­ρια­νιώ­τες, Και­σα­ρια­νιώ­τι­σες, Φίλοι και Φίλες,

Με μεγά­λη μας χαρά θα παρου­σιά­σου­με σήμε­ρα, τους πρώ­τους υπο­ψή­φιους δημο­τι­κούς συμ­βού­λους της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στην Καισαριανή.

Το ψηφο­δέλ­τιο μας, είναι ψηφο­δέλ­τιο μάχης και αγώ­να. Περι­λαμ­βά­νει αγω­νι­στές από όλα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα, που πρω­το­στα­τούν στην πάλη ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή, μέσα από τις γραμ­μές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Περι­λαμ­βά­νει εργα­ζό­με­νους και του χεριού και του πνεύ­μα­τος, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους της πόλης, συντα­ξιού­χους, που είναι από­μα­χοι της δου­λειάς, αλλά όχι του αγώ­να, γυναί­κες, επι­στή­μο­νες. Ανθρώ­πους, που έχουν απο­δεί­ξει στην πρά­ξη ότι μπο­ρούν να σηκώ­σουν πρώ­τοι τα βάρη του αγώνα.

Από αυτούς 16 είναι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι που όλοι μαζί παλέ­ψα­με στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο, στην προη­γού­με­νη θητεία του, απου­σιά­ζει ο αεί­μνη­στος συνα­γω­νι­στής Χρή­στος Αξιώ­της που έφυ­γε από κοντά μας. Το ψηφο­δέλ­τιο απο­τε­λεί­ται από υπο­ψή­φιους που όλοι τους είναι μέλη μαζι­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών φορέ­ων. Το 71% είναι εκλεγ­μέ­νοι σε Διοι­κη­τι­κά Συμ­βού­λια μαζι­κών φορέ­ων ή συν­δι­κα­λι­στι­κών. Το 50% είναι γυναί­κες. Το 46% έχει πανε­πι­στη­μια­κές σπου­δές»: Υπο­ψή­φιοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι |> ακο­λου­θούν 36 ονό­μα­τα, που μπο­ρεί­τε να δεί­τε και εδώ

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο