Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΚΝΕ δε θα αφήσει χώρο να σταθούν φασιστικά ‑ρατσιστικά στοιχεία

Σε ανα­κοί­νω­ση του, με αφορ­μή την ρατσι­στι­κή επί­θε­ση σε βάρος τρανς ανθρώ­πων στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, το Γρα­φεί­ου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρει:

«Τα γεγο­νό­τα στην πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, με την απάν­θρω­πη, απο­τρό­παια επί­θε­ση σε βάρος δύο νεα­ρών τρανς ατό­μων από πολυ­πλη­θή ομά­δα τρα­μπού­κων, έχουν ήδη κατα­δι­κα­στεί στην πρά­ξη από τον λαό και τη νεο­λαία της πόλης, που έχουν απο­δεί­ξει και πολύ πρό­σφα­τα ότι ξέρουν και μπο­ρούν να απο­μο­νώ­νουν τέτοια φαι­νό­με­να και ομάδες.

Το έδει­ξαν δυνα­μι­κά τα προη­γού­με­να χρό­νια σε επι­θέ­σεις, που εκδη­λώ­θη­καν από φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες, σε γει­το­νιές, χώρους νεο­λαί­ας και σχο­λεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, οι οποί­ες βρή­καν δυνα­μι­κή απά­ντη­ση από τα εργα­τι­κά σωμα­τεία, τους συλ­λό­γους γονέ­ων, τα μαθη­τι­κά συμ­βού­λια και τους φοι­τη­τι­κούς συλ­λό­γους της πόλης. Στο πλαί­σιο αυτό και τα μέλη της ΚΝΕ έχουν συμ­βά­λει στην απο­μό­νω­σή τους, δεχό­με­να μάλι­στα και επί­θε­ση από φασι­στι­κές ομά­δες. Η δική τους δρά­ση οδή­γη­σε και στην πρό­σφα­τη πρω­τό­δι­κη κατα­δί­κη φασί­στα, μέλους αυτών των επιθέσεων.

Η κυβέρ­νη­ση δεν μπο­ρεί να το παί­ζει ανή­ξε­ρη. Όλα αυτά τα φαι­νό­με­να εξε­λίσ­σο­νται με τη δική της πολι­τι­κή ‑του­λά­χι­στον- ανο­χή, ανα­πα­ρά­γο­ντας συστη­μα­τι­κά τη θεω­ρία των δύο άκρων, με δηλώ­σεις στε­λε­χών της για τη “βία του φυλ­λα­δί­ου”, “βία κατά των φασι­στών” κ.λπ. Φυσι­κά, δεν μας κάνει εντύ­πω­ση ότι σ’ αυτή τη ρητο­ρι­κή περί δύο άκρων εντάσ­σο­νται πλέ­ον και δυνά­μεις του ΣΥΡΙΖΑ, τρο­φο­δο­τώ­ντας την εξί­σω­ση του θύτη με τα θύματα.

Η ΚΝΕ δε θα αφή­σει χώρο να στα­θούν φασι­στι­κά-ρατσι­στι­κά στοι­χεία στις γει­το­νιές! Θα συνε­χί­σει να πρω­το­στα­τεί, ώστε να δυνα­μώ­νει η αλλη­λεγ­γύη και ο συλ­λο­γι­κός αγώ­νας, να χτί­ζε­ται καθη­με­ρι­νά “ασπί­δα προ­στα­σί­ας” απέ­να­ντι σε ομο­φο­βι­κές, ρατσι­στι­κές συμπε­ρι­φο­ρές στους χώρους δου­λειάς, τα Πανε­πι­στή­μια και τα σχολεία».

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο