Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα συνεχίζει, παρά το εμπάργκο, να εκπαιδεύει δωρεάν γιατρούς από τα φτωχά παιδιά των ΗΠΑ

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Η νέα φουρ­νιά πτυ­χιού­χων για­τρών με κατα­γω­γή από τις φτω­χο­γει­το­νιές των ΗΠΑ είναι έτοι­μη. Σπου­δά­ζουν δωρε­άν με ένα όρο που βάζει η Κού­βα . Να γυρί­σουν στις υπο­βαθ­μι­σμέ­νες περιο­χές από όπου προ­έρ­χο­νται και εκεί να εξα­σκή­σουν το επάγ­γελ­μα. Να μην φύγουν στις μεγά­λες πόλεις και γίνουν μεγαλογιατροί.

Η επι­λο­γή γίνε­ται από την Αμε­ρι­κά­νι­κη οργά­νω­ση Ιερείς για την ειρή­νη (IFCO).

Σπου­δά­ζουν στο γνω­στό Πανε­πι­στή­μιο ELAM που ίδρυ­σε ο Κάστρο για τους νέους της υπό­λοι­πης Αμε­ρι­κά­νι­κης ηπεί­ρου που κατό­πιν θα προ­σφέ­ρουν τις υπη­ρε­σί­ες τους στους τόπους καταγωγής. 

20200803 191142

Η Οργά­νω­ση IFCO στέλ­νει τα συγ­χα­ρη­τή­ρια της στους πτυ­χιού­χους και συγκε­κρι­μέ­να στους Dr. Samira Addrey, Dr. Kimberly Doughty, Dr. Maryam Farrakhan, Dr. Ruqayyah Farrakhan, Dr. Abegail Fearon Ross, Dr. Corey Johnson, Dr. Marsophia Julemis, Dr. Jacquelina Lerma, Dr. Natalia Orihuela, Dr. Agyeiwa Weathers, Dr. Denisha Woods.

Το δικό μας σχόλιο:

Ποια αλή­θεια χώρα στον κόσμο θα σπού­δα­ζε δωρε­άν τους νέους του “αντι­πά­λου”; Ιδιαί­τε­ρα τα τελευ­ταία χρό­νια που το εμπάρ­γκο έχει πάρει ιδιαί­τε­ρα απάν­θρω­πες μορφές; 

Η Κού­βα δεν προ­δί­δει τις αρχές της. Ξεχω­ρί­ζει τις ανά­γκες των λαών από τις επι­διώ­ξεις των κυβερ­νή­σε­ων όποιες και να είναι οι συνέπειες. 

Γιαυ­τό ανε­βαί­νει όλο και περισ­σό­τε­ρο το κύρος της στους λαούς του κόσμου που ακό­μη πιο δυνα­τά και απο­φα­σι­στι­κά πρέ­πει να αντι­πα­λέ­ψουν το εμπάργκο.

Πηγή IFCO/ Pastors for Peace 200731 ( περίληψη)

BANNER panos3

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο