Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι έχει τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λιμάν

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι η ουκρα­νι­κή πόλη Λιμάν ελέγ­χε­ται πλή­ρως από τις ρωσι­κές δυνά­μεις, αλλά και τις δυνά­μεις που υπο­στη­ρί­ζουν οι Ρώσοι στην ανα­το­λι­κή Ουκρανία.

Η ανα­κοί­νω­ση αυτή, έγι­νε δύο ημέ­ρες μετά την ανα­κοί­νω­ση των Ρώσων από την αυτο­α­πο­κα­λού­με­νη Λαϊ­κή Δημο­κρα­τία του Ντο­νέ­τσκ ότι έχουν τον πλή­ρη έλεγ­χο της πόλης. Πρό­κει­ται για ένα κέντρο σιδη­ρο­δρο­μι­κών συγκοι­νω­νιών και εφαλ­τή­ριο για τις γει­το­νι­κές, πολύ σημα­ντι­κό­τε­ρες πόλεις Σλο­βιάνσκ και Κρα­μα­τόρσκ που εξα­κο­λου­θεί να ελέγ­χει ο ουκρα­νι­κός στρατός

Η Ουκρα­νία ανα­κοί­νω­σε χθες, ότι η Ρωσία ελέγ­χει το μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της πόλης Λιμάν, αλλά οι ουκρα­νι­κές δυνά­μεις εμπο­δί­ζουν μία προ­ώ­θη­ση των Ρώσων στρα­τιω­τών προς το Σλο­βιάνσκ, μία πόλη που βρί­σκε­ται σε από­στα­ση μισής ώρας προς τα νοτιοδυτικά.

Ουκρα­νι­κές και ρωσι­κές δυνά­μεις πολε­μούν για τον έλεγ­χο της Λιμάν, εδώ και αρκε­τές ημέρες.

Στο Λου­γκάνσκ, το οποίο ελέγ­χε­ται πλέ­ον σε ποσο­στό 95% από τους Ρώσους, οι μάχες είχαν φτά­σει χθες στα περί­χω­ρα του Σεβε­ρο­ντο­νέ­τσκ, τελευ­ταί­ου προ­πύρ­γιου των ουκρα­νι­κών δυνά­με­ων μαζί με τη γει­το­νι­κή, δίδυ­μη πόλη Λισιτσάνσκ.

Με βίντεο που ανάρ­τη­σε στο Twitter, ο Ουκρα­νός υπουρ­γός Αμυ­νας Ντμί­τρο Κου­λέ­μπα δήλω­σε ότι η κατά­στα­ση στο Ντον­μπάς είναι «πολύ χει­ρό­τε­ρη» από ό,τι έχει συνει­δη­το­ποι­ή­σει ο περισ­σό­τε­ρος κόσμος και ζήτη­σε επει­γό­ντως από τη Δύση βαριά όπλα ώστε να αντι­με­τω­πι­σθούν απο­τε­λε­σμα­τι­κά οι Ρώσοι.

Περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο Λουχάνσκ, λέει ο τοπικός κυβερνήτης

Ο κυβερ­νή­της της επαρ­χί­ας Λου­χάνσκ της Ουκρα­νί­ας, Σέρ­χι Γκαϊ­ντάι, δήλω­σε νωρίς σήμε­ρα ότι περί­που 10.000 Ρώσοι στρα­τιώ­τες βρί­σκο­νται στην ανα­το­λι­κή περιο­χή της χώρας.

«Πρό­κει­ται για μονά­δες που είναι μόνι­μα στην επαρ­χία Λου­χάνσκ, που προ­σπα­θούν να επι­τε­θούν και να σημειώ­σουν πρό­ο­δο προς όποια κατεύ­θυν­ση μπο­ρούν», δήλω­σε ο Γκαϊ­ντάι στην ουκρα­νι­κή τηλεόραση.

Το Reuters δεν μπό­ρε­σε να εξα­κρι­βώ­σει τα στοι­χεία από ανε­ξάρ­τη­τη πηγή.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο