Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας έψαλλε τα κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

Η παι­δι­κή χορω­δία της Παλαι­στι­νια­κής Παροι­κί­ας Ελλά­δος έψαλ­λε τα Πρω­το­χρο­νιά­τι­κα κάλα­ντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, το πρωί του Σαβ­βά­του 30 Δεκέμ­βρη, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας στη συνέ­χεια έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Καλη­μέ­ρα σε όλους και όλες, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ χρό­νια πολ­λά, καλή χρο­νιά! Θέλου­με να εκφρά­σου­με με αφορ­μή τη σημε­ρι­νή μέρα για μία ακό­μα φορά την αλλη­λεγ­γύη μας προς τον σκλη­ρά δοκι­μα­ζό­με­νο παλαι­στι­νια­κό λαό, που ιδιαί­τε­ρα τους δύο τελευ­ταί­ους μήνες δολο­φο­νεί­ται από ένα κρά­τος-δολο­φό­νο, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη των συμ­μά­χων του, του κρά­τους-δολο­φό­νου δηλα­δή του Ισρα­ήλ, με ευθύ­νη των ΗΠΑ και άλλων ισχυ­ρών καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών της ΕΕ, γι’ αυτό και ο ελλη­νι­κός λαός, η ελλη­νι­κή νεο­λαία βρί­σκε­ται στους δρό­μους του αγώ­να. Θα πρέ­πει να στα­μα­τή­σει αυτό το μακε­λειό και στη Γάζα και στη Δυτι­κή Όχθη, όπου κάθε μέρα θρη­νού­με αθώα παι­διά, γυναί­κες, υπέρ­γη­ρους ανθρώ­πους, αμά­χους σε τελευ­ταία ανά­λυ­ση, να γίνο­νται θύμα­τα των βομ­βαρ­δι­σμών και αυτού του ολο­καυ­τώ­μα­τος που δημιουρ­γεί το κρά­τος του Ισραήλ.

Θα είμα­στε στο πλευ­ρό σας, αυτή την υπό­σχε­ση θέλου­με να δώσου­με τώρα που τελειώ­νει ο παλιός ο χρό­νος, το 2023 και έρχε­ται ένας και­νούρ­γιος χρό­νος. Να είναι πιο ευτυ­χι­σμέ­νο το 2024, με ειρή­νη στην περιο­χή, με ειρή­νη στην Παλαι­στί­νη, ειρή­νη στον κόσμο, με νέους δυνα­μι­κούς αγώ­νες, με την αλλη­λεγ­γύη και την κοι­νή δρά­ση των λαών ενά­ντια στον εχθρό, τον ιμπε­ρια­λι­σμό, στον καπι­τα­λι­σμό, σε όλους αυτούς που δολο­φο­νούν τις ζωές μας, που δολο­φο­νούν τα παι­διά μας. Καλή χρο­νιά να έχου­με! Λευ­τε­ριά στην Παλαιστίνη!».

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο