Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Ρωσία επιβεβαίωσε πως ένα πλοίο της υπέστη ζημιές έπειτα από ουκρανικό πλήγμα στην Κριμαία

Η Ρωσία επι­βε­βαί­ω­σε σήμε­ρα ότι ένα από τα πολε­μι­κά πλοία της υπέ­στη ζημιές σε μια επί­θε­ση του Κιέ­βου στην Κρι­μαία, ένα νέο πλήγ­μα για τη Μόσχα στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα, το οποίο χαι­ρέ­τι­σε ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελένσκι.

Ο πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν ενη­με­ρώ­θη­κε από τον Ρώσο υπουρ­γό Άμυ­νας Σερ­γκέι Σοϊ­γκού για τις «ζημιές» που υπέ­στη το απο­βα­τι­κό πλοίο Novotcherkassk κατά τη διάρ­κεια αυτής της επί­θε­σης, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος τύπου του Κρεμ­λί­νου Ντμί­τρι Πεσκόφ, χωρίς να υπει­σέλ­θει σε λεπτομέρειες.

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας, όπως μετα­δί­δει το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA Novosti, του ανέ­φε­ρε πως το πλοίο «υπέ­στη ζημιές τη νύχτα κατά τη διάρ­κεια μιας επί­θε­σης των ουκρα­νι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων με τη συν­δρο­μή πυραύ­λων κρουζ», στην πόλη Φεοντόσια.

Ο ουκρα­νι­κός στρα­τός δια­βε­βαί­ω­σε πως «κατέ­στρε­ψε» αυτό το πλοίο, το οποίο μετέ­φε­ρε, σύμ­φω­να με τον ίδιο, μη επαν­δρω­μέ­να αερο­σκά­φη Shahed ιρα­νι­κής κατα­σκευ­ής, που χρη­σι­μο­ποιεί συχνά η Μόσχα στον πόλεμο.

Η επί­θε­ση διε­ξή­χθη γύρω στις 02.30 τοπι­κή ώρα με τη βοή­θεια πυραύ­λων κρουζ της «τακτι­κής αερο­πο­ρί­ας», έγι­νε γνω­στό από την πολε­μι­κή αερο­πο­ρία με μήνυ­μά της στο Telegram.

Ο διοι­κη­τής της Μικό­λα Όλε­στσουκ έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα ένα βίντεο όπου κατα­γρά­φε­ται μία έκρη­ξη και φλόγες.

Από την πλευ­ρά του, ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι υπο­νό­η­σε πως το πλοίο βυθί­στη­κε, χαι­ρε­τί­ζο­ντας με σαρ­κα­στι­κό τόνο το έργο της πολε­μι­κής αερο­πο­ρί­ας της χώρας του «για την εντυ­πω­σια­κή προ­σθή­κη ενός νέου πλοί­ου στον ρωσι­κό υπο­βρύ­χιο στό­λο στη Μαύ­ρη Θάλασσα».

Στην επί­θε­ση σκο­τώ­θη­καν τέσ­σε­ρα άτο­μα, ενώ υπέ­στη­σαν ζημιές έξι κτί­ρια, σύμ­φω­να με τον κυβερ­νή­τη της Κρι­μαί­ας Σερ­γκέι Ακσιόνοφ.

Αυτό το πλήγ­μα ενα­ντί­ον ενός ρωσι­κού πλοί­ου συνι­στά μια επι­τυ­χία για την Ουκρα­νία, που επι­διώ­κει να απο­δεί­ξει ότι μπο­ρεί να κρα­τή­σει τον στρα­τιω­τι­κό στό­λο της Μόσχας μακριά από τις ακτές της, ακό­μα κι αν απο­τυγ­χά­νει να απω­θή­σει τον στρα­τό της στο μέτωπο.

Τέλος, σύμ­φω­να με τη Μόσχα, δύο εχθρι­κά ουκρα­νι­κά Su-24 κατα­στρά­φη­καν σε αερο­πο­ρι­κή μάχη.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο