Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση κατά κέντρου της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης στο βόρειο Ισραήλ

Η λιβα­νι­κή σιι­τι­κή οργά­νω­ση Χεζ­μπο­λάχ ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση με drone κατά κέντρου στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης στο βόρειο Ισρα­ήλ απα­ντώ­ντας στις ισραη­λι­νές επι­θέ­σεις κατά τις οποί­ες σκο­τώ­θη­καν ο υπαρ­χη­γός της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρού­ρι στην νότια Βηρυ­τό, προ­πύρ­γιο της Χεζ­μπο­λάχ, στις 2 Ιανουα­ρί­ου και ο υψη­λό­βαθ­μος αξιω­μα­τού­χος της Χεζ­μπο­λάχ Ουι­σάμ Ταουίλ χθες στον νότιο Λίβανο.

Η Χεζ­μπο­λάχ διευ­κρί­νι­σε ότι εξα­πέ­λυ­σε επι­θε­τι­κά εκρη­κτι­κά drones κατά του κέντρου της ισραη­λι­νής στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης στην Σάφεντ.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός επι­βε­βαί­ω­σε την επί­θε­ση κατά της στρα­τιω­τι­κής του βάσης διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι δεν υπήρ­ξαν θύμα­τα ή ζημιές.

Πηγή με γνώ­ση των επι­χει­ρή­σε­ων της Χεζ­μπο­λάχ δήλω­σε ότι είναι η πρώ­τη φορά που η σιι­τι­κή οργά­νω­ση επι­τί­θε­ται κατά της Σάφεντ, που βρί­σκε­ται σε από­στα­ση 14 χιλιο­μέ­τρων από τα σύνο­ρα από την έναρ­ξη των εχθρο­πρα­ξιών εδώ και τρεις μήνες, μετά την επί­θε­ση της Χαμάς κατά του Ισρα­ήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Περισ­σό­τε­ρα από 130 ένο­πλα μέλη της Χεζ­μπο­λάχ έχουν σκο­τω­θεί στον Λίβα­νο κατά τις συγκρού­σεις των τελευ­ταί­ων μηνών, τις σφο­δρό­τε­ρες μετά την σύρ­ρα­ξη του 2006, οι οποί­ες ανά­γκα­σαν χιλιά­δες ανθρώ­πους να εγκα­τα­λεί­ψουν τα σπί­τια τους και από τις δύο πλευ­ρές των συνό­ρων και έχουν δημιουρ­γή­σει σοβα­ρή ανη­συ­χία για την κλι­μά­κω­ση και διά­χυ­ση των εχθροπραξιών.

Νωρί­τε­ρα, πηγές της Χεζ­μπο­λάχ δήλω­σαν ότι τρία μέλη της σκο­τώ­θη­καν σήμε­ρα σε στο­χευ­μέ­νη ισραη­λι­νή επί­θε­ση κατά του αυτο­κι­νή­του τους στην πόλη Γαντού­ριε στον νότιο Λίβα­νο, χωρίς να δώσουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για την ταυ­τό­τη­τα των θυμάτων.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές δυνά­μεις έπλη­ξαν στό­χους της Χεζ­μπο­λάχ στην Κίλα (Κφαρ-Κίλα, χωριό κοντά στα σύνο­ρα) και σμή­νος από drone που ανή­κε στην Χεζ­μπο­λάχ σε άλλη τοπο­θε­σία του νοτί­ου Λιβάνου.

Ο υπαρ­χη­γός της Χεζ­μπο­λάχ Ναΐμ Κάσεμ δήλω­σε σήμε­ρα σε τηλε­ο­πτι­κή του ομι­λία ότι η σιι­τι­κή οργά­νω­ση δεν επι­θυ­μεί την επέ­κτα­ση του πολέ­μου πέραν του Λιβά­νου, «αλλά αν το Ισρα­ήλ τον επε­κτεί­νει, είναι ανα­πό­φευ­κτη η απά­ντη­ση στον μέγι­στο βαθ­μό που απαι­τεί­ται για να λει­τουρ­γή­σει η απο­τρο­πή κατά του Ισραήλ».

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο