Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σκότωσαν και πάτησαν με όχημα τρεις νέους οι Ισραηλινοί στρατιώτες στη Δυτική Όχθη — ΒΙΝΤΕΟ — ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το ανε­λέ­η­το αιμα­το­κύ­λι­σμα των Παλαι­στι­νί­ων στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη συνε­χί­ζει το Ισρα­ήλ έχο­ντας τη στή­ρι­ξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων.

Οι κατο­χι­κές δυνά­μεις εισέ­βα­λαν σήμε­ρα στην Καλ­κί­για, τη Ναμπλούς και τη Ραμά­λα, όπου συνε­λή­φθη­σαν ένας άνδρας και ο γιος του. Έξι Παλαι­στί­νιοι συνε­λή­φθη­σαν στη Βηθλεέμ.

Στην Τουλ­κα­ρέμ, οι κατο­χι­κές δυνά­μεις εισέ­βα­λαν στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό και κατέ­στρε­ψαν υπο­δο­μές. Κατά τη διάρ­κεια της εισβο­λής, κατα­γρά­φτη­καν συγκλο­νι­στι­κές στιγ­μές όταν Ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες πυρο­βό­λη­σαν και τραυ­μά­τι­σαν θανά­σι­μα τρεις νέους.

Οι κατο­χι­κές δυνά­μεις όχι μόνο εμπό­δι­σαν τα ασθε­νο­φό­ρα να πλη­σιά­σουν τους τρεις, με απο­τέ­λε­σμα να ξεψυ­χή­σουν στον δρό­μο, αλλά ένα από τα τεθω­ρα­κι­σμέ­να, πέρα­σε πάνω από το άψυ­χο σώμα ενός εκ των τριών θυμάτων!

Η Παλαι­στι­νια­κή Ερυ­θρά Ημι­σέ­λη­νος ανα­φέ­ρει ότι εννέα άνθρω­ποι έχουν τραύ­μα­τα από θραύ­σμα­τα μετά από ισραη­λι­νή αερο­πο­ρι­κή επί­θε­ση σε σπί­τι στον καταυ­λι­σμό της Τουλκαρέμ.

Ισραη­λι­νές μπουλ­ντό­ζες βιντε­ο­σκο­πή­θη­καν να κατα­στρέ­φουν σκό­πι­μα υπο­δο­μές στον καταυλισμό.

Από τις 7 Οκτώ­βρη, του­λά­χι­στον 340 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί σε επι­θέ­σεις του ισραη­λι­νού στρα­τού και εποί­κων σε όλη την κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη, με 60 από αυτούς τους θανά­τους να σημειώ­νο­νται μόνο στην Τουλκαρέμ.

Πηγή: 902.gr

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο