Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Να δικαστούν για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι δύο κατηγορούμενοι ζητά η Εισαγγελέας Χαλκίδας

Την παρα­πο­μπή ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου των δύο αλιέ­ων που κατη­γο­ρού­νται για τη δολο­φο­νία του πρώ­ην υπουρ­γού Σήφη Βαλυ­ρά­κη, ειση­γεί­ται στο δικα­στι­κό Συμ­βού­λιο Χαλ­κί­δας η αρμό­δια εισαγγελέας.

Η εισαγ­γε­λι­κή λει­τουρ­γός μετά τη μελέ­τη της δικο­γρα­φί­ας και την αξιο­λό­γη­ση του υλι­κού που έχει συγκε­ντρω­θεί για την υπό­θε­ση, ζητά από το Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Χαλ­κί­δας να παρα­πέμ­ψει τους δύο ψαρά­δες σε δίκη για την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση από κοι­νού τελε­σθεί­σας σε ήρε­μη ψυχι­κή κατάσταση.

Σε ανα­κοί­νω­ση ων συνη­γό­ρων της οικο­γέ­νειας του εκλι­πό­ντος, αναφέρεται:

«Με την από 17.10.2022 πρό­τα­σή της με αριθ­μό πρω­το­κόλ­λου 257/2022 η αρμό­δια εισαγ­γε­λέ­ας Πρω­το­δι­κών Χαλ­κί­δας προ­τεί­νει την παρα­πο­μπή σε δίκη των κατη­γο­ρου­μέ­νων για την δολο­φο­νία του Σήφη Βαλυ­ρά­κη στις 24.1.2021 στην Ερέτρια.

Η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ζητά να παρα­πεμ­φθούν οι δρά­στες ως κατη­γο­ρού­με­νοι ενώ­πιον του Μικτού Ορκω­τού Δικα­στη­ρί­ου για το αδί­κη­μα της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από πρό­θε­ση από κοι­νού και σε ήρε­μη ψυχι­κή κατάσταση.

Πρό­κει­ται για την τέταρ­τη κατά σει­ρά κρί­ση αρμό­διου άμε­σα για την υπό­θε­ση εισαγ­γε­λι­κού λει­τουρ­γού που χαρα­κτη­ρί­ζει ως σοβα­ρές και επαρ­κείς τις ενδεί­ξεις τέλε­σης του αδι­κή­μα­τος από τους δρά­στες. Μόνη αντί­θε­τη άπο­ψη έχει εκφρα­σθεί από τον ελεγ­χό­με­νο ήδη ποι­νι­κά και πει­θαρ­χι­κά εισαγ­γε­λέα που αρχι­κά είχε θέσει στο αρχείο την υπόθεση.

Άλλη μία φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι από σωρεία ευρη­μά­των και στοι­χεί­ων της δικο­γρα­φί­ας, τα οποία τεκ­μη­ριω­μέ­να εκθέ­τα­με και αξιο­λο­γού­σα­με, προ­έ­κυ­ψαν σοβα­ρές ενδεί­ξεις ότι ο θάνα­τός του δεν οφεί­λε­ται σε ατύ­χη­μα, αλλά σε ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση με δρά­στες τους κατη­γο­ρού­με­νους. Και ανα­δει­κνύ­ο­νται σοβα­ρά ερω­τη­μα­τι­κά για την ορθό­τη­τα της αντι­κα­τά­στα­σης της προ­σω­ρι­νής τους κρά­τη­σης τους παρά τη σοβα­ρό­τη­τα των στοι­χεί­ων και του αδι­κή­μα­τος μόλις έναν μήνα μετά την επι­βο­λή της και το μήνυ­μα που αποπνέει.

Με πλού­σιο και εμπε­ρι­στα­τω­μέ­νο σκε­πτι­κό η εισαγ­γε­λέ­ας κ. Γνε­σού­λη αξιο­λο­γεί όλα τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία, ανα­δει­κνύ­ει τις συν­θή­κες τέλε­σης του αδι­κή­μα­τος και την αξιο­πι­στία των κρί­σι­μων αυτο­πτών μαρ­τύ­ρων κατη­γο­ρί­ας και τα ευρή­μα­τα των ιατρο­δι­κα­στι­κών και τεχνι­κών εκθέ­σε­ων ενώ με πλη­ρό­τη­τα απο­δο­μεί και δια­ψεύ­δει όλους τους υπε­ρα­σπι­στι­κούς ισχυ­ρι­σμούς που υποβλήθηκαν.

Μετά από αυτό ανα­μέ­νου­με την έκδο­ση παρα­πεμ­πτι­κού βου­λεύ­μα­τος από το αρμό­διο Συμ­βού­λιο Πλημ­με­λειο­δι­κών Χαλ­κί­δας και τον γρή­γο­ρο προσ­διο­ρι­σμό της δίκης».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο