Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Θα ξαναγυρίσουμε ρε κωλότουρκοι να σας γαμήσουμε, γαμημένοι νησιώτες, τουρκόσποροι»

Κάμε­ρα­μαν περι­γρά­φει στο site της Χίου alithia.gr όσα έγι­ναν στο λιμά­νι των Μεστών κατά την απο­χώ­ρη­ση των ΜΑΤα­τζή­δων οι οποί­οι επι­δό­θη­καν σε ένα όργιο βαν­δα­λι­σμών και ύβρε­ων — προ­σβο­λών για όλους τους νησιώτες:

Μονά­δες απο­κα­τά­στα­σης τάξε­ως (ΜΑΤ) για να μην ξεχνιόμαστε.

Αφού εκτέ­λε­σαν την απο­στο­λή τους, ας την λέμε έτσι εκτε­λώ­ντας πολι­τι­κές εντο­λές, εκτέ­λε­σαν μαζί και την νομι­μό­τη­τα και την τάξη, φέρ­θη­καν ως Πραι­το­ρια­νοί, ας μη το ανα­λύ­σου­με πολύ, αφού τα ζήσα­με στο διή­με­ρο της κατο­χής του νησιού μας, αποχώρησαν.

Θα ήθε­λα λοι­πόν να κατα­θέ­σω τα εξής στην Βου­λή των Ελλή­νων και στους Ελλη­νες φορο­λο­γού­με­νους που πλη­ρώ­νουν το Σώμα αυτό.

Κατέ­γρα­φα με την κάμε­ρα στο Λιμά­νι Μεστών την διέ­λευ­ση των οχη­μά­των τους, όταν σε μερι­κά απ’ αυτά χτύ­πα­γαν εσω­τε­ρι­κά με μανία τα τζά­μια, λες και είχα­με προηγούμενα.

Το προ­σπέ­ρα­σα και πέρα­σα στο εσω­τε­ρι­κό της χερ­σαί­ας ζώνης περι­μέ­νο­ντας την ανα­χώ­ρη­ση του πλοίου.

Κάποια στιγ­μή εμφα­νί­στη­καν 30 περί­που θερ­μό­αι­μοι αλή­θεια συμπα­τριώ­τες μας, που άρχι­σαν να τους βρί­ζουν, να κάνουν χει­ρο­νο­μί­ες κ.λ.π

Προς έκπλη­ξη μου είδα οι άνδρες των ΜΑΤ, που υπ’ όψιν φόρα­γαν πολι­τι­κά, να απα­ντούν και εκεί­νοι με χει­ρο­νο­μί­ες και ύβρεις.

Στρά­φη­κα στον επι­κε­φα­λής τους σημειώ­νο­ντας ότι είναι επαγ­γελ­μα­τί­ες και δεν είναι δυνα­τόν να απα­ντούν έτσι. Το ίδιο έκα­ναν και οι παρι­στά­με­νοι Λιμε­νι­κοί, που σε τελι­κή ανά­λυ­ση είχαν την ευθύ­νη του χώρου. Εξή­γη­σαν δε στον επι­κε­φα­λής ότι ήταν τόσο μεγά­λη η από­στα­ση των υψω­μά­των και του εξω­τε­ρι­κού δρό­μου με το σημείο που βρί­σκο­νταν τα Λεω­φο­ρεία των ΜΑΤ, ώστε κατ’ ουσία ούτε οι ύβρεις ακού­γο­νταν, ούτε οι λίγες μικρές πέτρες, που έπε­φταν απει­λού­σαν κανέναν.

Πράγ­μα­τι μπρο­στά μας τους έδω­σε εντο­λή απομάκρυνσης.

Είδα λοι­πόν κύριοι Βου­λευ­τές τα εξής που σας καταθέτω.

Η εντο­λή του Διοι­κη­τή τους είχε ισχύ 5 λεπτών. Στο… 6ο στις ύβρεις που άκου­γαν απά­ντα­γαν με τον ίδιο τρό­πο και ξαφ­νι­κά στις πέτρες από τις οποί­ες δεν κιν­δύ­νευαν απά­ντη­σαν ως εξής.

Σαν αφιο­νι­σμέ­νοι, με όσα είδα δεν είμαι σίγου­ρος ότι δεν ήταν, έβα­λαν τα κρά­νη τους, πήραν τα γκλόπ τους, και με πολι­τι­κή περι­βο­λή άρχι­σαν να πετά­νε δακρυ­γό­να στους 30 περί­που… αντί­πα­λους, δεν ήταν παρα­πά­νω και να τους κυνη­γά­νε στα βου­νά και ανά­με­σα στα σπί­τια του οικι­σμού του Λιμέ­να Μεστών.

Αν έπια­ναν έναν πολί­τη θα τον σκό­τω­ναν. Αφού αυτό δεν έγι­νε, ξέσπα­σαν πάνω σε αυτο­κί­νη­τα σπά­ζο­ντας τα τζά­μια τους, προ­κά­λε­σαν πυρ­κα­γιά πίσω από τον Λιμε­νι­κό Σταθ­μό, έβρι­σαν τους Αστυ­νο­μι­κούς Χιώ­τες συνα­δέλ­φους τους, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας τους άχρη­στους, προ­πη­λά­κι­σαν Λιμε­νι­κούς, που τόλ­μη­σαν να τους εμπο­δί­σουν να φέρο­νται σαν ζώα. Όλα αυτά έγι­ναν παρου­σία του Προϊ­στα­μέ­νου του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος Βορεί­ου Αιγαί­ου Γιώρ­γη Σκαν­δά­λη και της Λιμε­νάρ­χη Χίου Ειρή­νης Αργύρη.

Επί­σης έγι­ναν σε ένα χώρο στον οποίο βρί­σκο­νται δεξα­με­νές καυσίμων.

Φεύ­γο­ντας κύριοι Βου­λευ­τές αυτοί οι επαγ­γελ­μα­τί­ες Αστυ­νο­μι­κοί του Σώμα­τος Τάξης, σκε­φτεί­τε να ήταν διαι­τη­τές και να άφη­ναν το παι­χνί­δι παί­ζο­ντας γρο­θιές με την κερ­κί­δα, έφυ­γαν φωνά­ζο­ντας από το πλοίο, τα εξής. Θα ξανα­γυ­ρί­σου­με ρε κολό­τουρ­κοι να σας γαμή­σου­με, γαμη­μέ­νοι νησιώ­τες, τουρ­κό­σπο­ροι και άλλα ισχυ­ρά και με επί­πε­δο επιχειρήματα.

Η αίσθη­ση που απο­κό­μι­σα και σας την κατα­θέ­τω είναι ότι αντί­κρυ­σα απεί­θαρ­χους χού­λι­γκανς, που απλά φορούν μια στο­λή, με τα δια­κρι­τι­κά Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, που αντί να τους πλη­ρώ­νει η προ­ε­δρά­ρα της τάδε ομά­δας, τους πλη­ρώ­νει ο έλλη­νας φορολογούμενος.

Υ.Γ. Κάποια στιγ­μή που έκα­να την δου­λειά μου με πλη­σιά­ζει ένας αφιο­νι­σμέ­νος στην ηλι­κία του γιού μου.

Τι τρα­βάς ρε αρχί­δι, μου λέει. Του απα­ντώ. Ξέρεις πιο αρχί­δι είμαι; ( Η φωνή μου κάτι του θύμι­σε και πάγω­σε). Αυτός που έσω­σε χθες από το λιν­τζά­ρι­σμα δυό συνα­δέλ­φους σου στο Ερύ­θα. Έβα­λε το κεφά­λι κάτω και έφυγε.

mat chios4

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο