Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θερμοκρασίες… Σαχάρας από Παρασκευή έως Κυριακή

Στα δυτι­κά της χώρας θα περιο­ρί­ζο­νται έως την Τετάρ­τη 19/7, οι πολύ υψη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες σύμ­φω­να με το επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νο Έκτα­κτο Δελ­τίο Επι­κίν­δυ­νων Και­ρι­κών Φαι­νο­μέ­νων, το οποίο ανα­φέ­ρε­ται στο θερ­μό κύμα ζέστης που προ­κα­λεί συν­θή­κες καύ­σω­να με την ονο­μα­σία CLEON σε πολ­λές περιοχές.

Σύμ­φω­να με τα νεό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία στα ανα­το­λι­κά οι θερ­μο­κρα­σί­ες θα είναι χαμη­λό­τε­ρες, αλλά και η έντα­ση της ζέστης μικρό­τε­ρη, κυρί­ως επει­δή θα πνέ­ουν μελ­τέ­μια που θα φθά­νουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Σύμ­φω­να με την Εθνι­κή Μετε­ω­ρο­λο­γι­κή Υπη­ρε­σία την Πέμ­πτη (20/7) οι άνε­μοι θα εξα­σθε­νή­σουν και η θερ­μο­κρα­σία θα αρχί­σει να ανεβαίνει.

Ειδι­κό­τε­ρα από την Παρα­σκευή (21/7) έως και την Κυρια­κή (23/7) η νέα θερ­μι­κή έξαρ­ση θα γίνει αισθη­τή σε όλη τη χώρα, ενώ τη Δευ­τέ­ρα (24/7) και από τα βόρεια ανα­μέ­νε­ται υπο­χώ­ρη­ση των πολύ υψη­λών θερμοκρασιών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να :

1. Από σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα και έως και την Τετάρ­τη (19/7) η μέγι­στη τιμή της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθάσει:

α. στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά τους 38 με 40 και κατά τόπους στη δυτι­κή Στε­ρεά και τη βορειο­δυ­τι­κή Πελο­πόν­νη­σο τους 41 βαθ­μούς Κελσίου

β. στα νησιά του Ιονί­ου τους 38 με 39 και την Τετάρ­τη τους 40 βαθ­μούς Κελσίου

γ. στα βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τους 35 με 37 και την Τετάρ­τη τους 37 με 38 και τοπι­κά στη Θρά­κη τους 39 βαθ­μούς Κελσίου

δ. στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά τους 37 με 39 βαθ­μούς Κελ­σί­ου και

ε. στα νησιά του ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, τα Δωδε­κά­νη­σα και τη νότια Κρή­τη τους 36 με 38 βαθ­μούς Κελσίου.

2. Την Πέμ­πτη (20/7) οι μέγι­στες τιμές της θερ­μο­κρα­σί­ας θα φθά­σουν στα ηπει­ρω­τι­κά τους 40 με 42 και κατά τόπους τους 43 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στα νησιά του Ιονί­ου τους 39 με 41 και στα νησιά του Αιγαί­ου τους 37 με 39 βαθ­μούς Κελσίου.

3. Από την Παρα­σκευή (21/7) έως και την Κυρια­κή (23/7) προ­βλέ­πε­ται περαι­τέ­ρω άνο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας στα ηπει­ρω­τι­κά με τις μέγι­στες τιμές να φθά­νουν τους 41 με 43 και κατά τόπους στο εσω­τε­ρι­κό της Θεσ­σα­λί­ας και της Στε­ρε­άς Ελλά­δας τους 44 βαθ­μούς Κελσίου.

Από τη Δευ­τέ­ρα 24/7 η θερ­μο­κρα­σία προ­βλέ­πε­ται να υπο­χω­ρή­σει, κυρί­ως στα βόρεια, κατά 2 με 3 βαθ­μούς Κελσίου.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο