Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ζαχάροβα: Η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, με ανάμιξη Βρετανίας και ΗΠΑ

Οι ένο­πλες δυνά­μεις της Ουκρα­νί­ας επι­τέ­θη­καν στη γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τηλε­κα­τευ­θυ­νό­με­να μη επαν­δρω­μέ­να σκά­φη επι­φα­νεί­ας, ανα­κοί­νω­σε η επι­τρο­πή έρευ­νας για υπο­θέ­σεις τρο­μο­κρα­τί­ας της Ρωσί­ας, σύμ­φω­να με ρωσι­κά κρα­τι­κά ΜΜΕ.

Όπως ανα­φέ­ρει ανα­κοί­νω­ση Τύπου της επι­τρο­πής, πιστεύ­ε­ται πως για την επί­θε­ση αυτή ευθύ­νο­νται οι ουκρα­νι­κές «ειδι­κές υπη­ρε­σί­ες» και διε­νερ­γεί­ται έρευ­να ποι­νι­κής φύσης για την υπόθεση.

«Στις 3:05, δύο ουκρα­νι­κά μη επαν­δρω­μέ­να οχή­μα­τα επι­φα­νεί­ας επι­τέ­θη­καν στη γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας. Ως απο­τέ­λε­σμα τρο­μο­κρα­τι­κής ενέρ­γειας, το οδι­κό στοι­χείο της γέφυ­ρας της Κρι­μαί­ας υπέ­στη ζημιές. Δύο ενή­λι­κες σκο­τώ­θη­καν και ένα παι­δί τραυ­μα­τί­στη­κε», ανα­φέ­ρει το δελ­τίο Τύπου.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, από την επί­θε­ση έχα­σε τη ζωή του ένα ζευ­γά­ρι, κάτοι­κοι της περιο­χής, ενώ η ανή­λι­κη κόρη τους τραυ­μα­τί­στη­κε και νοση­λεύ­ε­ται στην εντατική.

Νωρί­τε­ρα, ο επι­κε­φα­λής της Κρι­μαί­ας, Σερ­γκέι Ακσιό­νοφ, ανα­κοί­νω­σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης στη γέφυ­ρα στο στε­νό του Κερτς. Η κυκλο­φο­ρία έχει δια­κο­πεί προσωρινά.

Ζαχάροβα: Η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, με ανάμιξη Βρετανίας και ΗΠΑ

Η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών Μαρία Ζαχά­ρο­βα κατη­γό­ρη­σε σήμε­ρα την Ουκρα­νία για τη διά­πρα­ξη επί­θε­σης στην γέφυ­ρα που συν­δέ­ει τη Ρωσία με την Κρι­μαία με ανά­μι­ξη της Βρε­τα­νί­ας και των ΗΠΑ. Η Ζαχά­ρο­βα δεν παρεί­χε απο­δεί­ξεις για να υπο­στη­ρί­ξει τον ισχυ­ρι­σμό αυτόν.

“Η σημε­ρι­νή επί­θε­ση στην γέφυ­ρα της Κρι­μαί­ας διε­ξή­χθη από το καθε­στώς του Κιέ­βου. Το καθε­στώς αυτό είναι τρο­μο­κρα­τι­κό και έχει όλα τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά μιας διε­θνούς οργά­νω­σης οργα­νω­μέ­νου εγκλή­μα­τος”, σημεί­ω­σε η εκπρό­σω­πος του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Εξωτερικών.

“Οι απο­φά­σεις λαμ­βά­νο­νται από Ουκρα­νούς αξιω­μα­τού­χους και τον στρα­τό με την άμε­ση συμ­με­το­χή αμε­ρι­κα­νι­κών και βρε­τα­νι­κών υπη­ρε­σιών πλη­ρο­φο­ριών και πολι­τι­κών. Οι ΗΠΑ και η Βρε­τα­νία ηγού­νται μιας τρο­μο­κρα­τι­κής κρα­τι­κής δομής”, σημεί­ω­σε η Ζαχάροβα.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο