Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοιχτή επιστολή Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στον Πρόεδρο Μαδούρο: Να σταματήσουν οι επιθέσεις στο ΚΚ Βενεζουέλας

Ανοι­χτή επι­στο­λή στον Πρό­ε­δρο της Βενε­ζου­έ­λας Νικο­λάς Μαδού­ρο απευ­θύ­νουν Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα απ’ όλο τον κόσμο, με αφορ­μή την κλι­μά­κω­ση της επί­θε­σης που οι αρχές της χώρας, πρω­το­στα­τού­ντος του κυβερ­νώ­ντος σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κού κόμ­μα­τος («Ενω­μέ­νο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα»), έχουν εξα­πο­λύ­σει ενά­ντια στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βενε­ζου­έ­λας (PCV).

Μόλις πριν μια εβδο­μά­δα, η ηγε­σία του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας κατήγ­γει­λε ότι μια μισθω­μέ­νη ομά­δα του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος εμφα­νί­στη­κε ενώ­πιον του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου (TSJ) ζητώ­ντας τη δικα­στι­κή παρέμ­βα­ση για τον ορι­σμό νέας ηγεσίας!

Όπως σημεί­ω­σε σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου ο ΓΓ της ΚΕ του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Όσκαρ Φιγκέ­ρα, βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη επι­χεί­ρη­ση σφε­τε­ρι­σμού του ακρω­νύ­μιου και της ίδιας της νομι­κής προ­σω­πι­κό­τη­τας του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας. Η εν λόγω από­πει­ρα ήρθε να προ­στε­θεί στη μακρά αλυ­σί­δα επι­θέ­σε­ων και παρεμ­βά­σε­ων κυβερ­νη­τι­κών και παρα­κρα­τι­κών κύκλων ενά­ντια στο κόμμα.

Η επι­στο­λή που υπο­γρά­φουν μέχρι στιγ­μής 26 Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα και η οποία δημο­σιεύ­θη­κε στην ιστο­σε­λί­δα «Solidnet» έχει ως εξής:

Προς τον Εξο­χό­τα­το κ. Νικο­λάς Μαδού­ρο Μόρος,
Πρό­ε­δρο της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενεζουέλας,
Πρό­ε­δρο του Ενω­μέ­νου Σοσια­λι­στι­κού Κόμ­μα­τος της Βενεζουέλας,

Τα κόμ­μα­τά μας κατα­δι­κά­ζουν με συνέ­πεια την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα και τις κυρώ­σεις των Ηνω­μέ­νων Πολι­τειών και των συμ­μά­χων τους κατά της Βενε­ζου­έ­λας και εκφρά­ζουν την στα­θε­ρή αλληλ­λε­γύη μας στον βενε­ζου­ε­λά­νι­κο λαό.

Εδώ και μήνες παρα­κο­λου­θού­με με μεγά­λη ανη­συ­χία τη δια­δι­κα­σία κλι­μά­κω­σης της επέμ­βα­σης στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας, μια δια­δι­κα­σία η οποία υπο­στη­ρί­ζε­ται ανοι­χτά και από στε­λέ­χη του κόμ­μα­τός σας. Δεκά­δες κόμ­μα­τα έχουν ήδη πάρει θέση, με κοι­νές ανα­κοι­νώ­σεις και άλλες πρω­το­βου­λί­ες, κατα­δι­κά­ζο­ντας αυτές τις ενέργειες.

Με την παρού­σα ανοι­χτή επι­στο­λή απαι­τού­με να στα­μα­τή­σουν άμε­σα όλες οι ενέρ­γειες υπο­νό­μευ­σης και παρέμ­βα­σης στα εσω­τε­ρι­κά ζητή­μα­τα του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας οι οποί­ες προ­ω­θού­νται πλή­ρως ατεκμηρίωτα.
Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας και στους αγώ­νες του για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων και των δικαιω­μά­των της εργα­τι­κής τάξης και του λαού της Βενεζουέλας.

Με εκτί­μη­ση,

ΚΚ Αλβα­νί­ας
ΚΚ Αρμενίας
Κόμ­μα Εργα­σί­ας Αυστρίας
ΚΚ Βρετανίας
Σοσια­λι­στι­κό Εργα­τι­κό Κόμ­μα Κροατίας
Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Βοη­μί­ας και Μοραβίας
Γερ­μα­νι­κό ΚΚ
ΚΚΕ
Κόμ­μα Του­ντέχ του Ιράν
ΚΚ Κουρ­δι­στάν (Ιράκ)
Εργα­τι­κό Κόμ­μα Ιρλανδίας
Σοσια­λι­στι­κό Κίνη­μα Καζακστάν
Λιβα­νέ­ζι­κο ΚΚ
ΚΚ Μάλτας
ΚΚ Μεξικού
Νέο ΚΚ Ολλανδίας
Παλαι­στι­νια­κό ΚΚ
Κόμ­μα Λαού της Παλαιστίνης
ΚΚ Παραγουάης
Κομ­μου­νι­στές της Σερβίας
ΚΚ των Εργα­ζό­με­νων της Ισπανίας
ΚΚ Σουηδίας
Συρια­κό ΚΚ
ΚΚ Τουρκίας
ΚΚ Ουκρανίας
Ένω­ση Κομ­μου­νι­στών Ουκρανίας
(Η συλ­λο­γή υπο­γρα­φών συνεχίζεται)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Κλι­μα­κώ­νε­ται το κυβερ­νη­τι­κό σχέ­διο επέμ­βα­σης στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμμα

Παρέμ­βα­ση του ΚΚΕ στην Πρε­σβεία της Βενε­ζου­έ­λας για την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή επί­θε­ση στο Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα (PCV)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο