Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Κλιμακώνεται το κυβερνητικό σχέδιο επέμβασης στο Κομμουνιστικό Κόμμα

Το κυβερ­νών σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό Ενω­μέ­νο Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα της Βενε­ζου­έ­λας (PSUV) και ο Πρό­ε­δρος της χώρας Ν. Μαδού­ρο κλι­μα­κώ­νουν την επί­θε­σή τους κατά του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Βενε­ζου­έ­λας (PCV), αξιο­ποιώ­ντας εδώ και μήνες για το σχέ­διό τους μια μισθω­μέ­νη ομά­δα στην υπη­ρε­σία του PSUV, με στό­χο τη δικα­στι­κή επέμ­βα­ση στο εσω­τε­ρι­κό του ΚΚ Βενεζουέλας.

Την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα, μια ομά­δα τέτοιων υπαλ­λή­λων ζήτη­σε ενώ­πιον του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου (TSJ) τη δικα­στι­κή παρέμ­βα­ση για τον ορι­σμό νέας ηγεσίας!

Οπως δηλώ­θη­κε από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας Οσκαρ Φιγκέ­ρα σε σχε­τι­κή συνέ­ντευ­ξη Τύπου, επι­χει­ρούν να σφε­τε­ρι­στούν το ακρω­νύ­μιο και τη νομι­κή προ­σω­πι­κό­τη­τα του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας. Σημεί­ω­σε ακό­μα ότι «απο­φα­σί­σα­με να αντι­με­τω­πί­σου­με αυτόν τον αντι­δη­μο­κρα­τι­κό ελιγ­μό στο πολι­τι­κό, νομι­κό — δικα­στι­κό και μαζι­κό μέτω­πο, καθώς και σε εθνι­κό και διε­θνές επί­πε­δο».
Περιέ­γρα­ψε τους υπεύ­θυ­νους του σχε­δί­ου επί­θε­σης που ενορ­χη­στρώ­θη­κε από το PSUV ως «άτο­μα που η ιστο­ρία θα πετά­ξει στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ» και προει­δο­ποί­η­σε: «Δεν θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να δικαιω­θούν ενώ­πιον του λαού μας, για­τί με τη συμπε­ρι­φο­ρά τους έχουν γίνει μισθο­φό­ροι και έμπο­ροι της πολι­τι­κής».

Ανα­φέρ­θη­κε χαρα­κτη­ρι­στι­κά σε αυτούς με τα ονό­μα­τά τους και τις ιδιό­τη­τές τους: Ενρι Πάρα, που από το 2021 έχει φύγει από το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας για να εντα­χθεί στο PSUV, Ρομπιν­σον Γκαρ­σία, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος και μέλος του κόμ­μα­τος «Είμα­στε Βενε­ζου­έ­λα», Γκρι­σέλ­ντις Ερέ­ρα, στέ­λε­χος του PSUV και κρα­τι­κή αξιω­μα­τού­χος στην επαρ­χία Μόνα­γας, Γιό­χαν Κορά­σπε, μέλος του PSUV…

Σε άλλο σημείο τόνι­σε: «Ελπί­ζου­με ότι το Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο δεν θα χρη­σι­μο­ποι­η­θεί σε αυτόν τον αντι­δη­μο­κρα­τι­κό ελιγ­μό» και συμπλή­ρω­σε ότι «λέμε στους μισθο­φό­ρους ότι με τη δρά­ση τους δεν θα εμπο­δί­σουν το ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας να συνε­χί­σει να αντι­με­τω­πί­ζει τη νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρη πολι­τι­κή της ηγε­σί­ας της κυβέρ­νη­σης — PSUV και θα δια­τη­ρή­σει τη συνε­πή του αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή δρά­ση. Θα συνε­χί­σει να προ­ω­θεί και να συνο­δεύ­ει τους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων της πόλης και της υπαί­θρου και να προ­ω­θή­σει την πολι­τι­κή της ευρεί­ας ενό­τη­τας δρά­σης, εργα­τών, λαϊ­κών στρω­μά­των, συν­δι­κά­των για να αντι­με­τω­πί­σου­με την επί­θε­ση του κεφα­λαί­ου ενά­ντια στα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων».

Κατα­λή­γο­ντας υπο­γράμ­μι­σε: «Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα θα συνε­χί­σει να εκπλη­ρώ­νει τον λόγο της ύπαρ­ξής του, που είναι να αγω­νι­στεί για να νική­σει το καπι­τα­λι­στι­κό καθε­στώς εκμε­τάλ­λευ­σης και να προ­χω­ρή­σει με την εργα­τι­κή τάξη και τον λαό της Βενε­ζου­έ­λας στην οικο­δό­μη­ση της νέας κοι­νω­νί­ας που βασί­ζε­ται στον επι­στη­μο­νι­κό Σοσια­λι­σμό».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι σε κοι­νή ανα­κοί­νω­σή τους 56 Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα από όλο τον κόσμο κατα­δι­κά­ζουν την πολύ­μορ­φη και κλι­μα­κού­με­νη επί­θε­ση ενα­ντί­ον του ΚΚ Βενε­ζου­έ­λας από το κυβερ­νών σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κό κόμ­μα (PSUV).

Πηγή: Ριζο­σπά­στης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο