Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Καραθανασόπουλος: Οι ακτοπλόοι επιδοτούνται και η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να κάνει διακοπές

Ο πραγ­μα­τι­κός χαρα­κτή­ρας της καπι­τα­λι­στι­κής ανά­πτυ­ξης ανα­δει­κνύ­ε­ται από τη συζή­τη­ση για την ακρί­βεια των ακτο­πλοϊ­κών εισι­τη­ρί­ων, σημεί­ω­σε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας στον «ΑΝΤ1», το πρωί της Τετάρτης.

Υπο­γράμ­μι­σε πως οι ακτο­πλό­οι επι­δο­τού­νται κάθε χρό­νο με 130 εκα­τομ­μύ­ρια για τις λεγό­με­νες άγο­νες γραμ­μές και τώρα κερ­δί­ζουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρα από τις αυξή­σεις στα εισιτήρια.

Στον του­ρι­σμό, που είναι «η ατμο­μη­χα­νή της ανά­πτυ­ξης», υπάρ­χει υπερ­συσ­σώ­ρευ­ση κερ­δών σε λίγα χέρια, αλλά οι εργα­ζό­με­νοι ζουν και δου­λεύ­ουν σε συν­θή­κες γαλέ­ρας και η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια δεν μπο­ρεί να κάνει δια­κο­πές, πρό­σθε­σε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Επι­σή­μα­νε ότι χρειά­ζε­ται ένα πακέ­το μέτρων με πραγ­μα­τι­κές αυξή­σεις στους μισθούς, όχι φιλο­δω­ρή­μα­τα, για να αντι­με­τω­πι­στεί η τερά­στια άνο­δος στον πλη­θω­ρι­σμό και στην ακρί­βεια στα τρό­φι­μα που δια­μορ­φώ­νε­ται από τα κέρ­δη των επι­χει­ρή­σε­ων. Για να γίνει αυτό, σημεί­ω­σε ότι χρειά­ζε­ται ευθεία αντι­πα­ρά­θε­ση με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης και τον παρά­γο­ντα του κέρ­δους που θυσιά­ζει τις ανά­γκες των εργα­ζο­μέ­νων και ενί­σχυ­ση του ρεύ­μα­τος αμφισβήτησης.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο