Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλία: Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, υπό διερεύνηση δεκαεφτά

Συνο­λι­κά έχουν κατα­γρα­φεί το τελευ­ταίο 24ωρο 1219 προ­σε­λεύ­σεις στα ΤΕΠ των μονά­δων υγεί­ας , εκ των οποί­ων 28 με λοί­μω­ξη του γαστρε­ντε­ρι­κού συστή­μα­τος και 97 με λοί­μω­ξη του ανα­πνευ­στι­κού. Από τους ελέγ­χους προ­έ­κυ­ψε ότι οι 44 είχαν θετι­κό τεστ για κορο­νο­ϊό. Έχουν κατα­γρα­φεί το τελευ­ταίο 24ωρο 8 νέες νοση­λεί­ες λόγω γαστρε­ντε­ρί­τι­δας και 17 λόγων λοί­μω­ξης του ανα­πνευ­στι­κού συστήματος.

Δεν παρα­τη­ρεί­ται συρ­ροή κρου­σμά­των γαστρε­ντε­ρί­τι­δας στις υπό επι­τή­ρη­ση περιο­χές, ανέ­φε­ρε κατά την ενη­μέ­ρω­ση από το Συντο­νι­στι­κό Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων στη Λάρι­σα ο διοι­κη­τής της 5ης Υγειο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας Φώτης Σερέτης.

Επί­σης, δεν δια­γνώ­στη­κε νέο επι­βε­βαιω­μέ­νο κρού­σμα λεπτο­σπεί­ρω­σης . Μέχρι σήμε­ρα έχουν επι­βε­βαιω­θεί 5 κρού­σμα­τα λεπτο­σπεί­ω­σης, ενώ βρί­σκο­νται υπό διε­ρεύ­νη­ση άλλα 17.

Σχε­τι­κά με τους εμβο­λια­σμούς συνε­χί­ζε­ται η εκστρα­τεία εμβο­λια­σμού ένα­Nτι του τετά­νου και την ηπα­τίτ­δας Α, στην περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας. Συνο­λι­κά έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί 1542 εμβο­λια­σμοί ένα­ντι του τετά­νου και 131 εμβο­λια­σμοί σε παι­διά ειδι­κών πλη­θυ­σμών ένα­Nτι της ηπα­τί­τι­δας Α.

Δεν δια­γνώ­στη­καν νέα κρού­σμα­τα λοί­μω­ξης από τον ιό του Δυτι­κού Νεί­λου. Μέχρι στιγ­μής έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί 9.000 κου­νού­πια σε 90 δειγ­μα­το­λη­πτι­κούς σταθμούς.

Δεδο­μέ­νης της κυκλο­φο­ρί­ας του ιού στην περιο­χή συνι­στά­ται στον πλη­θυ­σμό να λαμ­βά­νει τα απα­ραί­τη­τα μέτρα προστασίας.

Συνε­χί­ζο­νται οι έλεγ­χοι στα δίκτυα υδρο­δό­τη­σης και το τελευ­ταίο 24ωρο έγι­ναν 1144 λεί­ψεις δειγμάτων.

Όπου υπάρ­χουν ακτές κολύμ­βη­σης με ορα­τή ρύπαν­ση να απο­φεύ­γε­ται η κολύμ­βη­ση, ανέ­φε­ρε ο κ. Σερέτης.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο