Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής: Μαζί με τον λαό στους αγώνες _ για τις ανάγκες των πολλών –ΟΧΙ για τα κέρδη των λίγων _Για να επιστρέψει το χαμόγελο στην πόλη μας!

Στο 16σέλιδο για τις περι­φε­ρεια­κές & δημο­τι­κές εκλο­γές Οκτ- 2023 αναφέρεται

Και­σα­ρια­νιώ­τη, Καισαριανιώτισσα,
Εργα­ζό­με­νε, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νε, άνερ­γε, συντα­ξιού­χε, νέα και νέε,

Μπρο­στά στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές του Οκτώ­βρη έχουν ήδη ακου­στεί πολ­λά. Προ­γράμ­μα­τα και ορά­μα­τα, βιο­γρα­φι­κά ιλου­στρα­σιόν και συν­θή­μα­τα-παγί­δα, υπο­σχέ­σεις απα­τη­λές και ψέμα­τα ίσα — ίσα για να σε φτά­σουν μέχρι την κάλπη.

  • Θα επι­τρέ­ψεις οι ανά­γκες σου να μπουν στον γύψο, οι διεκ­δι­κή­σεις σου να γίνουν “παρω­χη­μέ­νες” και η οργή σου να αντι­με­τω­πί­ζε­ται με αδια­φο­ρία και καταστολή;
  • Θα επι­τρέ­ψεις οι τάχα “ανε­ξάρ­τη­τοι” κι “αχρω­μά­τι­στοι” που απο­δεί­χτη­καν πει­θή­νιοι νερο­κου­βα­λη­τές της κάθε κυβέρ­νη­σης, οι τάχα “ικα­νοί δια­χει­ρι­στές” που σήκω­σαν ψηλά τα χέρια στην πρώ­τη δυσκο­λία, τα μικρό­τε­ρα ή μεγα­λύ­τε­ρα συμ­φέ­ρο­ντα να καθο­ρί­ζουν την εξέ­λι­ξη της πόλης που ζεις;

Έτσι έγι­νε το 2019 στον 2ο γύρο, όταν με τη σύμπρα­ξη των ηγε­σιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ‑ΣΥΡΙΖΑ «γύρι­σαν σελί­δα» και στα­μά­τη­σαν μια πορεία που έβα­ζε μπρο­στά τις ανά­γκες του λαού της πόλης, που χώρα­γε τα δικαιώ­μα­τα των παι­διών, των εργα­ζο­μέ­νων, των αδύ­να­μων, που ξεχρέ­ω­νε τον Δήμο από τα χρέη για να δώσει καλύ­τερες υπη­ρε­σί­ες σε όλους. Μια περή­φα­νη πορεία που πήρε πίσω την ψυχή της, το ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ.

Το θυσια­στή­ριο της λευ­τε­ριάς στην Και­σα­ρια­νή δεν “γυρί­ζει σελί­δα”: παρα­μέ­νει δια­χρο­νι­κό σύμ­βο­λο Αντί­στα­σης και αγώ­να κατά του ναζισμού

Άλλαξε το σενάριο που φτιάχνεται για σένα,
χωρίς εσένα, πίσω από κλειστές πόρτες.

Για­τί:

  • Οι δήμοι και οι Περι­φέ­ρειες έχουν ρόλο σ’ αυτά που ζού­με. Απο­τε­λούν το μακρύ χέρι του κρά­τους, διευ­κο­λύ­νο­ντας π.χ. τη δια­χεί­ρι­ση των απορ­ριμ­μά­των, την προ­ώ­θη­ση νέων χρή­σε­ων γης, την αξιο­ποίηση δημό­σιων και δημο­τι­κών εκτά­σε­ων, δασών, ακτών, άλλων υπο­δο­μών, με βάση το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Γι αυτό και στην Περι­φέ­ρεια και στους Δήμους στα κρί­σι­μα ζητή­μα­τα υπάρ­χουν εμβλη­μα­τι­κές ταυ­τί­σεις των εκλεγ­μέ­νων που ανή­κουν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή των δήθεν “ανε­ξάρτητων”.
  • Ο δρό­μος που σου ζητά­νε να βαδί­σεις και να πετσο­κό­ψεις τα όνει­ρα και τις ελπί­δες σου είναι αδιέ­ξο­δος, στρω­μέ­νος με μικρό­τε­ρα ή μεγα­λύ­τε­ρα εγκλήματα/Εχεις πεί­ρα! Παν­δη­μία, Τέμπη,‘Εβρος, Εύβοια, Θεσ­σα­λία κ.ά. Οι «δημο­σιο­νο­μι­κές αντο­χές» μπο­ρού­σαν να καλύ­ψουν τα «θέλω» των μεγά­λων επι­χειρηματικών ομί­λων, αλλά απα­ξί­ω­σαν τις ζωές και τους κόπους μας, την ασφά­λεια και την υγεία των παι­διών μας!
  • Έχεις κάθε δικαί­ω­μα να προσ­δο­κάς έναν κόσμο στο μπόι των ανθρώ­πων, να παλεύ­εις για μια πόλη που θα είναι όμορ­φη για τους πολ­λούς και όχι για τους λίγους

Υπάρχει άλλος δρόμος,
αυτός της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης
με αυτή την πολιτική
και θα τον βαδίσουμε μαζί,
δυνατοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι!

Πηγαί­νο­ντας προς την κάλ­πη σκέ­ψου: ποια επι­λο­γή μπο­ρεί __από την επό­με­νη μέρα

  • Να υπε­ρα­σπί­σει μέσα στο δη­μοτικό και περι­φε­ρεια­κό συμ­βούλιο τα αιτή­μα­τα, τις διεκ­δι­κή­σεις, τους αγώ­νες και αγω­νί­ες σου;
  • Να σου δώσει ανά­σα και δύνα­μη για να υψώ­σεις το μπόι σου απέ­να­ντι σε ένα κρά­τος που απο­δει­κνύ­ε­ται ξανά και ξανά εχ­θρικό για τους πολ­λούς, που επι­φυ­λάσ­σει μόνο ανα­σφά­λεια, φραγ­μούς και εκμετάλλευση;
  • Να βάλει εμπό­δια και να χαλά­σει τα σχέ­δια όλων όσων και στη συνοι­κία μας υπη­ρετούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων και επι­βου­λεύ­ο­νται όσα με κόπο και αγώ­νες έχεις κερδί­σει και δικαιούσαι;

Ενίσχυσε τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Γιατί είμαστε δεσμευμένοι μονάχα απέναντι στον λαό 
και τις ανάγκες του και μπορούμε μαζί 
να διεκδικούμε αποφασιστικά όσα χρειάζονται.

Να μην αφήνουμε σε “χλωρό κλαρί” κυβερνήσεις, περιφέρεια και επιτελεία.

  • Για­τί ξέρου­με ότι για να ανοί­ξει ο δρό­μος της ελπί­δας, της κοι­νω­νί­ας των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του λαού, χρειά­ζε­ται σύγκρου­ση με την πολι­τι­κή που θυσιά­ζει τελι­κά το λαό για τα κέρ­δη των λίγων.
  • Για­τί δεν υπο­τι­μά­με το παρα­μι­κρό που αφο­ρά την καθη­με­ρι­νή ζωή και τα δικαιώ­μα­τα του κάθε συμπο­λί­τη μας.
  • Για­τί στην πόλη μας πίσω από κάθε κατά­κτη­ση, πίσω από κάθε ουσια­στι­κό έργο που έγι­νε ή μπή­κε στα σκα­ριά βρί­σκο­νται αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις στις οποί­ες πρω­το­στά­τη­σαν κομ­μου­νι­στές και άλλοι αγω­νι­στές δήμαρ­χοι, όπως ο αεί­μνη­στος Πανα­γιώ­της Μακρής.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη και η ευθύνη
της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καισαριανή!

  • Ανά­δει­ξε ξανά στην Και­σα­ρια­νή δημο­τι­κή αρχή μαχη­τι­κή, πρω­το­πό­ρα, συμπα­ρα­στά­τη στους αγώ­νες σου. Ανά­δει­ξε ξανά δήμαρ­χο τον Ηλία Σταμέλο!
  • Κάνε περισ­σό­τε­ρους και με πιο ισχυ­ρή φωνή τους εκλεγ­μέ­νους με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο Αττι­κής, με επι­κε­φα­λής τον Γιάν­νη Πρωτούλη.
  • Για να επι­στρέ­ψει το χαμό­γε­λο στην­πό­λη μας!

(…)
Τη συνέ­χι­ση αυτής της κατα­στρο­φι­κής για τον λαό πορεί­ας επι­διώ­κει με νύχια και με δόντια η αυτο­α­πο­κα­λού­με­νη «Ενω­μέ­νη Και­σα­ρια­νή» που στή­θη­κε προ­ε­κλο­γι­κά από τις ηγε­σί­ες των παρα­τά­ξε­ων «Και­σα­ρια­νή Τώρα» (νυν δημο­τι­κή αρχή), «Συνερ­γα­σία Πολι­τών» (ΣΥΡΙΖΑ) και την παρά­τα­ξη “φάντα­σμα” του πρώ­ην δημάρ­χου Καμπά­κα «Και­σα­ρια­νή Δημιουρ­γία».
Στή­θη­κε πάνω σε μια συμ­φω­νία κορυ­φών και με δεδο­μέ­νη την πολι­τι­κή τους σύγκλι­ση για τα μεγά­λα και κρί­σι­μα στη διοί­κη­ση του δήμου. Βέβαια, η συμ­φω­νία αυτή σφρα­γί­στη­κε με το ανα­με­νό­με­νο μοί­ρα­σμα καρε­κλών και θέσε­ων, με νέες δεσμεύ­σεις και συμ­φω­νί­ες με συμ­φέ­ρο­ντα, στην πλά­τη του λαού.
Απο­τε­λεί μια εκ νέου προ­σπά­θεια να ξεγε­λα­στεί ο λαός της πόλης από το ίδιο σχή­μα που μηχα­νεύ­τη­κε στις προη­γού­με­νες εκλο­γές, άλλο­τε φανε­ρά και άλλο­τε υπό­γεια, κάθε μέσο για να μην ανα­νε­ω­θεί η θητεία της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στη διοί­κη­ση του Δήμου.

Την ίδια μεθό­δευ­ση έχουν προ­α­ναγ­γεί­λει ανοι­χτά τα κομ­μα­τι­κά επι­τε­λεία ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ και στον Δήμο της Πάτρας, προ­κει­μέ­νου να μην εκλε­γεί ξανά αγω­νι­στι­κή δημο­τι­κή αρχή, αλλά και σε άλλους δήμους όπου η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση διεκ­δι­κεί με αξιώ­σεις την εκλο­γή της ως δημο­τι­κή αρχή, δεί­χνο­ντας τις πραγ­μα­τι­κές τους ανη­συ­χί­ες, ομο­λο­γώ­ντας το ποιον ανα­γνω­ρί­ζουν ως πραγ­μα­τι­κό αντί­πα­λο και την πολι­τι­κή τους ηθική.

Απέ­να­ντι στην ομο­φω­νία των εκλε­κτών της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, αντι­τάσ­σου­με την δική μας συμμαχία.

  • Τη συμ­μα­χία των πολ­λών, των εργα­ζο­μέ­νων, του λαϊ­κού κινή­μα­τος, της νέας γενιάς, των πιο αδύ­να­μων συν­δη­μο­τών μας, που νιώ­θουν ότι πρέ­πει και ήρθε η ώρα να το πάμε αλλιώς!
  • Στις εκλο­γές του Οκτώ­βρη να γεμί­σουν οι κάλ­πες με κόκ­κι­να γαρίφαλα.
    Αυτή θα είναι η καλύ­τε­ρη απά­ντη­ση που μπο­ρεί να τους δώσει ο λαός της πόλης μας.

(…)
Εργα­ζό­με­νε, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νε, άνερ­γε, συντα­ξιού­χε, νέα και νέε,
Παρα­τή­ρη­σε προ­σε­κτι­κά τα προ­γράμ­μα­τα των εκλε­κτών από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και των “ανε­ξάρ­τη­των”!
Είναι καρ­μπόν, ολόι­δια σε όλους τους Δήμους -και στην Και­σα­ρια­νή- με ασή­μα­ντες διαφοροποιήσεις.
Ξεπερ­νούν «μαγι­κά» όλες τις δυσκο­λί­ες που βάζει το αντι­λαϊ­κό πλαί­σιο λει­τουρ­γί­ας των δήμων.
Περισ­σεύ­ουν τα μεγά­λα λόγια, κρι­τι­κά­ρουν τα κακώς κεί­με­να για να κρα­τά­νε απο­στά­σεις και να κατα­λο­γί­ζουν ευθύ­νες για τα προ­βλή­μα­τα γενι­κά στους “κυβερ­νώ­ντες”.
Υιο­θε­τούν ακρι­βώς τα ίδια συν­θή­μα­τα με τα οποία ντύ­νε­ται και κεντρι­κά η βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή που εξα­σφα­λί­ζει τα συμ­φέ­ρο­ντα των λίγων που κερ­δο­σκο­πούν από τις θυσί­ες σου.

Μην τους δείξεις καμία εμπιστοσύνη!

PDF LogoΠρόγραμμα Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο