Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Αντί να κάνουν προσλήψεις υγειονομικών, ανακυκλώνουν το ελάχιστο αποδεκατισμένο προσωπικό!

«Επό­με­νη πρά­ξη του ίδιου εγκλη­μα­τι­κού της έργου» χαρα­κτη­ρί­ζει η ΤΟ Υγεί­ας της ΚΟ Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας την μετα­κί­νη­ση προ­σω­πι­κού από δημό­σια νοσο­κο­μεία της Θεσ­σα­λο­νί­κης προς την Κλι­νι­κή «Σαρα­φια­νός» και τονί­ζει ότι πρέ­πει να γίνουν προ­σλή­ψεις αφού «υπάρ­χουν χιλιά­δες άνερ­γοι υγειο­νο­μι­κοί που περι­μέ­νουν να δουλέψουν».

Σε σχό­λιο αναφέρει:

«Η από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης να πάρει από το ήδη απο­δε­κα­τι­σμέ­νο προ­σω­πι­κό των νοσο­κο­μεί­ων για να επαν­δρώ­σει την ιδιω­τι­κή κλι­νι­κή ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ, αντί να προ­σλά­βει νέο, απο­τε­λεί την επό­με­νη πρά­ξη του ίδιου εγκλη­μα­τι­κού της έργου.

Με την από­φα­ση της αυτή η κυβέρ­νη­ση προ­κα­λεί ακό­μα περισ­σό­τε­ρη πίε­ση στο ΕΣΥ.

Υπάρ­χουν χιλιά­δες άνερ­γοι υγειο­νο­μι­κοί που περι­μέ­νουν να δου­λέ­ψουν. Για­τί αντί να τους προ­σλά­βουν ανα­κυ­κλώ­νουν το ελά­χι­στο προ­σω­πι­κό που είναι χτυ­πη­μέ­νο από την εντα­τι­κο­ποί­η­ση αλλά και από την ίδια την πανδημία;

Υπάρ­χουν επί­σης δεκά­δες δομές ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών στη Θεσ­σα­λο­νί­κη που και το προ­σω­πι­κό έχουν και τις υπό­λοι­πες προ­δια­γρα­φές πλη­ρούν για να νοση­λεύ­σουν ασθε­νείς. Τις ξέρουν ποιες είναι, για­τί δεν τις επιτάσσουν;

Οι εργα­ζό­με­νοι με τον αγώ­να τους πρέ­πει να μπλο­κά­ρουν την πολι­τι­κή που κοστο­λο­γεί ακρι­βά τη ίδια τους τη ζωή. Με την επι­τυ­χία της απερ­γί­ας την Πέμ­πτη 26/11 να στεί­λει μαζι­κό μήνυ­μα αντί­στα­σης και να απαι­τή­σει εδώ και τώρα άμε­ση επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών και εργα­στη­ρί­ων καθώς και μαζι­κές προ­σλή­ψεις μονίμων».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο