Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Βαριές κατηγορίες για το δολοφόνο του Αλκη

Προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θεί, το μεση­μέ­ρι της Δευ­τέ­ρας, πήρε από τον Ανα­κρι­τή ο 23χρονος, ο οποί­ος κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση, με οπα­δι­κά κίνη­τρα, στην περιο­χή Χαρι­λά­ου της Θεσ­σα­λο­νί­κης, κατά την οποία έχα­σε τη ζωή του ο 19χρονος και τραυ­μα­τί­στη­καν δύο φίλοι του. Εις βάρος του ασκή­θη­κε ‑μετα­ξύ άλλων- δίω­ξη για το κακούρ­γη­μα της από κοι­νού ανθρω­πο­κτο­νί­ας με δόλο, κατά συρ­ροή, τετε­λε­σμέ­νη και σε απόπειρα.

Στο μετα­ξύ, εις βάρος του 23χρονου, αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, σχη­μα­τί­στη­κε και δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία, η οποία συν­δέ­ε­ται με τις έρευ­νες που διε­νήρ­γη­σε η αστυ­νο­μία, μετά το φονι­κό, σε σύν­δε­σμο οπα­δών στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, του οποί­ου φέρε­ται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικο­γρα­φία αυτή, ο εισαγ­γε­λέ­ας τού απήγ­γει­λε κατη­γο­ρί­ες για μία σει­ρά από πλημ­με­λη­μα­τι­κές πρά­ξεις και τον παρέ­πεμ­ψε να δικα­στεί στο Αυτό­φω­ρο Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου οδη­γή­θη­κε μετά την προ­θε­σμία που έλα­βε από τον Ανακριτή.

Οι συν­δε­ό­με­νες με τα ευρή­μα­τα στον σύν­δε­σμο πρά­ξεις αφο­ρούν τα παρα­κά­τω: λει­τουρ­γία λέσχης φιλά­θλων χωρίς άδεια, κατο­χή αντι­κει­μέ­νων που μπο­ρούν να προ­κα­λέ­σουν βλά­βη, κατο­χή κρο­τί­δων, παρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή και απο­δο­χή προ­ϊ­ό­ντων εγκλήματος.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο