Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη — Δ. Κουτσούμπας: Πανίσχυρο ΚΚΕ! Να ξανακοκκινίσουν Εύοσμος, Σταυρούπολη, Τούμπα, Καλαμαριά

Σε μεγά­λη πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση στον Λευ­κό Πύρ­γο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη μίλη­σε το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης. Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­νε η Αση­μί­να Ξηρο­τύ­ρη Αικα­τε­ρι­νά­ρη υπο­ψή­φια βου­λευ­τής Επι­κρα­τεί­ας του ΚΚΕ.

Μαχη­τι­κή, με παλ­μό και ζωντά­νια η συγκέ­ντρω­ση μελών, φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συμπο­ρευό­με­νων μαζί τους στους αγώ­νες, εξέ­πεμ­ψε μήνυ­μα αισιο­δο­ξί­ας για την έκβα­ση της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης σε μία βδο­μά­δα. Ξεχω­ρι­στή η παρου­σία νέων παι­διών, μελών και φίλων της ΚΝΕ, εργα­ζο­μέ­νων, φοι­τη­τών, μαθη­τών που μετάγ­γι­σαν νεα­νι­κό οξυ­γό­νο στο χώρο που τους φιλο­ξέ­νη­σε σε μια ανά­παυ­λα της εκλο­γι­κής μάχης που συνε­χί­ζε­ται ως την τελευ­ταία ώρα για να μη χαθεί καμία κόκ­κι­νη ψήφος — κατά­θε­ση για τους αγώ­νες που έρχονται.

Λίγο πριν την καθο­ρι­σμέ­νη ώρα έναρ­ξης της συγκέ­ντρω­σης κατέ­φτα­σαν στο χώρο οι προ­συ­γκε­ντρώ­σεις, με τα συν­θή­μα­τα και τις κόκ­κι­νες σημαί­ες να ανε­μί­ζουν ακα­τά­παυ­στα χρω­μα­τί­ζο­ντας τον ορί­ζο­ντα του Θερ­μαϊ­κού: “ΚΚΕ το Κόμ­μα σου λαέ” και “Ενας αιώ­νας αγώ­νας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία”!

Στη συγκέ­ντρω­ση παρα­βρέ­θη­καν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Θεα­νώ Καπέ­τη και Κώστας Παρα­σκευάς, ο Ζήσης Λυμπε­ρί­δης μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας της ΚΕ, ο Θανά­σης Χρη­στί­δης, Ευθύ­μης Δημά­κης, Γρη­γό­ρης Κλι­γκό­που­λος, Δημή­τρης Παπα­το­λί­δης μέλη της ΚΕ. Ακό­μα υπο­ψή­φιοι δήμαρ­χοι με τη Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση στους δήμους της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέ­ντρω­ση έκλει­σε με την παρου­σί­α­ση των υπο­ψη­φί­ων βου­λευ­τών του Κόμ­μα­τος στην Α και Β Θεσσαλονίκης.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Από τη σημε­ρι­νή συγκέ­ντρω­ση θέλου­με να σας πού­με με όλη μας τη δύνα­μη: Ναι, μπο­ρού­με! Μπο­ρεί ο λαός μας να κάνει την έκπλη­ξη! Να κάνει αυτό που δεν περί­με­ναν όλοι όσοι με την πολι­τι­κή τους υπο­θή­κευ­σαν τις ζωές μας, τσά­κι­σαν τα δικαιώ­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, υπο­νό­μευ­σαν τη ζωή της νέας γενιάς.

Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με! Να ανα­δει­χθεί μέσα από τις κάλ­πες της Κυρια­κής ένα πολύ ισχυ­ρό ΚΚΕ, στή­ριγ­μα για το λαό! Και ειδι­κά εδώ από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη, από την πόλη που έχει απο­δεί­ξει ότι ο λαός έχει τα κότσια να τα βάζει με όλους αυτούς που φαί­νο­νται πανίσχυροι.

Λέμε με σιγου­ριά ότι μπο­ρεί και τώρα να το κάνει, με ένα πανί­σχυ­ρο ΚΚΕ σε όλη την πόλη, με άνο­δο σε ψήφους και ποσο­στά σε κάθε συνοι­κία και Δήμο. Σε αυτές τις 5 μέρες που μένουν να κάνου­με τη νύχτα-μέρα, για να κοκ­κι­νί­σουν ξανά οι εργα­του­πό­λεις του Εύο­σμου και της Σταυ­ρού­πο­λης, οι λαϊ­κές γει­το­νιές της Τού­μπας, της Καλα­μα­ριάς. Να γεμί­σουν με χιλιά­δες κόκ­κι­νες ψήφους οι κάλ­πες, παντού!

Μέσα σε αυτές τις εκλο­γές από όλη την Ελλά­δα γεν­νιέ­ται ένα αισιό­δο­ξο μήνυ­μα: Είναι πολύ περισ­σό­τε­ροι, όσοι πλέ­ον με πιο καθα­ρό μυα­λό, βγά­ζουν ευρύ­τε­ρα συμπε­ρά­σμα­τα, κατα­νο­ούν ότι όσα ζήσα­με και ειδι­κά τα τελευ­ταία χρό­νια, δεν ήταν τυχαία. Βλέ­πουν πιο καθα­ρά, ότι τελι­κά όλα όσα πλή­γω­σαν το λαό μας, ενώ­νο­νται με το ίδιο νήμα. Είναι περισ­σό­τε­ροι αυτοί που αρχί­ζουν να πιστεύ­ουν στη δύνα­μή τους, που βλέ­πουν ότι για να βελ­τιω­θεί η ζωή μας, χρειά­ζε­ται κάτι περισ­σό­τε­ρο από το να ψάχνου­με απλά τον επό­με­νο λιγό­τε­ρο χει­ρό­τε­ρο, που θα απο­δει­χθεί τελι­κά περισ­σό­τε­ρο χει­ρό­τε­ρος από τον προηγούμενο.

Είναι δεκά­δες χιλιά­δες, ειδι­κά οι νέοι, που τους συνα­ντά­με παντού, που λένε ότι τα όνει­ρά τους δεν χωρά­νε σε μια πολι­τι­κή που το ταβά­νι της δεν είναι οι δυνα­τό­τη­τες της επο­χής μας, αλλά η “δημο­σιο­νο­μι­κή στα­θε­ρό­τη­τα”, οι στό­χοι για “ανα­βάθ­μι­ση επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας” και κυρί­ως τα πολ­λά κέρ­δη των λίγων!

Γι’ αυτό και απα­ντούν συνε­χώς “κανέ­νας” στην ερώ­τη­ση, ποιος είναι πιο “κατάλ­λη­λος” από τους δύο για να κυβερνήσει!

Είναι εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες όσοι, στο δίλημ­μα τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας, απα­ντά­νε πλέ­ον χωρίς αμφι­βο­λία, οι ζωές μας! Το απέ­δει­ξαν και οι τερά­στιες παλ­λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις μετά το έγκλη­μα στα Τέμπη. Το δεί­χνουν στα­θε­ρά και οι δικές τους μετρή­σεις. Ε, όλοι αυτοί τώρα, μπο­ρούν να κάνουν το βήμα!

Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνου­με τη δια­φο­ρά, να εκφρα­στεί όλος αυτός ο προ­βλη­μα­τι­σμός, η οργή, η αγα­νά­κτη­ση, τα ερω­τη­μα­τι­κά για το τι μπο­ρεί να γίνει, σε μια ξεκά­θα­ρη επι­λο­γή: Το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ!

Υπάρ­χει, όμως κι ένα άλλο πολύ θετι­κό μήνυ­μα: Είναι χιλιά­δες αυτοί που τώρα εκτι­μούν πιο πολύ την καθα­ρή θέση του ΚΚΕ για καμία στή­ρι­ξη, καμιά ανο­χή σε οποια­δή­πο­τε αντι­λαϊ­κή κυβέρνηση.

Ό,τι πρό­ση­μο κι αν έχει, όποιο σχή­μα ή συν­δυα­σμό κομ­μά­των που τελι­κά θα οδη­γή­σει το λαό στο ίδιο απο­τέ­λε­σμα, αφού, έχουν κοι­νή γραμ­μή πλεύ­σης και στρα­τη­γι­κής με τις προη­γού­με­νες κυβερνήσεις.

Είναι χιλιά­δες αυτοί που ανα­γνω­ρί­ζουν ότι η θέση του ΚΚΕ δεν είναι απλά η μόνη τίμια, αλλά η μόνη που είναι προς το συμ­φέ­ρον του λαού. Για­τί δική μας αφε­τη­ρία είναι αυτή.

Η συμ­με­το­χή ή ανο­χή του ΚΚΕ, άλλω­στε δεν ζητεί­ται ποτέ τυχαία. Γίνε­ται έχο­ντας στο στό­χα­στρο το λαό, ώστε μέσω του ΚΚΕ να τον δέσουν χει­ρο­πό­δα­ρα, να βάλουν στον πάγο τους εργα­τι­κούς αγώ­νες. Όσοι τα σκέ­φτο­νται αυτά, ας αλλά­ξουν πλευ­ρό! Εδώ υπάρ­χει ΚΚΕ! Υπάρ­χει ένας λαός πλέ­ον πολύ έμπει­ρος, που έφα­γε με το κου­τά­λι τις ψεύ­τι­κες ελπίδες.

Τώρα ήρθε η ώρα, το συμπέ­ρα­σμα ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο που δεν βρώ­μι­σε τα χέρια του μέσα σε μια αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, να μετα­τρα­πεί σε κοι­νή πορεία και ψήφο στο ΚΚΕ.

Είναι η στιγ­μή που η εκτί­μη­ση απέ­να­ντι στους κομ­μου­νι­στές, για­τί πρω­το­στά­τη­σαν σε κάθε χώρο δου­λειάς, γει­το­νιά, σχο­λείο, για κάθε μικρό και μεγά­λο πρό­βλη­μα, πρέ­πει να γίνει επι­λο­γή στή­ρι­ξης του ΚΚΕ.

Στις 21 Μάη τα χαμό­γε­λα που γέν­νη­σαν οι μεγά­λες στιγ­μές του λαού μας, με τους κομ­μου­νι­στές μπρο­στά, να γίνουν χιλιά­δες κόκ­κι­νες ψήφοι! Ειδι­κά η νέα γενιά, η νεο­λαία αυτού του τόπου μπο­ρεί να κάνει τη διαφορά!

Αυτά τα 4 χρό­νια τα νέα παι­διά της χώρας μας απέ­δει­ξαν ότι δεν βολεύ­ο­νται με λιγό­τε­ρο ουρα­νό! Το απέ­δει­ξαν, όταν σαν μαθη­τές, βγή­καν στους δρό­μους κατά χιλιά­δες για να ζητή­σουν ασφα­λή σχο­λεία, προ­σλή­ψεις σε καθη­γη­τές, σχο­λείο που μορ­φώ­νει, όχι που εξο­ντώ­νει, όταν συγκρού­στη­καν με τις ομά­δες κατα­στο­λής, πρώ­τα από όλα εδώ στο ΑΠΘ. Όταν δεν συμ­βι­βά­στη­καν με το πανε­πι­στή­μιο-επι­χεί­ρη­ση που τους έχουν ετοι­μά­σει, ζητώ­ντας ολο­κλη­ρω­μέ­νη μόρ­φω­ση. Όταν πριν λίγους μήνες κατέ­κλει­σαν τους δρό­μους όλης της χώρας, για να μην ξεχα­στεί το έγκλη­μα στα Τέμπη.

Για­τί είναι πολ­λοί οι νέοι που ξέρουν ότι και αυτό το έγκλη­μα είχε την ίδια ιστο­ρία, την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας.

Το απέ­δει­ξαν ξανά και τώρα, πριν λίγες μέρες στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές, που ξανά για δεύ­τε­ρη χρο­νιά η Παν­σπου­δα­στι­κή, ανα­δεί­χτη­κε 1η δύνα­μη! Με πρω­τιές σε εκα­το­ντά­δες σχο­λές, με νέα μεγά­λη άνο­δο σε ψήφους και ποσο­στά! Με τους φοι­τη­τές να στέλ­νουν το μήνυ­μα ότι αυτό το ποτά­μι δεν γυρ­νά­ει πίσω!

Και ναι το ποτά­μι της οργής, της ελπί­δας, του αγώ­να δεν πρέ­πει και δεν μπο­ρεί να γυρί­σει πίσω. Να μετα­τρα­πεί σε ορμη­τι­κή ψήφο στο ΚΚΕ! Να γίνει ορμη­τι­κό ποτά­μι και χεί­μαρ­ρος που θα πνί­ξει τα σχέ­διά τους να φορ­τώ­σουν ξανά τα δικά τους κέρ­δη πάνω στις πλά­τες του λαού.

Για­τί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμ­μα που απευ­θύ­νε­ται στις νέες και τους νέους και τους λέει: Ναι! Μπο­ρού­με να ζήσου­με καλύ­τε­ρα! Υπάρ­χουν σήμε­ρα όλες οι δυνα­τό­τη­τες! Είναι στο δικό μας χέρι να τα καταφέρουμε!

Για­τί το ΚΚΕ είναι το μόνο, που μπο­ρεί να κοι­τά ειλι­κρι­νά το λαό στα μάτια. Είναι το μόνο που ο λαός ξέρει ότι δεν θα τον προ­δώ­σει. Είναι η μόνη επι­λο­γή που ξέρει ότι ψηφί­ζεις ΚΚΕ, μένει ΚΚΕ. Για­τί το ΚΚΕ απέ­δει­ξε με πρά­ξεις και όχι με λόγια ότι στις στιγ­μές που το χρειά­στη­κε ο λαός ήταν εκεί. Για­τί πιστεύ­ει έμπρα­κτα ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Το ΚΚΕ ξεσκέ­πα­σε από την πρώ­τη στιγ­μή, την προ­σπά­θεια εκβια­σμού του λαού με τα διλήμ­μα­τα της “στα­θε­ρό­τη­τας”. Είπα­με αμέ­σως στο λαό την αλή­θεια: Η δική τους στα­θε­ρό­τη­τα, προ­ϋ­πο­θέ­τει τη συνε­χή αστά­θεια στις ζωές μας. Για­τί η “στα­θε­ρή” ανά­πτυ­ξη, απαι­τεί και στα­θε­ρό τσε­κού­ρω­μα εργα­τι­κών και λαϊ­κών δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό και οι εργα­ζό­με­νοι, ενώ ακούν για ανά­πτυ­ξη, βλέ­πουν να δου­λεύ­ουν πιο πολύ και να πλη­ρώ­νο­νται για λιγό­τε­ρες ώρες. Για­τί η “στα­θε­ρή” άνο­δος σε κέρ­δη, απαι­τεί στα­θε­ρή καθή­λω­ση των μισθών. Έτσι χτί­ζο­νται, άλλω­στε τα κέρδη.

Έχει τον τρό­πο, άλλω­στε, αυτό το σύστη­μα να κατα­βρο­χθί­ζει ακό­μη και τις πενι­χρές αυξή­σεις που δίνει. Γι’ αυτό και ο μέσος μισθός είναι μειω­μέ­νος κατά 25% από το 2011!

Για να μην συζη­τή­σου­με για το του­ρι­στι­κό “θαύ­μα” και τους μισθούς των νέων παι­διών που ετοι­μά­ζο­νται στην περιο­χή σας, να πάνε σε επι­χει­ρή­σεις κάτερ­γα, στη Χαλ­κι­δι­κή και αλλού.

Για­τί το “στα­θε­ρό” περι­βάλ­λον για επεν­δύ­σεις, απαι­τεί στα­θε­ρό τσά­κι­σμα της οργά­νω­σης των εργα­ζο­μέ­νων, της απερ­γί­ας, περιο­ρι­σμό στη δρά­ση των συνδικάτων.

Για­τί οι “στα­θε­ρές προ­ο­πτι­κές” για νέα πεδία κερ­δο­φο­ρί­ας, προ­ϋ­πο­θέ­τουν να μετα­τρέ­πο­νται στα­θε­ρά η Υγεία, η Παι­δεία, αλλά και το νερό, η ενέρ­γεια και τόσα άλλα σε πανά­κρι­βα εμπορεύματα.

Έτσι έγι­νε και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη με την ΕΥΑΘ, με κοι­νή υπο­γρα­φή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ. Πήραν την απά­ντη­σή τους όμως, από χιλιά­δες λαού σε μια συγκλο­νι­στι­κή συναυ­λία — διαδήλωση.

Για­τί η “στα­θε­ρό­τη­τα” στην περιο­χή μας συνο­λι­κά και στο Αιγαίο ειδι­κά, απαι­τεί επώ­δυ­νες συμ­φω­νί­ες και τη στα­θε­ρή εμπλο­κή σε νέους κιν­δύ­νους για το λαό μας.

Και μιας και μιλά­με για το Αιγαίο, το απο­τέ­λε­σμα των εκλο­γών στην Τουρ­κία δεν οδη­γεί σε αλλα­γή στρα­τη­γι­κής κατεύ­θυν­σης και πολιτικής.

Για­τί τα προ­γράμ­μα­τα των δύο “μονο­μά­χων” Ερντο­γάν και της συμ­μα­χί­ας με επι­κε­φα­λής τον Κιλιν­τσά­ρο­γλου, είναι στην υπη­ρε­σία του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, των τουρ­κι­κών μονο­πω­λί­ων κατά της εργα­τι­κής τάξης και των λαϊ­κών στρω­μά­των που αντι­με­τω­πί­ζουν πολ­λά και οξυ­μέ­να προβλήματα.

Μην έχει κανείς καμιά αμφι­βο­λία. Η νέα προ­ε­δρία μετά τις 28 Μαΐ­ου θα συνε­χί­σει την πορεία μέσα στο ΝΑΤΟ και θα επι­χει­ρεί να ισορ­ρο­πεί ανά­με­σα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, θα εκπλη­ρώ­νει το δικό της ρόλο στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς ανταγωνισμούς.

Βασι­κό στοι­χείο της εξω­τε­ρι­κής πολι­τι­κής θα παρα­μεί­νει ο στό­χος της γεω­πο­λι­τι­κής ανα­βάθ­μι­σης και η προ­ώ­θη­ση των συμ­φε­ρό­ντων της τουρ­κι­κής αστι­κής τάξης σε αντα­γω­νι­σμό με την ελλη­νι­κή, στο γνω­στό δρό­μο της αμφι­σβή­τη­σης της κυριαρ­χί­ας και των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των των ελλη­νι­κών νησιών.

Κι όλα αυτά με κατεύ­θυν­ση εφ’ όλης της ύλης δια­πραγ­μα­τεύ­σεις για τη συνεκ­με­τάλ­λευ­ση του Αιγαί­ου, με την παρέμ­βα­ση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Γι’ αυτό και ο λαός μας πρέ­πει να επαγρυπνεί.

Σε αυτούς τους κιν­δύ­νους, που φου­ντώ­νουν και για τα Βαλ­κά­νια που ακό­μη βρά­ζουν, συνέ­βα­λε και η ΝΑΤΟϊ­κή συμ­φω­νία των Πρε­σπών, του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και έχει μετα­τρα­πεί όλη η πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες, σε ένα στα­θε­ρό ορμη­τή­ριο από άκρη σε άκρη για τα Αμε­ρι­κα­νο-ΝΑΤΟϊ­κά στρα­τεύ­μα­τα. Από το λιμά­νι μέχρι το αερο­δρό­μιο και όλα τα στρα­τό­πε­δα της πόλης.

Έχουν υπο­λο­γί­σει, όμως, χωρίς τον “ξενο­δό­χο”. Ξέρει καλά ο λαός της Θεσ­σα­λο­νί­κης να τους στέλ­νει είτε στη λαχα­να­γο­ρά είτε και στη θάλασ­σα αν χρεια­στεί, όπως παλι­κα­ρί­σια έκα­νε και πέρυ­σι στο λιμάνι!

Ε, λοι­πόν ο λαός μας έχει φέτος μια μεγά­λη ευκαι­ρία! Να ταρα­κου­νή­σει όλα όσα τους κάνουν να νιώ­θουν στα­θε­ρούς. Να πιά­σει αυτούς άγχος και κρύ­ος ιδρώ­τας το βρά­δυ των εκλογών!

Με πολύ ψηλά ποσο­στά του ΚΚΕ, με πολ­λούς νέους αγω­νι­στές, κομ­μου­νι­στές βου­λευ­τές με τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ. Να εκτε­θούν περισ­σό­τε­ρο, να “κάψουν” τα χαρ­τιά που έχουν στο μανί­κι τους. Να έχου­με πολύ πιο ισχυ­ρό το ΚΚΕ, μαζί με το λαό για να τους αντι­με­τω­πί­σει. Να μην μπο­ρούν να περά­σουν εύκο­λα τα επό­με­να αντι­λαϊ­κά μέτρα που σχε­διά­ζουν. Να δυνα­μώ­σει ο οργα­νω­μέ­νος αγώ­νας πανελ­λα­δι­κά, παντού, για τη διεκ­δί­κη­ση όλων όσων αξί­ζουν στο λαό μας στον 21ο αιώ­να. Να δυνα­μώ­σει η σύγκρου­ση με το σύνο­λο της πολι­τι­κής, της στρα­τη­γι­κής αυτού του συστή­μα­τος, που θέλει το λαό στη γωνία. Έτσι μπο­ρού­με να ελπί­ζου­με σε πραγ­μα­τι­κά καλύ­τε­ρες μέρες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν θα μεί­νει απλά στην κάλ­πη. Θα κατα­τε­θεί άμε­σα στους αγώ­νες. Θα δυνα­μώ­σει τον ίδιο το λαό! Θα δυνα­μώ­σει άμε­σα, χωρίς χρό­νο ανα­μο­νής τον αγώ­να του, την δυνα­μι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην επό­με­νη κυβέρνηση.

Μέσα από όλη την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο άλλω­στε, έχει πλέ­ον απο­δει­χθεί, από τα ίδια τα χεί­λη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ότι και η επό­με­νη κυβέρ­νη­ση δεν πρό­κει­ται να αλλά­ξει τις αντι­λαϊ­κές ράγες.

Δεν είναι μόνο οι δηλώ­σεις των στε­λε­χών τους: Από τις κυρί­ες Τσα­πα­νί­δου και Μπα­κο­γιάν­νη που λένε ότι στα σημα­ντι­κά δεν έχουν δια­φο­ρές, μέχρι τον κ. Απο­στο­λά­κη που δεν απέ­κλει­σε έναν μεγά­λο συνα­σπι­σμό. Ή τους πιο πεπει­ρα­μέ­νους σε κυβερ­νή­σεις συνερ­γα­σί­ας κ. Βενι­ζέ­λο και κ. Χρι­στο­δου­λά­κη που μιλούν για την “εντυ­πω­σια­κή” σύγκλι­ση των προ­γραμ­μά­των των τριών κομ­μά­των και για μια “εφι­κτή” μετα­ξύ τους συνεργασία.

Είναι πιο πολύ από όλα το αντι­λαϊ­κό πρό­γραμ­μα, στο οποίο βάζουν όλοι ανε­ξαι­ρέ­τως την υπο­γρα­φή τους. Και δεν κρύ­βουν ότι αυτό θα εφαρ­μό­σουν την επό­με­νη μέρα, όσο κι αν προ­σπα­θούν να θολώ­σουν τα νερά με προ­τά­σεις που προ­σπα­θούν να παρου­σιά­σουν ελκυ­στι­κές για το λαό και τους εργαζόμενους.

Εκτός, κι αν μπο­ρεί να θεω­ρή­σει ελπι­δο­φό­ρα κάποιος εργα­ζό­με­νος, την προ­ο­πτι­κή να περι­μέ­νει μέχρι το 2027, ώστε ο μισθός μετά από πολ­λά “αν” να φτά­σει, ίσως, στα επί­πε­δα του 2011, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης!

Ή να πιστέ­ψει κανείς ότι έχει προ­ο­πτι­κή για τη λαϊ­κή οικο­γέ­νεια η πρό­τα­ση, να εξα­σφα­λι­στούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των funds με “εύλο­γα κέρ­δη”, μέσα από τον πέλε­κυ των “εύλο­γων δαπα­νών δια­βί­ω­σης”; Τίπο­τα από αυτά δεν είναι υπο­σχό­με­να για το λαό.

Το πρό­γραμ­μα της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης περι­λαμ­βά­νει πάνω από 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανά­καμ­ψης της ΕΕ, το υπερ­μνη­μό­νιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κατα­λα­βαί­νε­τε, λοι­πόν, τι έρχε­ται… Γι’ αυτό και χρειά­ζε­ται ισχυ­ρό ΚΚΕ για να την αντιμετωπίσει.

Πόσο μάλ­λον που πλη­θαί­νουν οι ενδεί­ξεις, ότι θα υπάρ­ξει επι­βρά­δυν­ση της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας, με τα κανό­νια σε τρά­πε­ζες να σκά­νε δια­δο­χι­κά. Ότι οι ίδιοι λένε ότι πρέ­πει να προ­χω­ρή­σουν σε μια πιο περιο­ρι­στι­κή πολι­τι­κή για να αντι­με­τω­πί­σουν μια νέα καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση, που βρί­σκε­ται προ των πυλών διε­θνώς. Και ο λαός μας έχει βιώ­σει με πικρό τρό­πο τι τον περι­μέ­νει, όταν ακού­γο­νται όλα αυτά.

Θα την πλη­ρώ­σουν ξανά, αυτοί που πλη­ρώ­νουν και την ανά­πτυ­ξή τους. Δεν είναι η πρώ­τη φορά, άλλω­στε που μια νέα κρί­ση ετοι­μά­ζε­ται να δια­δε­χθεί την καπι­τα­λι­στι­κή ανάπτυξη.

Τα μεγά­λα παχιά λόγια περί ανά­πτυ­ξης, όλη τη δεκα­ε­τία του 2000, τα πλή­ρω­σε ο λαός, με την αντι­λαϊ­κή λαί­λα­πα των μνη­μο­νί­ων και των υπό­λοι­πων μέτρων από το 2010 και μετά. Αλλά και η ανά­πτυ­ξη, που είχαν ανα­γά­γει σαν γη της επαγ­γε­λί­ας για το λαό την προη­γού­με­νη πεντα­ε­τία, απο­δεί­χθη­κε κόλα­ση για το λαό.

Ένα του δίνει από τη μία τσέ­πη, δυο του κλέ­βει από την άλλη, μέσα από τον πλη­θω­ρι­σμό, την ακρί­βεια στα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, την φοροαφαίμαξη.

Όμως άλλες αντο­χές δεν υπάρ­χουν. Ως εδώ! Δεν πάει άλλο να ματώ­νει ο λαός με κάθε τρό­πο, ώστε μια χού­φτα ανθρώ­πων να κερδίζει.

Δεν αντέ­χει άλλο, ο λαός να βλέ­πει μπρο­στά στα μάτια του να παί­ζε­ται το ίδιο έργο, με ίδιας κοπής πρω­τα­γω­νι­στές ανά τετραετία.

Τώρα δυνα­τό ΚΚΕ! Για να μπο­ρέ­σου­με να δώσου­με τις μάχες μας από καλύ­τε­ρες θέσεις! Να τους εμπο­δί­σου­με, να απο­σπά­σου­με νίκες, να ανοί­ξου­με επι­τέ­λους τον δρό­μο για τις ριζι­κές αλλα­γές που όλοι λαχταρούμε.

Για­τί τώρα ξέρου­με καλύ­τε­ρα από ποτέ ότι μόνο ο λαός σώζει το λαό, όταν μπαί­νει στο δρό­μο της σύγκρου­σης και της ανα­τρο­πής. Το αποδείξαμε!

Στην παν­δη­μία και στους μεγά­λους αγώ­νες για να σωθούν ανθρώ­πι­νες ζωές, για να στη­ρι­χτούν τα νοσο­κο­μεία και το προ­σω­πι­κό τους. Στις πυρ­κα­γιές, στις πλημ­μύ­ρες, στους σει­σμούς. Στους μεγά­λους εργα­τι­κούς αγώ­νες όπως στην COSCO, στην e‑food, στους ηρω­ι­κούς εργά­τες της Μαλα­μα­τί­νας, που δεν λύγι­σαν με τη στή­ρι­ξη όλου του λαού και τόσους άλλους.

Τώρα αυτό το σύν­θη­μα απο­κτά ένα νέο περιε­χό­με­νο. Ο λαός να στη­ρί­ξει μαζι­κά το κόμ­μα του, το ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι,

Δεν μπο­ρεί να κρυ­φτεί ότι παντού ο λαός μας συνα­ντά συνε­χώς την ίδια αντί­φα­ση. Να υπάρ­χουν εκα­τομ­μύ­ρια εργα­ζο­μέ­νων που με τη δου­λειά τους, με τις γνώ­σεις τους, με τις ικα­νό­τη­τές τους, παρά­γουν όλο τον πλού­το αυτής της χώρας. Να υπάρ­χουν εργα­ζό­με­νοι ικα­νοί να παρά­ξουν, να δημιουρ­γή­σουν, με υψη­λή εξει­δί­κευ­ση και ικα­νό­τη­τα, που δεν αξιο­ποιού­νται στον κλά­δο τους.

Μια νέα γενιά που έρχε­ται με ορμή, που παλεύ­ει για τη μόρ­φω­σή της, με όρε­ξη να δημιουρ­γή­σει και να μεγα­λουρ­γή­σει, να αξιο­ποι­ή­σει τις νέες τεχνο­λο­γί­ες και όσα έχει παρά­ξει η ανθρω­πό­τη­τα. Και από την άλλη μεριά, να βρί­σκε­ται μια χού­φτα ανθρώ­πων μαζί με τις κυβερ­νή­σεις τους, που όλη αυτή τη δύνα­μη, πασχί­ζουν να την περιο­ρί­σουν, να την φρε­νά­ρουν, να την υπο­τά­ξουν μέσα στα πλαί­σια του κέρ­δους τους, που βλέ­πουν τους εργα­ζό­με­νους και τις εργα­ζό­με­νες μόνο ως τα απα­ραί­τη­τα εξαρ­τή­μα­τα και εργα­λεία για να πετύ­χουν την πολυ­πό­θη­τη καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη, που βλέ­πουν τα δικαιώ­μα­τα του λαού μας ως εμπό­διο για τα κέρ­δη τους.

Από τη μια είναι μια χού­φτα ανθρώ­πων και οι εκπρό­σω­ποι τους που μιλούν μια ξύλι­νη, ακα­τα­λα­βί­στι­κη γλώσ­σα, για “δημο­σιο­νο­μι­κούς κανό­νες”, για “αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα”, για “επι­λέ­ξι­μες ή μη δαπά­νες”, για “δημο­σιο­νο­μι­κά περιθώρια”…

Και από την άλλη είμα­στε όλοι εμείς που μιλά­με για μια καλύ­τε­ρη ζωή, για στα­θε­ρή δου­λειά, για πεν­θή­με­ρο, 7ωρο, 35ωρο, για σχο­λεία σύγ­χρο­να, για ελεύ­θε­ρους χώρους και χώρους πρα­σί­νου για εμάς και τα παι­διά μας, για πόλεις φιλό­ξε­νες για το λαό με εξα­σφα­λι­σμέ­νο σπί­τι για κάθε οικο­γέ­νεια, χωρίς πανά­κρι­βα ενοί­κια, που μιλά­με για όλα αυτά που ονει­ρευό­μα­στε, που μπο­ρού­με να κατα­κτή­σου­με, που αξί­ζου­με και δικαιούμαστε.

Να υπάρ­χουν αυτοί που κλί­νουν σε όλες τις πτώ­σεις την “πρά­σι­νη ανά­πτυ­ξη” και από την άλλη ένας λαός, όπως της Θεσ­σα­λο­νί­κης, που πνί­γε­ται στην ατμο­σφαι­ρι­κή ρύπαν­ση, στη δυσο­σμία αντί­στοι­χα στον Εύοσμο.

Μόνοι τους αυτοί από τη μία, με τα κέρ­δη και τις ζημιές τους, με τους χαρ­το­για­κά­δες τους και τους πολι­τι­κούς εκπρο­σώ­πους τους βου­τηγ­μέ­νους στη δια­φθο­ρά και στα σκάν­δα­λα, να πριο­νί­ζουν ο ένας την καρέ­κλα του άλλου και να αλληλοπαρακολουθούνται.

Και όλοι μας, εμείς, από την άλλη, που δίνου­με τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να της αξιο­πρέ­πειας και της επι­βί­ω­σης, που παλεύ­ου­με κάθε μέρα για να στα­θεί όρθια η οικο­γέ­νειά μας, που δεν έχου­με τίπο­τα άλλο από το μυα­λό και από τα χέρια μας, που έχου­με, όμως, ο ένας τον άλλο και όλη τη δύνα­μη του κόσμου για να αλλά­ξει αυτή η κοι­νω­νία. Μόνοι τους και όλοι μας! Και οι πολ­λοί θα νική­σου­με. Με δυνα­τό, ισχυ­ρό ΚΚΕ!

Για­τί η πατρί­δα μας μπο­ρεί να έχει καλύ­τε­ρο μέλ­λον! Ο λαός μας με τον αγώ­να του, με το ΚΚΕ μαζί ‚μπο­ρεί να το κάνει πρά­ξη. Για­τί σήμε­ρα υπάρ­χουν όλες εκεί­νες οι δυνα­τό­τη­τες, που στα χέρια μιας άλλης εξου­σί­ας μπο­ρούν να αξιο­ποι­η­θούν για να:

- Εξα­σφα­λί­ζε­ται μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά με αξιο­πρε­πείς συν­θή­κες εργα­σί­ας, με μισθό που θα καλύ­πτει τις σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές ανάγκες.

- Μια εξου­σία στην οποία δημιουρ­γού­νται φθη­νές, σύγ­χρο­νες, λαϊ­κές κατοι­κί­ες για όλους, χωρίς τα κορά­κια των funds πάνω από το κεφά­λι μας και τον κίν­δυ­νο να ξεσπι­τω­θεί ο λαός.

- Παρέ­χο­νται σύγ­χρο­νες, φθη­νές, ασφα­λείς μαζι­κές μετα­φο­ρές για όλο το λαό με σύγ­χρο­νο συγκοι­νω­νια­κό δίκτυο στα μεγά­λα αστι­κά κέντρα και όχι να κιν­δυ­νεύ­ει ο λαός ακό­μα και σε πόλεις όπως η Θεσ­σα­λο­νί­κη. Που το δικαί­ω­μα στη μετα­κί­νη­ση έχει γίνει πλέ­ον κρύο ανέκ­δο­το ανά­με­σα στο Μετρό που δεν ξέρεις πότε θα λει­τουρ­γή­σει και στα λεω­φο­ρεία του ΟΑΣΘ που για να τα βγά­λουν πέρα και ξεζου­μί­ζουν το προ­σω­πι­κά και κυκλο­φο­ρούν με επι­κίν­δυ­να για το λαό οχήματα.

- Μια εξου­σία, στην οποία κατο­χυ­ρώ­νε­ται το καθο­λι­κό δικαί­ω­μα σε δημό­σια και δωρε­άν παι­δεία, προ­σχο­λι­κή αγω­γή. Για στή­ρι­ξη ειδι­κά των νέων γονιών και ζευ­γα­ριών που ζουν διαρ­κώς μέσα στην ανα­σφά­λεια και οδη­γεί­ται σε απο­ψί­λω­ση ακό­μη και ο πλη­θυ­σμός της χώρας.

- Αντί­στοι­χα, να εξα­σφα­λί­ζε­ται το δικαί­ω­μα σε δωρε­άν υγεία, με ανα­βάθ­μι­ση των υπαρ­χου­σών υπο­δο­μών, των νοσο­κο­μεί­ων, με ένα ολο­κλη­ρω­μέ­νο σύστη­μα πρω­το­βάθ­μιας υγεί­ας. Που δεν θα εξαρ­τά­ται από τα κέφια των “χορη­γών” και των “ευερ­γε­τών”, όπως έγι­νε εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη που παγώ­νει η κατα­σκευή του παι­δια­τρι­κού νοσο­κο­μεί­ου, που τόσο χρειά­ζε­ται η πόλη για­τί απο­σύρ­θη­κε ο χορηγός!

- Δημιουρ­γώ­ντας πόλεις σύγ­χρο­νες, ανθρώ­πι­νες, γεμά­τες πρά­σι­νο και ανοι­χτούς χώρους ανα­ψυ­χής και άθλη­σης. Όχι πόλεις-κλου­βιά, όπως είναι σε πολ­λές συνοι­κί­ες η πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης, η οποία βρί­σκε­ται στις τελευ­ταί­ες θέσεις πανευ­ρω­παϊ­κά στο εμβα­δόν πρα­σί­νου ανά κάτοι­κο. Μόλις 2,7 τ.μ. πρα­σί­νου ανά κάτοι­κο! Αλλά ακό­μα και οι μονα­δι­κοί χώροι που υπάρ­χουν, να μην συντη­ρού­νται, να μην φρο­ντί­ζο­νται, να μην εξα­σφα­λί­ζε­ται το απα­ραί­τη­το προ­σω­πι­κό, όπως η νέα παρα­λία που είμα­στε σήμερα.

- Μια λαϊ­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση όπου εξα­σφα­λί­ζε­ται στην πρά­ξη η ισο­τι­μία ανά­με­σα στα δύο φύλα, οι δομές και οι μηχα­νι­σμοί εκεί­νοι που θα προ­στα­τεύ­ουν τα θύμα­τα της ενδο­οι­κο­γε­νεια­κής βίας και ειδι­κά τα παι­διά, που θα δια­μορ­φώ­νε­ται κυρί­ως το κοι­νω­νι­κό πλαί­σιο που είναι ανα­γκαίο, ώστε να μπει ένα τέρ­μα σε όλες εκεί­νες τις αιτί­ες που δημιουρ­γούν έναν ατέρ­μο­νο φαύ­λο κύκλο περι­στα­τι­κών σήψης και δυσωδίας.

Για­τί το ΚΚΕ δεν αντι­με­τω­πί­ζει αυτό το ζήτη­μα ούτε ευκαι­ρια­κά, ούτε προ­ε­κλο­γι­κά. Ξέρει ότι η γυναι­κεία ανι­σο­τι­μία, έχει πολύ μεγά­λη από­στα­ση από αυτό που φαντά­ζο­νται κάποιοι, από το αν δηλα­δή είναι περισ­σό­τε­ρες ή λιγό­τε­ρες οι γυναί­κες CEO και οι ηγέ­τι­δες των G7, όπως λέει το προ­ε­κλο­γι­κό σποτ του ΜΕΡΑ25.

Γι’ αυτά και άλλα πολ­λά παλεύ­ει το ΚΚΕ. Αυτά είναι η πολι­τι­κή του πρό­τα­ση, το πρό­γραμ­μα του για την εξου­σία του ίδιου του λαού.

Το ΚΚΕ έχει τη μονα­δι­κή πραγ­μα­τι­κή, φιλο­λαϊ­κή πρό­τα­ση εξου­σί­ας-δια­κυ­βέρ­νη­σης. Τη μονα­δι­κή πρό­τα­ση που είναι και ρεα­λι­στι­κή και εφαρ­μό­σι­μη. Για­τί δεν εξαρ­τά­ται ούτε από μεσο­πρό­θε­σμα σύμ­φω­να, ούτε από προ­α­παι­τού­με­να της ΕΕ.

Το πρό­γραμ­μα του ΚΚΕ εξαρ­τά­ται μόνο από τη δύνα­μη και τη θέλη­ση του λαού. Και αυτή είναι πανί­σχυ­ρη. Μπο­ρεί να πετύ­χει ό,τι χρειά­ζε­ται και δικαιού­ται. Για­τί ο λαός μας, η εργα­τι­κή τάξη, οι εργα­ζό­με­νοι κινούν αυτή την κοινωνία.

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Απέ­να­ντι στα κόμ­μα­τα που μας έφε­ραν ως εδώ, δεν αρκεί ούτε η τυφλή αγα­νά­κτη­ση, ούτε όμως οι ανώ­δυ­νες επι­λο­γές για τα λεγό­με­να “μικρά κόμματα”.

Άλλω­στε κι από αυτά υπάρ­χει μπό­λι­κη πεί­ρα. Χιλιο­παιγ­μέ­νο το έργο. Βγά­ζουν στην πιά­τσα “μικρά” κόμ­μα­τα για όλα τα γού­στα, για να αρπά­ξουν και πάλι ειδι­κά την ψήφο των νέων, με πλά­γιο τρό­πο και να οδη­γη­θεί ξανά στα “μεγά­λα”. Κόμ­μα­τα που φτιά­χνο­νται και δια­λύ­ο­νται σε μια νύχτα αφού έχουν παί­ξει το ρόλο τους. Πρό­σω­πα “διάτ­το­ντες αστέ­ρες”, μέχρι πρό­σω­πα καρι­κα­τού­ρες και ξανα­ζε­στα­μέ­να φαγητά.

Όλοι με στό­χο η ψήφος του λαού πρώ­τα να μοι­ρα­στεί από εδώ και από εκεί σε ακίν­δυ­να μονο­πά­τια και μετά να την αρπά­ξουν, να δια­λυ­θούν και να δια­χυ­θούν αυτά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ακό­μη και το πιο πρό­σφα­το, το ΜΕΡΑ 25, έχει μεί­νει μόνο με 6 βου­λευ­τές, αφού πρώ­τα οι υπό­λοι­ποι, ή ανε­ξαρ­τη­το­ποι­ή­θη­καν ή κατέ­λη­ξαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και το μόρ­φω­μα της Ελλη­νι­κής Λύσης μήπως δεν είναι ένα αντι­δρα­στι­κό συνον­θύ­λευ­μα, προ­σω­ρι­νά απο­γοη­τευ­μέ­νων Νεο­δη­μο­κρα­τών, που είναι έτοι­μοι να κατα­θέ­σουν την ψήφο τους σε ένα πιο “δεξιό” κυβερ­νη­τι­κό σχήμα;

Άλλω­στε ο ίδιος ο Βελό­που­λος ξέρει από αυτά. Μια χαρά και είχε δώσει την ψήφο του στη συγκυ­βέρ­νη­ση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και στη συνέ­χεια στή­ρι­ζε ως μέλος της ΝΔ τη δια­κυ­βέρ­νη­ση της το 2012–15.

Ένα ανα­χρο­νι­στι­κό μόρ­φω­μα, που τώρα βγά­ζει στην επι­φά­νεια όλες τις αντι­δρα­στι­κές του θέσεις, μπας και κερ­δί­σει λίγες ναζι­στι­κές ψήφους παραπάνω.

Να τους στεί­λει κι αυτούς ο λαός στον αγύριστο.

Η Θεσ­σα­λο­νί­κη ειδι­κά, ξέρει καλά και τον εγκλη­μα­τι­κό ρόλο των φασι­στών, των ορφα­νών της Χρυ­σής Αυγής. Ο λαός και η νεο­λαία μας τους τσά­κι­σε και τους έστει­λε στον κάλα­θο των αχρήστων.

Ειδι­κά εδώ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, είμα­στε περή­φα­νοι, για­τί το ΚΚΕ όταν κάποιοι σιω­πού­σαν, όταν κάποιοι κρα­τού­σαν “ίσες απο­στά­σεις” και ανα­πα­ρή­γα­γαν τη θεω­ρία “των 2 άκρων”, όταν κάποιοι χει­ρο­κρο­τού­σαν τους Ναζί του Αζόφ, όταν κάποιοι δεν τολ­μού­σαν να τα βάλουν με το φασι­στι­κό τέρας που περι­κύ­κλω­σε τα ΕΠΑΛ στη Σταυ­ρού­πο­λη και στον Εύο­σμο, το ΚΚΕ ήταν εκεί! Η ΚΝΕ ήταν εκεί!

Τους αντι­με­τώ­πι­σε στα σχο­λεία και στις γει­το­νιές και τους τσά­κι­σε μαζί με το λαό. Τους έκα­νε να τρέ­χουν σαν τους λαγούς και τους έστει­λε στα λαγού­μια τους! Δεν έχει ανά­γκη ο λαός μας από ΝΑΖΙά­ρι­κα γατά­κια του συστή­μα­τος που τρέ­φουν το ρατσι­σμό, τη μισαλ­λο­δο­ξία, το μίσος για την οργα­νω­μέ­νη πάλη κατά παραγ­γε­λία, που στη­ρί­ζο­νται ανοι­χτά και απευ­θεί­ας από κάποιους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες για να οδη­γή­σουν σε ανώ­δυ­να μονο­πά­τια για το σύστη­μα και επι­κίν­δυ­να για το λαό.

Ο λαός μας πρέ­πει να μιλή­σει ξανά για να στεί­λει μια και καλή τους ναζί και τους κρυ­πτο­να­ζί ακρο­δε­ξιούς, που σε αυτές τις εκλο­γές βγή­καν στην πιά­τσα, να τους στεί­λει όλους στο σπί­τι τους! Απο­δεί­χθη­κε, άλλω­στε ξανά και ξανά, ότι αυτό το κρά­τος ούτε θέλει ούτε μπο­ρεί να τα βάλει μαζί τους.

Φίλες και φίλοι,

συντρό­φισ­σες και σύντροφοι,

Απευ­θυ­νό­μα­στε με ανοι­χτή καρ­διά προς όλους όσοι, σκέ­φτο­νται αυτές τις τελευ­ταί­ες μέρες να ψηφί­σουν ΚΚΕ, αλλά ακό­μα αμφιβάλλουν.

Προς όλους όσους λένε ότι το ΚΚΕ είναι μέσα στις επι­λο­γές τους, αλλά ακό­μα δεν έχουν καταλήξει.

Προς όλους αυτούς που οδεύ­ουν προς την κάλ­πη οργι­σμέ­νοι για το έγκλη­μα στα Τέμπη με αθώα θύμα­τα νέα παι­διά που θρη­νή­σα­με εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Σκε­φτεί­τε! Αυτόν το μεγα­λειώ­δη αγώ­να για να μη ξεχα­στεί αυτό το έγκλη­μα και να μην υπάρ­ξει νέο, ποιος μπο­ρεί να τον συνε­χί­σει και να τον φτά­σει ως το τέλος;

Μόνο το ΚΚΕ. Ναι, μόνο το ΚΚΕ στο ερώ­τη­μα «τα κέρ­δη τους ή οι ζωές μας», απα­ντά­ει στα­θε­ρά: Οι ζωές μας! Και το απα­ντά­ει με τον καθη­με­ρι­νό αγώ­να μέσα στους χώρους δου­λειάς, στις γει­το­νιές, στα σχο­λεία και τις σχο­λές… Και δεν κάνει βήμα πίσω…

Ναι, μόνο το ΚΚΕ μπαί­νει μπρο­στά για να δικαιω­θεί αυτός ο μεγα­λειώ­δης αγώ­νας του λαού μας για να μην υπάρ­ξουν νέα Τέμπη…

Στις εκλο­γές της 21ης Μαϊ­ου η μόνη ψήφος που απο­τε­λεί τη φυσι­κή συνέ­χεια των μεγά­λων αγώ­νων του λαού μας όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια αλλά και των τερά­στιων λαϊ­κών, νεα­νι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων για το έγκλη­μα στα Τέμπη, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.

Ναι, η ψήφος στο ΚΚΕ δυνα­μώ­νει άμε­σα τη φωνή του λαού και μέσα στη βου­λή, Θα μεί­νει εκεί και θα επι­στρέ­ψει, θα γίνει δύνα­μη στους αγώ­νες που θα δώσουμε.

Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ασυμ­βί­βα­στη με την υπο­τα­γή και τον αντι­λαϊ­κό μονό­δρο­μο που καλ­λιερ­γεί αυτό το σύστη­μα, τιμω­ρί­ας απέ­να­ντι σε όσους μας έφε­ραν ως εδώ και μας ετοι­μά­ζουν αντί­στοι­χη συνέ­χεια, απο­κά­λυ­ψης της αλή­θειας για κάθε τι που συμ­βαί­νει εις βάρος του λαού μας. Είναι ψήφος ειλι­κρί­νειας και εμπι­στο­σύ­νης στη δύνα­μη που κρα­τά­ει στα χέρια του ο λαός και η νεολαία…

Είναι ψήφος ανυ­πα­κο­ής απέ­να­ντι σε όσους μας καλούν να δεί­ξου­με “σύνε­ση” και “αυτο­συ­γκρά­τη­ση”…

Περισ­σό­τε­ρο απ’ όλα, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ελπί­δας και αισιο­δο­ξί­ας για να δυνα­μώ­σει η πάλη για μια συνο­λι­κά καλύ­τε­ρη ζωή. Είναι η μόνη ψήφος που θα τους κόψει τον αέρα, θα δώσει ανά­τα­ση ευρύ­τε­ρα σε όλο το λαό. Είναι το ψηφο­δέλ­τιο με το σφυ­ρο­δρέ­πα­νο της ελπί­δας, της περη­φά­νιας και της εντι­μό­τη­τας. Το ψηφο­δέλ­τιο του ΚΚΕ.

Τώρα ΚΚΕ λοι­πόν! Χιλιά­δες νέοι ψήφοι να δώσουν ένα μεγά­λο χτύ­πη­μα σε αυτό το σύστη­μα. Για να γίνουν πρά­ξη όλα όσα οι άλλοι τα θεω­ρούν εφιάλ­τη τους, όλα όσα εμείς ελπί­ζου­με και ονει­ρευό­μα­στε. Να μην χαθεί ούτε ώρα. Να κάνου­με κυριο­λε­κτι­κά τη νύχτα μέρα. Να μη χαθεί ούτε μια λαϊ­κή ψήφος για το ΚΚΕ. Να φτά­σου­με με το χαμό­γε­λό μας και την εμπι­στο­σύ­νη μας σε δεκά­δες χιλιά­δες τις επό­με­νες μέρες. Να μετα­τρέ­ψου­με την Κυρια­κή των εκλο­γών σε ένα κόκ­κι­νο ορμη­τι­κό ποτά­μι από άκρη σε άκρη της χώρας!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο