Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Θρασύδειλα φασιστοειδή επιτέθηκαν στον Βασίλη Τομπουλίδη μετά το τέλος του debate!

Το απα­ρά­δε­κτο, θρα­σύ­δει­λο χτύ­πη­μα στον υπο­ψή­φιο Δήμαρ­χο Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», Βασί­λη Τομπου­λί­δη, από φασι­στοει­δή, από εθνι­κι­στι­κή ομά­δα 30(!) ατό­μων, υπο­στη­ρι­κτών του εθνι­κι­στή υπο­ψη­φί­ου Ζια­μπά­ζη, μετά το τέλος του debate υπο­ψη­φί­ων που διορ­γα­νώ­θη­κε από το μορ­φω­τι­κό ίδρυ­μα της ΕΣΗΕΜΘ και το τμή­μα Δημο­σιο­γρα­φί­ας & ΜΜΕ του ΑΠΘ, καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπείρωση».

Η ομά­δα εθνι­κι­στών που προη­γού­με­να χει­ρο­κρο­τού­σε τον κ. Ζια­μπά­ζη, επι­τέ­θη­κε στον Βασί­λη Τομπου­λί­δη με φρά­σεις όπως “Στα­λι­νο­φα­σί­στα” κ.α., που παρα­πέ­μπουν σε φρα­σε­ο­λο­γία φασι­στι­κών μορ­φω­μά­των και κινή­θη­καν απει­λη­τι­κά ενα­ντί­ον του. Η επί­θε­ση απο­τρά­πη­κε κάτω από τη δυνα­μι­κή παρέμ­βα­ση του κόσμου που βρέ­θη­κε στο χώρο του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου για να παρα­κο­λου­θή­σει το debate.

Ενο­χλή­θη­καν οι εθνι­κι­στές, για­τί νωρί­τε­ρα ο Β. Τομπου­λί­δης τους κατήγ­γει­λε για τον βαν­δα­λι­σμό του εκλο­γι­κού περι­πτέ­ρου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στην Τούμπα.

Σε ανα­κοί­νω­σή της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» σημειώνει:

«Η επί­θε­ση αυτή δεν ήταν τυχαία. Τους ενό­χλη­σε η ξεκά­θα­ρη δήλω­ση του υπο­ψη­φί­ου μας στο debate απέ­να­ντι στο εθνι­κι­στι­κό — φασι­στι­κό μόρ­φω­μα — συνδυασμό.

Συγκε­κρι­μέ­να ο υπο­ψή­φιος Βασί­λης Τομπου­λί­δης δήλω­σε: «Είναι η τελευ­ταία φορά που συμ­με­τέ­χου­με στο ίδιο πάνελ με την εθνι­κι­στι­κή, αντι­κο­μου­νι­στι­κή, ομο­φο­βι­κή παρά­τα­ξη του κ. Ζια­μπά­ζη. Οπα­δοί του χθες το βρά­δυ μέσα στο σκο­τά­δι βαν­δά­λι­σαν το εκλο­γι­κό περί­πτε­ρο της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στην Τού­μπα κολ­λώ­ντας αυτο­κόλ­λη­τα της παρά­τα­ξης του. Καλού­με το λαό της πόλης να τους στεί­λει σπί­τι τους ενι­σχύ­ο­ντας τη λαϊ­κή συσπεί­ρω­ση. Το ίδιο περι­μέ­νου­με και από τις υπό­λοι­πες παρατάξεις».

Η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση και οι υπο­ψή­φιοι της δηλώ­νουν καθα­ρά: Ούτε σπι­θα­μή γης στα φασι­στι­κά, εθνι­κι­στι­κά, αντι­κομ­μου­νι­στι­κά, ρατσι­στι­κά μορ­φώ­μα­τα. Δεν χωρά­νε ούτε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, ούτε στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο. Θα μας βρί­σκουν συνε­χώς απέ­να­ντι τους. Τώρα μπλό­κο στους φασί­στες, με ισχυ­ρή Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση παντού, ειδι­κά στο Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Να τους στεί­λου­με σπί­τι τους».

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο