Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Κίνδυνος έξωσης οικογένειας στα Βασιλικά — Συγκέντρωση έξω από το σπίτι

Σε εξέ­λι­ξη είναι από το νωρίς το πρωί συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης έξω από το σπί­τι οικο­γέ­νειας που κιν­δυ­νεύ­ει με έξω­ση στα Βασι­λι­κά Θεσσαλονίκης.

Σωμα­τεία αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων, εργα­ζό­με­νων και συντα­ξιού­χων, ο σύλ­λο­γος αγρο­το­κτη­νο­τρό­φων ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης και η ομά­δα γυναι­κών Θέρ­μης δηλώ­νουν ότι θα απο­τρέ­ψουν ένα ακό­μα έγκλη­μα σε βάρος της λαϊ­κής κατοι­κί­ας. Δεν θα αφή­σουν το σπί­τι και κανέ­να σπί­τι να πέσει στα χέρια τραπεζίτη.

Στις αρχές του έτους έγι­νε κινη­το­ποί­η­ση στα δικα­στή­ρια της Θεσ­σα­λο­νί­κης όταν εκδι­κά­ζο­νταν η αίτη­ση ακύ­ρω­σης του πλει­στη­ρια­σμού της πρώ­της κατοι­κί­ας οικο­γέ­νειας αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νων από τα Βασιλικά.

Η οικο­γέ­νεια του Χρή­στου Δερ­βέ­νη, σιδε­ράς στο επάγ­γελ­μα και της Μαρί­νας Κεντρω­τή, κιν­δυ­νεύ­ει με έξω­ση από το σπί­τι της, επει­δή την περί­ο­δο της κρί­σης αδυ­να­τού­σε να πλη­ρώ­νει τις δώσεις του στε­γα­στι­κού δανεί­ου και όταν στην συνέ­χεια είχε τη δυνα­τό­τη­τα και ζήτη­σε δια­κα­νο­νι­σμό ώστε να αρχί­σει να πλη­ρώ­νει και πάλι, το fund όπου είχε περιέλ­θει το δάνειο, δεν αντα­πο­κρί­θη­κε στο αίτη­μα και προ­χώ­ρη­σε στον πλει­στη­ρια­σμό. Και μέσα από αυτή τη δια­δι­κα­σία, το ακί­νη­το πέρα­σε στα χέρια της εται­ρί­ας ακι­νή­των του ίδιου fund.

Το στε­γα­στι­κό δάνειο που πήρε η οικο­γέ­νεια ήταν 177.000 ευρώ. Το fund προ­χώ­ρη­σε στον πλει­στη­ρια­σμό του σπι­τιού για 118.000 ευρώ. Οπό­τε η λαϊ­κή οικο­γέ­νεια κιν­δυ­νεύ­ει να μεί­νει και χωρίς σπί­τι και χρε­ω­μέ­νη με το υπό­λοι­πο ποσό.

«Mόνο ο λαός μπο­ρεί να σώσει το λαό αυτό γίνε­ται πρά­ξη και σήμε­ρα» δήλω­σε από τη συγκέ­ντρω­ση ενά­ντια σε έξω­ση οικο­γέ­νειας στα Βασι­λι­κά Θεσ­σα­λο­νί­κης ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης ανα­δει­κνύ­ο­ντας τις ευθύ­νες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την παρά­δο­ση της λαϊ­κής κατοι­κί­ας στις τρά­πε­ζες και τα κορά­κια των funds.

Τόνι­σε ότι με πιο δυνα­τό ΚΚΕ θα γίνουν πιο αδύ­να­μοι τα κορά­κια και το πολι­τι­κό τους προσωπικό.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο