Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Να σταματήσει «εδώ και τώρα» το έργο του Flyover ζητάει το ΚΚΕ

Να στα­μα­τή­σει «εδώ και τώρα» η κατα­σκευή του οδι­κού άξο­να Flyover στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, να μην απο­ζη­μιω­θεί η κοι­νο­πρα­ξία για την ακύ­ρω­σή του και να εφαρ­μο­στούν μέτρα που θα ανα­βαθ­μί­σουν συνο­λι­κά το μετα­φο­ρι­κό έργο και θα βελ­τιώ­σουν τη ζωή των πολι­τών, όπως η ενί­σχυ­ση του ΟΑΣΘ, η επι­τά­χυν­ση της λει­τουρ­γί­ας του Μετρό και άλλα, ζητά­ει το ΚΚΕ.

Είναι δρα­μα­τι­κές για τους εργα­ζό­με­νους της Θεσ­σα­λο­νί­κης οι επι­πτώ­σεις από τις εργα­σί­ες για την κατα­σκευή του Flyover, επι­σή­μα­ναν σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης και ο περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας Σωτή­ρης Αβρα­μό­που­λος και υπο­γράμ­μι­σαν πως ο επι­πλέ­ον χρό­νος στις μετα­κι­νή­σεις τους από και προς τις δου­λειές τους ισο­δυ­να­μεί με επέ­κτα­ση του ωρα­ρί­ου εργασίας.

Κατη­γό­ρη­σαν την κυβέρ­νη­ση ότι με το Flyover επι­διώ­κει να εξυ­πη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων και χαρα­κτή­ρι­σαν «ασπι­ρί­νες» τα μέτρα που ανα­κοί­νω­σε για την αντι­με­τώ­πι­ση των προ­βλη­μά­των που προ­κα­λού­νται από τις εργα­σί­ες κατα­σκευ­ής του.

Κατα­λό­γι­σαν ευθύ­νες στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελλη­νι­κή Λύση και τις διοι­κή­σεις της Περι­φέ­ρειας Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και του Δήμου Θεσ­σα­λο­νί­κης για τη στά­ση τους απέ­να­ντι στο εν λόγω έργο.

Κάλε­σαν τους εργα­ζό­με­νους να μην συνη­θί­σουν την ταλαι­πω­ρία ως κανο­νι­κό­τη­τα στη ζωή τους, να αντι­δρά­σουν και δήλω­σαν πως το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει τις κινη­το­ποι­ή­σεις που θα οργα­νω­θούν ενα­ντί­ον του Flyover.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο