Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση – Ελεύθεροι αφέθηκαν οι ανήλικοι

Στο Αυτό­φω­ρο Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης παρα­πέμ­φθη­καν να δικα­στούν οι συλ­λη­φθέ­ντες για την ομο­φο­βι­κή επί­θε­ση ενα­ντί­ον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοι­νό­τη­τας, χθες το βρά­δυ στην πλα­τεία Αριστοτέλους.

Πρό­κει­ται για 9 από τους συνο­λι­κά 21 συλ­λη­φθέ­ντες, καθώς οι υπό­λοι­ποι 12 είναι ανή­λι­κοι και αφέ­θη­καν ελεύ­θε­ροι με προ­φο­ρι­κή εντο­λή εισαγ­γε­λέα, αφού τους παρέ­πεμ­ψε προη­γου­μέ­νως σε δίκη στο αρμό­διο Δικα­στή­ριο Ανηλίκων.

Θεσ­σα­λο­νί­κη: Ρατσι­στι­κή επί­θε­ση σε βάρος δύο τρανς ατόμων

Σε όλους τους συλ­λη­φθέ­ντες ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για εξύ­βρι­ση κατά συρ­ροή, με ρατσι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά, ενώ σε δύο εκ των ενη­λί­κων απαγ­γέλ­θη­κε επι­πλέ­ον κατη­γο­ρία για από­πει­ρα απλής σωμα­τι­κής βλά­βης κατά συρ­ροή (πάλι με ρατσι­στι­κά χαρακτηριστικά).

Η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε από το Τμή­μα Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας Θεσ­σα­λο­νί­κης της ΕΛΑΣ περι­λαμ­βά­νει και άγνω­στους δρά­στες οι οποί­οι διώ­κο­νται για απειλή.

Οι 9 κατη­γο­ρού­με­νοι που παρα­πέμ­φθη­καν να δικα­στούν με την αυτό­φω­ρη δια­δι­κα­σία, παρα­μέ­νουν υπό κρά­τη­ση και θα οδη­γη­θούν αύριο στα Δικαστήρια.

Τέλος, από την Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών Θεσ­σα­λο­νί­κης εξε­τά­ζε­ται εάν προ­κύ­πτουν ποι­νι­κές ευθύ­νες ενα­ντί­ον των γονιών των ανηλίκων.

Σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, ανά­με­σα στους 21 συλ­λη­φθέ­ντες είναι 9 Έλλη­νες και 12 αλλο­δα­ποί (με κατα­γω­γή από την Αλβα­νία και τη Γεωργία).

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο