Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Συλλαλητήριο του ΚΚΕ κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΦΩΤΟ)

Συλ­λα­λη­τή­ριο κατά της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών διορ­γά­νω­σε από­ψε, στο άγαλ­μα του Βενι­ζε­λου στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

“Όχι στη Συμ­φω­νία Τσί­πρα — Ζάεφ, Όχι στα σχέ­δια ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ. Όχι στον αλυ­τρω­τι­σμό και στον εθνι­κι­σμό. Ναι στη φιλία, την αλλη­λεγ­γύη και κοι­νή πάλη των λαών”, είπε στην ομι­λία του ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Θεσ­σα­λο­νί­κης, Σωτή­ρης Ζαρια­νό­που­λος, ανα­φέ­ρο­ντας τα συν­θή­μα­τα της συγκέ­ντρω­σης. Ο κ. Ζαρια­νό­που­λος, εξή­γη­σε τη θέση του ΚΚΕ και έβα­λε κατά των αστι­κών κομ­μά­των για τη στά­ση τους απέ­να­ντι στη Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

thessaloniki15

“Όλοι στη θέση τους, λοι­πόν. Με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε.…Το μονα­δι­κό κόμ­μα που απέ­μει­νε, που πραγ­μα­τι­κά είναι αντί­θε­το στην ουσία της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών είναι το ΚΚΕ” τόνι­σε ο κ. Ζαρια­νό­που­λος και αφού προει­δο­ποί­η­σε για τις “ενδε­χό­με­νες επι­πτώ­σεις στους λαούς της περιο­χής”, συνέ­χι­σε: “Το ΚΚΕ σας καλεί στο μόνο δρό­μο διε­ξό­δου για το λαό μας. Ελά­τε μαζί του. Συστρα­τευ­τεί­τε με το ΚΚΕ, όπως πολ­λοί άλλοι που δε συμ­φω­νούν σε όλα μαζί του…Ελάτε να συνε­χί­σου­με την πάλη κατά των ιμπε­ρια­λι­στών στην περιο­χή μας”.

thessaloniki13

Ακο­λού­θη­σε πορεία σε κεντρι­κούς δρό­μους της πόλης, με κατά­λη­ξη το προ­ξε­νείο των ΗΠΑ, όπου δια­δη­λω­τές έκα­ψαν μια αμε­ρι­κά­νι­κη σημαία και έγρα­ψαν συν­θή­μα­τα στο πεζο­δρό­μιο, ενώ ολο­κλή­ρω­σαν την πορεία τους στην πλα­τεία Αριστοτέλους.

thessaloniki12

thessaloniki11

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο