Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θεσσαλονίκη: Φυλάκιση 3 ετών, με αναστολή σε 32χρονη μητέρα που κλείδωνε την ανήλικη κόρη της σε παγωμένο δωμάτιο για να την τιμωρήσει

Μία 32χρονη κατα­δι­κά­στη­κε σε φυλά­κι­ση 3 ετών, με 3ετή ανα­στο­λή, επει­δή έβα­ζε… τιμω­ρία την 8χρονη κόρη της, κλει­δώ­νο­ντάς την σ’ ένα παγω­μέ­νο δωμά­τιο, όπου την άφη­νε γυμνή, χωρίς τρο­φή και νερό.

Η υπό­θε­ση απο­κα­λύ­φθη­κε το Φεβρουά­ριο του 2016 στις Συκιές Θεσ­σα­λο­νί­κης, ύστε­ρα από καταγ­γε­λία συγ­γε­νι­κού προ­σώ­που που προ­κά­λε­σε την παρέμ­βα­ση της ΕΛ.ΑΣ.. «Μια μέρα εάν αργού­σαν οι αστυ­νο­μι­κοί το παι­δί θα μπο­ρού­σε να είχε πεθά­νει», είπε ο εισαγ­γε­λέ­ας του Μικτού Ορκω­τού Εφε­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου εξε­τά­στη­κε η υπό­θε­ση σε δεύ­τε­ρο βαθμό.

Πρω­τό­δι­κα, η 32χρονη είχε κατα­δι­κα­στεί σε κάθειρ­ξη 6 ετών για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή σωμα­τι­κή βλά­βη σε βάρος ανή­λι­κης με μεθο­δευ­μέ­νη πρό­κλη­ση σωμα­τι­κού και ψυχι­κού πόνου, σε βαθ­μό κακουρ­γή­μα­τος. Η ίδια ποι­νή είχε επι­βλη­θεί στην μητέ­ρα της κατη­γο­ρού­με­νης — για­γιά της παθού­σας, η οποία στο μετα­ξύ απε­βί­ω­σε και η δίω­ξη για αυτήν έπαυ­σε οριστικά.

Οι δικα­στές του δευ­τε­ρο­βάθ­μιου Δικα­στη­ρί­ου μετέ­τρε­ψαν την κατη­γο­ρία σε πλημ­μέ­λη­μα, κρί­νο­ντας την 32χρονη ένο­χη για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία με κίν­δυ­νο για σωμα­τι­κές βλά­βες σε βάρος ανηλίκου.

Μητέ­ρα συνο­λι­κά πέντε παι­διών, η κατη­γο­ρού­με­νη δεν παρέ­στη στη δίκη και δικά­στη­κε δια πλη­ρε­ξού­σιου δικη­γό­ρου. Όπως έγι­νε γνω­στό, μετά την απο­κά­λυ­ψη της υπό­θε­σης, τα ανή­λι­κα τέκνα της μετα­φέρ­θη­καν σε δομή ανη­λί­κων όπου φιλοξενούνται.

Την εικό­να που αντί­κρι­σε μπαί­νο­ντας στο δωμά­τιο όπου ήταν κλει­δω­μέ­νη η ανή­λι­κη (8 ετών τότε), περιέ­γρα­ψε στο Δικα­στή­ριο αστυ­νο­μι­κός. «Το παι­δί ήταν κου­λου­ρια­σμέ­νο στο πάτω­μα, σε ένα δια­μέ­ρι­σμα σκο­τει­νό και παγω­μέ­νο που μύρι­ζε δυσο­σμία από ούρα, με τα παρά­θυ­ρα ορθά­νοι­χτα. Είχε να φάει και να πιει μέρες…» κατέ­θε­σε, μετα­ξύ άλλων , ο αστυνομικός.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο