Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θρασύτατη ανακοίνωση του χρυσαυγίτη και υμνητή της Χούντας και του Χίτλερ Μπαρμπαρούση από τη ΓΑΔΑ

«Ατε­λείς λεκτι­κές υπερ­βο­λές και ατυ­χείς εκφρά­σεις» ήταν όσα είπε στην Βου­λή ο κατη­γο­ρού­με­νος για κακούρ­γη­μα χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής Κων­στα­ντί­νος Μπαρ­μπα­ρού­σης, σύμ­φω­να με δήλω­ση του από την ΓΑΔΑ, απ’ όπου σπεύ­δει να δηλώ­σει «τον από­λυ­το σεβα­σμό του στο Σύνταγ­μα, το δημο­κρα­τι­κό πολί­τευ­μα και στους θεμε­λιώ­δεις θεσμούς του», για να απο­φύ­γει τις συνέ­πειες όσων από βήμα­τος της Βου­λής είπε χει­ρο­κρο­τού­με­νος από τους παρευ­ρι­σκό­με­νους χρυ­σαυ­γί­τες. Και μάλι­στα μιλώ­ντας από χαρτί.

Μάλι­στα, ο λάτρης του Μετα­ξά και του Χίτλερ, ο υμνη­τής του Παπα­δό­που­λου, ο φασί­στας Μπαρ­μπα­ρού­σης, μέλος της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής χαρα­κτη­ρί­ζει την κατη­γο­ρία με «σύμ­βα­τη και ανα­ντί­στοι­χη με τον χαρα­κτή­ρα και τις πεποι­θή­σεις μου».

Ο χρυ­σαυ­γί­της ανα­φέ­ρει στην δήλω­ση του ότι οι «ατυ­χείς εκφρά­σεις» για τις οποί­ες καλεί­ται να λογο­δο­τή­σει στην Δικαιο­σύ­νη «ενσω­μα­τώ­θη­καν ατά­κτως» σε μικρό μέρος της ομι­λί­ας του εξαι­τί­ας της «θυμι­κής έξαρ­σης» που του είχε προ­κα­λέ­σει το δια­κύ­βευ­μα της συζή­τη­σης στο Κοι­νο­βού­λιο. Τέλος επι­κα­λού­με­νος την ελευ­θε­ρία του λόγου, επι­ση­μαί­νει ότι η ανά­κλη­ση της επί­μα­χης φρα­σε­ο­λο­γί­ας δεν είναι απο­τέ­λε­σμα φοβι­κής αντί­δρα­σης, αλλά ενσυ­νεί­δη­της επι­λο­γής του.

Ολό­κλη­ρη η δήλω­ση του κατη­γο­ρού­με­νου βου­λευ­τή έχει ως εξής:

«Δια της παρού­σης, θέλω να δηλώ­σω τον από­λυ­το σεβα­σμό μου στο Σύνταγ­μα, το Δημο­κρα­τι­κό πολί­τευ­μα και στους θεμε­λιώ­δεις θεσμούς του. Ορκί­στη­κα να υπη­ρε­τώ τη Συνταγ­μα­τι­κή νομι­μό­τη­τα ως εκλεγ­μέ­νο μέλος της Εθνι­κής Αντι­προ­σω­πεί­ας και τού­το απο­τε­λεί δομι­κό στοι­χείο, όχι μόνο της πολι­τι­κής μου δρά­σης, αλλά και ενσυ­νεί­δη­τη αξια­κή επι­λο­γή μου.

Σε μικρό μέρος της ομι­λί­ας μου κατά τη διάρ­κεια ασκή­σε­ως των καθη­κό­ντων μου στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής την 16η.06.2018 ενσω­μα­τώ­θη­καν ατά­κτως και αυθορ­μή­τως ατε­λείς λεκτι­κές υπερ­βο­λές και άτυ­χες εκφρά­σεις, που οφεί­λο­νται στη θυμι­κή έξαρ­ση που μου είχε προ­κα­λέ­σει το ουσια­στι­κό δια­κύ­βευ­μα της συζή­τη­σης. Η πρό­θε­σή μου ήταν στην ολι­γό­λε­πτη τοπο­θέ­τη­σή μου να θέσω κατά τρό­πο εμφα­τι­κό το ζήτη­μα της ευθύ­νης συγκε­κρι­μέ­νων κρα­τι­κών οργά­νων από τη λήψη απο­φά­σε­ων, που κατά την πολι­τι­κή μου άπο­ψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιο­γό­να για τα εθνι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και αφ΄ ετέ­ρου προ­ϊ­όν επι­βο­λής των εντο­λών του διε­θνούς παρά­γο­ντα επί μιας ενδο­τι­κής και αντι­πα­τριω­τι­κής κυβερ­νη­τι­κής στάσης.

Η σχε­τι­κή άκομ­ψη φρα­σε­ο­λο­γία μου σε καμία περί­πτω­ση δεν μπο­ρεί να ερμη­νευ­θεί ως προ­τρο­πή ή κατά­λυ­ση ή μετα­βο­λή ή αλλοί­ω­ση του Δημο­κρα­τι­κού Πολι­τεύ­μα­τος, πρώ­τα απ’ όλα διό­τι ευθαρ­σώς δηλώ­νω ότι δεν υπήρ­ξε ούτε νοη­τι­κή σύλ­λη­ψη και έπει­τα διό­τι, κατά λογι­κή εκτί­μη­ση, η απρο­σφο­ρό­τη­τα να συντε­λε­σθούν πολι­τεια­κές εκτρο­πές από φρα­στι­κές υπερ­βο­λές ομι­λη­τή, χωρίς σχε­τι­κή θεσμι­κή αρμο­διό­τη­τα και μάλι­στα από το βήμα της Βου­λής, είναι πρόδηλη.

Η κατα­χρη­στι­κή συστη­μι­κή δια­χεί­ρι­ση της λεκτι­κής υπερ­βο­λής συνέ­βα­λε στον απο­προ­σα­να­το­λι­σμό της κοι­νής γνώ­μης από το φλέ­γον θέμα της απε­μπό­λη­σης κυριαρ­χι­κών εθνι­κών δικαιω­μά­των και στη δια­σπο­ρά φόβου και τρώ­σης του φρονήματος.

Η κατη­γο­ρία που αντι­με­τω­πί­ζω είναι τελεί­ως ασύμ­βα­τη και ανα­ντί­στοι­χη με τον χαρα­κτή­ρα και τις πεποι­θή­σεις μου. Θα αμυν­θώ κατά αυτής από τη θέση του κατη­γο­ρου­μέ­νου, καθό­τι τελι­κά, το δικαι­ι­κό μας σύστη­μα προ­στα­τεύ­ει επαρ­κώς το δικαί­ω­μα ελεύ­θε­ρου λόγου.

Η ανά­κλη­ση της φρα­σε­ο­λο­γί­ας απο­τε­λεί ενσυ­νεί­δη­τη επι­λο­γή μου και όχι φοβι­κή αντί­δρα­ση. Θα την επα­να­λά­βω και από το βήμα της Βου­λής, ώστε να συντε­λε­σθεί ποιο­τι­κά ισο­βα­ρής απο­κα­τά­στα­ση της τάξε­ως των πραγμάτων».

Απλά να σημεί­ω­σου­υ­με, ότι όσα ο χρυ­σαυ­γί­της Μπαρ­μπα­ρού­σης είπε στη Βου­λή βρί­σκο­νται σε από­λυ­τη αντι­στοι­χία με όσα ο ίδιος και η Χρυ­σή Αυγή πρε­σβεύ­ουν και έχουν δια­κη­ρύ­ξει σε ανύ­πο­πτο χρόνο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο