Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 37η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις

Ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία — 37η ημέ­ρα: Απο­φα­σι­σμέ­νος να τρα­βή­ξει το σκοι­νί εμφα­νί­ζε­ται ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν. Η Μόσχα προει­δο­ποί­η­σε τις «μη φιλι­κές χώρες» ότι θα πρέ­πει να απο­πλη­ρώ­νουν το ρωσι­κό αέριο που αγο­ρά­ζουν σε ρού­βλια, δια­φο­ρε­τι­κά θα δια­κο­πεί η παρο­χή. Ταυ­τό­χρο­να συνε­χί­ζο­νται οι βομβαρδισμοί.

Σφο­δροί βομ­βαρ­δι­σμοί στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία έγι­ναν την Πέμπτη

Από 1η Απρί­λη οι πλη­ρω­μές σε ρού­βλια για το φυσι­κό αέριο από την Ρωσία ανα­κοί­νω­σε ο Πούτιν

Η Ινδία ετοι­μά­ζε­ται να προ­χω­ρή­σει στον υπο­λο­γι­σμό του ρωσι­κού φυσι­κού αερί­ου σε ρούβλια

Στην καθαί­ρε­ση δύο στρα­τη­γών για «προ­δο­σία» προ­χώ­ρη­σε η Ουκρανία

Ο πρώ­ην πρό­ε­δρος της Ρωσί­ας προει­δο­ποί­η­σε ότι η χώρα του, μεγά­λη εξα­γω­γός σιτη­ρών, ενδέ­χε­ται να περιο­ρί­σει τις εξα­γω­γές γεωρ­γι­κών προ­ϊ­ό­ντων μόνο στα «φιλι­κά» κρά­τη, μετά τις κυρώ­σεις που επέ­βα­λε η Δύση.

Σύνο­δος ΕΕ — Κίνας για την Ουκρα­νία. Το Πεκί­νο δεν έχει επι­βά­λει κυρώ­σεις στην Μόσχα

Ανα­μέ­νε­ται να συνε­χι­στούν με τηλε­διά­σκε­ψη οι δια­πραγ­μα­τεύ­σεις Ουκρα­νί­ας — Ρωσίας

Στη Γαλ­λία απο­λύ­θη­κε ο επι­κε­φα­λής των μυστι­κών υπη­ρε­σιών της χώρας μετά την απο­τυ­χία του να προ­βλέ­ψει τη ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρανία.

Ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος Τζο Μπάι­ντεν έδω­σε εντο­λή για απο­δέ­σμευ­ση μεγά­λης ποσό­τη­τας από τα στρα­τη­γι­κά απο­θέ­μα­τα του αμε­ρι­κα­νι­κού πετρε­λαί­ου, έως και 180 εκατ. βαρέ­λια εντός έξι μηνών, σε μια προ­σπά­θεια περιο­ρι­σμού των τιμών των καυσίμων.

Την παρά­τα­ση για «μεγα­λύ­τε­ρο χρο­νι­κό διά­στη­μα» την παρα­μο­νή 7.000 στρα­τιω­τι­κών της 82ης ταξιαρ­χί­ας στην ανα­το­λι­κή πτέ­ρυ­γα του NATO και της αερο­ναυ­τι­κής δύνα­μης κρού­σης του αερο­πλα­νο­φό­ρου «Χάρυ Τρού­μαν» στη Μεσό­γειο, απο­φά­σι­σε ο Αμε­ρι­κα­νός υπουρ­γός Άμυ­νας Λόιντ Όστιν.

«Η ΕΕ δεν είναι το κέντρο του σύμπα­ντος», είπε ο Νικο­λάι Κόμπρι­νετς, επι­κε­φα­λής του τμή­μα­τος ευρω­παϊ­κής συνερ­γα­σί­ας στο ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών. Ο ίδιος αξιω­μα­τού­χος ανέ­φε­ρε πως η κυβέρ­νη­ση της Ρωσί­ας δεν έχει πρό­θε­ση να ζητή­σει από την ΕΕ να τερ­μα­τί­σει τις κυρώ­σεις που της επέ­βα­λε και ότι έχει επαρ­κή «περι­θώ­ρια ασφα­λεί­ας», σύμ­φω­να με το κρα­τι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων RIA.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο