Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία — 103η ημέρα — Οι τελευταίες εξελίξεις

Ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία — 103 ημέ­ρα: Στο Ντον­μπάς ο Ζελέν­σκι — Ματαιώ­θη­κε η επί­σκε­ψη Λαβρόφ στη Σερβία.

– Η επί­σκε­ψη του Ρώσου υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Σερ­γκέι Λαβρόφ στη Σερ­βία ακυ­ρώ­θη­κε αφού χώρες γύρω από τη Σερ­βία έκλει­σαν τον ενα­έ­ριο χώρο τους στο αερο­σκά­φος του, ανέ­φε­ρε ανώ­τα­τη πηγή του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών στο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Interfax.

– Στο Σεβε­ρο­ντο­νέ­τσκ, το κύριο πεδίο μάχης όπου η Ρωσία έχει συγκε­ντρώ­σει τις δυνά­μεις της, αξιω­μα­τού­χοι της Ουκρα­νί­ας δήλω­σαν ότι μια αντε­πί­θε­ση είχε ανα­κα­τα­λά­βει τη μισή πόλη.

– Ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι είπε την Κυρια­κή ότι ταξί­δε­ψε στο Λισι­τσάνσκ και το Σολε­ντάρ, δύο πόλεις πολύ κοντά σε μερι­κές από τις πιο έντο­νες μάχες, ελά­χι­στα χιλιό­με­τρα από το Σεβεροντονέτσκ.

– Ένας Ρώσος δημο­σιο­γρά­φος κρα­τι­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης την Κυρια­κή είπε ότι ο Ρώσος υπο­στρά­τη­γος Ρομάν Κου­τού­ζοφ σκο­τώ­θη­κε στην ανα­το­λι­κή Ουκρα­νία, μεγα­λώ­νο­ντας τη λίστα με υψη­λό­βαθ­μες στρα­τιω­τι­κές απώ­λειες της Μόσχας.

– Η κρα­τι­κή εται­ρεία πυρη­νι­κής ενέρ­γειας της Ουκρα­νί­ας Energoatom είπε ότι ένας ρωσι­κός πύραυ­λος Κρουζ πέτα­ξε «κρί­σι­μα χαμη­λά» το πρωί της Κυρια­κής πάνω από έναν μεγά­λο πυρη­νι­κό σταθ­μό ηλεκτροπαραγωγής.

– Η Βρε­τα­νία θα προ­μη­θεύ­σει την Ουκρα­νία με εκτο­ξευ­τή­ρες πολ­λα­πλών ρου­κε­τών που έχουν βελη­νε­κές 80 χιλιο­μέ­τρων για να τη βοη­θή­σει να αντι­με­τω­πί­σει τη ρωσι­κή επί­θε­ση, ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Άμυ­νας στο Λον­δί­νο, ακο­λου­θώ­ντας τα βήμα­τα των ΗΠΑ.

– Οι κυρώ­σεις της Ρωσί­ας κατά της Gazprom Germania και των θυγα­τρι­κών της θα μπο­ρού­σαν να κοστί­σουν στους Γερ­μα­νούς φορο­λο­γού­με­νους και χρή­στες φυσι­κού αερί­ου επι­πλέ­ον 5 δισεκ. ευρώ ετη­σί­ως για να πλη­ρώ­σουν για αντι­κα­τά­στα­ση αερί­ου, ανέ­φε­ρε η εβδο­μα­διαία εφη­με­ρί­δα Welt am Sonntag στη Γερμανία.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο