Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Πάνω απο 1 εκατομμύριο άνθρωποι σε συγκέντρωση του Κομμουνιστικού Κόμματος

Μια απέ­ρα­ντη κόκ­κι­νη λαο­θά­λασ­σα. Μόνο έτσι μπο­ρεί να περι­γρα­φεί η εντυ­πω­σια­κή συγκέ­ντρω­ση ενός και πλέ­ον εκα­τομ­μυ­ρί­ου ανθρώ­πων κατά τη διάρ­κεια πολι­τι­κής εκδή­λω­σης που διορ­γά­νω­σε το ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) στην Καλκούτα. 

Η συγκέ­ντρω­ση, που είχε προ­ε­κλο­γι­κό χαρα­κτή­ρα έλα­βε χώρα στις 3 Φλε­βά­ρη και οργα­νώ­θη­κε στα πλαί­σια του «Αρι­στε­ρού Μετώ­που», ενός συνα­σπι­σμού προ­ο­δευ­τι­κών κομ­μά­των στη Δυτι­κή Βεγ­γά­λη του οποί­ου ηγεί­ται το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμμα. 

Στο τερά­στιο πλή­θος απευ­θύν­θη­καν με ομι­λί­ες τους στε­λέ­χη του ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό), μετα­ξύ των οποί­ων ο γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος Σιτά­ραμ Γιε­τσού­ρι, ο οποί­ος άσκη­σε δρι­μεία κρι­τι­κή στην κεντρο­δε­ξιά κυβέρ­νη­ση του Ναρέ­ντρα Μόντι. «Η κυβέρ­νη­ση Μόντι υλο­ποιεί αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές», σημεί­ω­σε ο Γιε­τσού­ρι προ­σθέ­το­ντας πως «αγρό­τες αυτο­κτο­νούν και η ανερ­γία έχει φτά­σει στο υψη­λό­τε­ρο σημείο των τελευ­ταί­ων 45 χρό­νων».

Κόκ­κι­νη λαο­θά­λασ­σα στην Καλκούτα.

Ο γεν. γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚ Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) υπο­γράμ­μι­σε πως είναι ανά­γκη να ενι­σχυ­θεί η πάλη για μια εναλ­λα­κτι­κή δημο­κρα­τι­κή κυβέρ­νη­ση ενώ τόνι­σε πως τόσο το κυβερ­νη­τι­κό κόμ­μα BJP όσο και το αντι­πο­λι­τευό­με­νο TMC είναι «οι δύο όψεις του ίδιου νομί­σμα­τος».

Σημειώ­νε­ται ότι στην Ινδία των 1,2 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων κατοί­κων, περί­που 763 εκα­τομ­μύ­ρια άνθρω­ποι ζουν κάτω από το όριο της φτώ­χειας, ενώ η νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρη πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης Μόντι έχει επι­δει­νώ­σει σημα­ντι­κά τις συν­θή­κες ζωής των εργα­ζό­με­νων και των αγρο­τι­κών πληθυσμών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο