Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ινδία: Τουλάχιστον 26 νεκροί εργάτες από την κατάρρευση σιδηροδρομικής γέφυρας

Η κατάρ­ρευ­ση μιας υπο κατα­σκευή σιδη­ρο­δρο­μι­κής γέφυ­ρας σήμε­ρα στην Ινδία στοί­χι­σε τη ζωή σε του­λά­χι­στον 26 εργά­τες ενώ δύο τραυ­μα­τί­σθη­καν, ανα­κοί­νω­σε η αστυ­νο­μία, ενώ η κρα­τι­κή σιδη­ρο­δρο­μι­κή αρχή άρχι­σε έρευ­να για το δυστύχημα.

Το δυστύ­χη­μα σημειώ­θη­κε στην πόλη Σαϊ­ράνγκ του βορειο­α­να­το­λι­κού κρα­τι­δί­ου Μιζο­ράμ, ανέ­φε­ρε μέσω της πλατ­φόρ­μας ανταλ­λα­γής μηνυ­μά­των Χ, πρώ­ην Twitter, ο Ζοραμ­τάν­γκα, επι­κε­φα­λής της κυβέρ­νη­σης του Μιζοράμ.

Μέσα ενη­μέ­ρω­σης μετέ­δω­σαν πως έως 40 εργά­τες βρί­σκο­νταν στον τόπο του δυστυ­χή­μα­τος όταν κατέρ­ρευ­σε η γέφυ­ρα, όμως η αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε πως ήταν παρό­ντες 28 εργάτες.

«Δια­σώ­στες έχουν μπο­ρέ­σει να ανα­σύ­ρουν μέχρι στιγ­μής 13 πτώ­μα­τα. Συνε­χί­ζο­νται οι προ­σπά­θειες για να ανα­συρ­θούν τα υπό­λοι­πα πτώ­μα­τα», δήλω­σε αξιω­μα­τού­χος της αστυ­νο­μί­ας του κρα­τι­δί­ου, ο οποί­ος ζήτη­σε να μην κατονομασθεί.

Η σιδη­ρο­δρο­μι­κή εται­ρεία Northeast Frontier Railway (NFR) ανέ­φε­ρε σε δήλω­ση που ανήρ­τη­σε στην πλατ­φόρ­μα X ότι το δυστύ­χη­μα συνέ­βη στη διάρ­κεια εργα­σιών που διε­ξά­γο­νταν στο πλαί­σιο του Προ­γράμ­μα­τος Νέας Σιδη­ρο­δρο­μι­κής Γραμ­μής Μπαϊρ­μπί — Σαϊράνγκ.

Η NFR ανέ­φε­ρε στον ιστό­το­πό της πως το εν λόγω πρό­γραμ­μα θα συν­δέ­σει το Μιζο­ράμ με το υπό­λοι­πο της χώρας, ενι­σχύ­ο­ντας «τον του­ρι­σμό και την κοι­νω­νι­κο­οι­κο­νο­μι­κή ανάπτυξη».

Συστά­θη­κε «υψη­λού επι­πέ­δου ερευ­νη­τι­κή επι­τρο­πή» για να ερευ­νή­σει το δυστύ­χη­μα, σύμ­φω­να με τη NFR.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο